Neler Yeni

Araba mı Ev mi? Gençlik ve Gelecek Planları

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,726
İsim
Cengiz
Araba kapının önünde dursa kullanmadığın halde bile masrafı çıkıyor. Sigortası kaskosu vergisi bakımı yakıtı vs. Sürekli işin yoksa birikim yapmanı engeller. Çünkü yazın kazanırım üstüne koyarım dediğin para arabaya gidecek. Araba çok mantıklı özgürlük oluyor ama sürekli masrafı olduğunu da ihmal etmeden karar ver.
araban olursa yok yakıt yok bakım yok sanayı cart curt sıkıntı yaratır cok gereksız kullanmıs olucaksın paranı
Araba alırsan 5/10 sene sonra pişman olursun bi kaç sene dişimi sıkıp birikim yapsaydım da ev alsaydım diye.

Faizler böyleyken de araba fiyatları 3 kuruş anca artar
Şu dönemde ev almak dışında bir alternatif görmüyorum. Araba da artık ihtiyaç, lüks değil ama ev daha büyük bir ihtiyaç.
Cevaplarınız İçin Teşekkür Ederim Ama Ev Almak Şuan Gerçekten Zor Yani 350.000 TL Kaç Yılda Biriken Para Annem Çalışmıyor Artık Ve Bende Öğrenciyim Zaten Düzenli Bir Gelirim Yok Yani Yılda İstesek Bile Bu Paranın Üzerine Max Koyabileceğimiz Para Yılda Belki 50 K Max Bilemedin 100 K O Da İmkansız Yani Evler Zaten 1-2 Milyon Her Sene Zaten Artıyor Yani Evi Almak Nasıl Olacak Yani Ev Alacak Kadar Hazır Para Yok Araba Alırsam Hemen Alma Sansim Var Ama Ev İçin Belirsiz Bir Süre Biriktirecem Ve Alacağım Asla Garanti Olmicak Ve İlerde En Kötü Arabayı Satıp Gene Ev Almayı Kolaylaştırır Yani Zaten Ev Felan İlerde Evleneceğim Zamanlar Lazım Olan bir şey Önümde Çok Uzun Yıllar Var 18 Yaşındayım Mesleğim Olacak'da Daha Evlenicemde Mimimum 10 Yıl Var En Az

Lumi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Lumi
Cevaplarınız İçin Teşekkür Ederim Ama Ev Almak Şuan Gerçekten Zor Yani 350.000 TL Kaç Yılda Biriken Para Annem Çalışmıyor Artık Ve Bende Öğrenciyim Zaten Düzenli Bir Gelirim Yok Yani Yılda İstesek Bile Bu Paranın Üzerine Max Koyabileceğimiz Para Yılda Belki 50 K Max Bilemedin 100 K O Da İmkansız Yani Evler Zaten 1-2 Milyon Her Sene Zaten Artıyor Yani Evi Almak Nasıl Olacak Yani Ev Alacak Kadar Hazır Para Yok Araba Alırsam Hemen Alma Sansim Var Ama Ev İçin Belirsiz Bir Süre Biriktirecem Ve Alacağım Asla Garanti Olmicak Ve İlerde En Kötü Arabayı Satıp Gene Ev Almayı Kolaylaştırır Yani Zaten Ev Felan İlerde Evleneceğim Zamanlar Lazım Olan bir şey Önümde Çok Uzun Yıllar Var 18 Yaşındayım Mesleğim Olacak'da Daha Evlenicemde Mimimum 10 Yıl Var En Az
Hocam eminevim zart zurt şeylerine katılın

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,726
İsim
Cengiz

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,402
İsim
Emre Yılmaz
Ev al demiyorum sadece araba alacağın zaman çıkacak masrafları da göz önünde bulundur. Zamanında bende 400kya araba alacaktim. Çıkacak masraflar vs göz önünde bulundurunca az daha biriktirip daha iyi araba almaya karar verdim. Çünkü 400kya aldığım aracın arıza açma ihtimali daha fazla+ sigorta + kasko + vergi + yakıt + yıllık rutin bakımları derken bu paramın üstüne para ekleme miktarım azalacaktı. Sadece var olan paranı hesaba katarak araba alma demek istedim sadece. Bu arabaya belli bir harcama yapman lazım bunu da düşün, karşılarım diyorsan al gitsin

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,106
İsim
Selim
Selam dostlar, şimdi köşede biriktirdiğimiz annem ile bir 350.000 TL gibi bir para var. Ben de bu para ile 2. el bir araba almak istiyorum (yazın çalışıp üzerine 60-90K daha koyacağım). Annemle konuşuyoruz, ben 18 yaşındayım. Annem araba için erken diyor. Onun yerine 2. bir ev almayı (2+1) düşünüyor. İleride evlenirsem, şu an oturduğumuz bana kalsın, kendisi de o yeni alacağı evde oturayım diyor. Mantıklı, evet, gelecek için çok iyi fikir eyw ama şöyle bir şey var: Şu an en kötü ev 1 milyon - 2 milyon civarında ve bunu biriktirmek imkânsız. Yani bugün 1 milyon olan ev, seneye 2 milyon olacak, almamız zorlaşacak. Araba da öyle. Tofaşlar 250K olmuş, dandirik arabalar zaten. Benim alacağım araçlar da o fiyat bandında: Volkswagen Golf - Fiat Linea gibi araçlar. Zaten o yüzden araba almak istiyorum. Zaten 18'de arabayı aradan çıkarırsam, ileride mesleğimi edinip gene bir şeyler koyar, ev alırım diye düşünüyorum ya da gene birikim yaparız. Önümde çok uzun yıllar var yani. Ve özellikle arabayı kişisel özgürlük için almak istiyorum. Babama bile bir yere gitmek için yalvarmak istemiyorum, kendim nereye gideceksem gideyim istiyorum. Ve gerçekten altımda bir birikim gibi dursun istiyorum. Yani zamanında 2018'de oturduğumuz evi 120K'ya almıştık, şu an 3 milyon. Şu an bir araba zaten 300K en kötüsü, biliyorum seneye 400-500K olacak. Sizce hangisi daha mantıklı?
3 milyona alacağın ev seneye 6 milyon olmayacak şuan mevduat bileşik faizsiz 45 bileşik faizle 58.8 oranında getiri veriyor ya da altın yatirabilirsin her türlü de eve yatırım yapmam asla oldu da 3 milyon para var 100bin TL faizi var aylık , gider 30 bine güzel evde oturur 70bine de araba taksidine girer ya da onuda yatırıma ayırırım.

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,726
İsim
Cengiz
Ev al demiyorum sadece araba alacağın zaman çıkacak masrafları da göz önünde bulundur. Zamanında bende 400kya araba alacaktim. Çıkacak masraflar vs göz önünde bulundurunca az daha biriktirip daha iyi araba almaya karar verdim. Çünkü 400kya aldığım aracın arıza açma ihtimali daha fazla+ sigorta + kasko + vergi + yakıt + yıllık rutin bakımları derken bu paramın üstüne para ekleme miktarım azalacaktı. Sadece var olan paranı hesaba katarak araba alma demek istedim sadece. Bu arabaya belli bir harcama yapman lazım bunu da düşün, karşılarım diyorsan al gitsin
Anladım Teşekkür Ederim

eneskaya6

80+ Silver
Arabayı almayınca 1/2 sene içerisinde ev alacaksın demiyoruz zaten. Araba parasını altına yatırırsan 2/3 sene sonra rahat 1M tl olur ve üstüne masraf yapacağına para biriktireceksin.
Araba da 2/3 sene sonra 400/500k belki olur denklem çok basit.
Şuan alıp arabam var diyip konforunu yaşamak
Araba almayıp yatırım yapıp 3/5 sene sonra şu araba alacağıma yatırım yaptım ev parası cıktı ya da o arabanin 2/3 katını ilerde aldım dersin.

redlove

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
907
İsim
.
araban olursa yok yakıt yok bakım yok sanayı cart curt sıkıntı yaratır cok gereksız kullanmıs olucaksın paranı
Ama her eve 1 araba şart değil mi şu devirde, evet doğru masraf açacaktır ama araba sahibi olmakta her açıdan kolaylık sağlıyor insana.

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,726
İsim
Cengiz
Ama her eve 1 araba şart değil mi şu devirde, evet doğru masraf açacaktır ama araba sahibi olmakta her açıdan kolaylık sağlıyor insana.
kankam bunca senedir altında param zaten hala altında duruyor size söyleridğim 350.000 TL Bankadaki 90 Gr Altın Yani Zaten Bankada Bu Para Annemin Az Az Koyup Biriktirdiği Para Allah Bilir Kaç Yıldır Var Yani Öyle Bi Anda 1-2 Yılda Biriken Değil Güncel Durum Annem Emekli Ben Öğrenciyim Seneye Sınava Giricem Yani Bu Paralarla Yatırım Yapılabilir Mi Sence ? Aylık 14 K Emekli Parası İle Evi Zor Geçindiririz Anca Hatta Bazen Annem Yatırımlardan Harcıyor Yani Birikim Yapmak Düşünüldüğü Kadar Kolay Değil Güncel Durumda Şuan

redlove

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
907
İsim
.
kankam bunca senedir altında param zaten hala altında duruyor size söyleridğim 350.000 TL Bankadaki 90 Gr Altın Yani Zaten Bankada Bu Para Annemin Az Az Koyup Biriktirdiği Para Allah Bilir Kaç Yıldır Var Yani Öyle Bi Anda 1-2 Yılda Biriken Değil Güncel Durum Annem Emekli Ben Öğrenciyim Seneye Sınava Giricem Yani Bu Paralarla Yatırım Yapılabilir Mi Sence ? Aylık 14 K Emekli Parası İle Evi Zor Geçindiririz Anca Hatta Bazen Annem Yatırımlardan Harcıyor Yani Birikim Yapmak Düşünüldüğü Kadar Kolay Değil Güncel Durumda Şuan
sizin durumunuzda beklemek daha mantıklı, birikim altında kalsın ve eklemeye devam edin naçizane tavsiyem.

Clayz

80+ Silver
masraflarına bakınca degıl

ekrem imaro

80+ Bronze
araba gerçekten maliyetli, birde bu bütçede aldığın araba illaki bir sorun çıkarır. yatırımlık olarak ev almak daha mantıklı,araba gibi değer de kaybetmez.

Top Bottom