Neler Yeni

Araba Tavsi̇ye(lpg) Lütfen

ilhan57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
ilhan özdemir
Bütçe
420000
herkese selam. 400bin civarı bütçe(max.420) ile LPG'li bir araç almak istiyorum birkaç marka model arasında kaldım ve turbo mu atmasferik mi almalıyım o konuda da kararsız kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim. Arasında kaldığım marka modeller:

1- Ford focus 1.6 Ti-VCT 125HP (2014-2016)
2- Opel astra 1.4 T 140HP (2013-2015)
3- Honda civic 1.6i VTEC 125HP (2013-2015)
4- Opel astra 1.6 115HP (2016-2018)
5- Opel insignia 1.4 T 140HP (2012-2013)
6- Hyundia elentra 1.6 D-CVVT 132HP (2013-2014)

Sizin aklınızda bunlar dışında bir model varsa da tavsiye alabilirim. Teşekkürler...

ilhan57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
ilhan özdemir
hocam telefondan atamıyorum az sonra bilgisayardan atıcam .
acelem yok ne zaman musait olursanız. tşk ederim. ayırca kendiniz alacakmış gibi bakıp farklı marka model de atabilirsiniz lpg olması koşuluyla :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

1.6 t insignia 170 hp olanlar var tabii boya , değişen , kayıt var.
Ve yakıt olarak astrayla yarışamaz dahi. Lpg de olsa astra daha az yakar belirteyim. 1.6 turbo motor performansı iyi fakat araç ağır
1.4 t astra cosmo paket öneriyorum. Bindim deneyimledim , performansı , donanımı , yol tutuşu , içi çoğu yönden tatmin eder
evet paket olarak cosmo bulabilirsem temiz bende isterim dediğiniz gibi insignialar biraz ağır

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Misal bir araç atıyorum. Sedanı sizin için daha iyi olabilir

ilhan57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
ilhan özdemir
Misal bir araç atıyorum. Sedanı sizin için daha iyi olabilir
aslında bakarsanız ben istanbulda yaşadığım için diğer şehirlerden pek araç bakmadım kocaeli tekirdağ falan en fazla gidip bakmak aynı gün almak yada sorun çuıkarsa boşuna gitmiş olmak gibi şeyler var :(

Receb İvedik

80+ Bronze
aslında bakarsanız ben istanbulda yaşadığım için diğer şehirlerden pek araç bakmadım kocaeli tekirdağ falan en fazla gidip bakmak aynı gün almak yada sorun çuıkarsa boşuna gitmiş olmak gibi şeyler var :(

Hocam eğer performans aramıyorsanız ben olsam focus alırdım . Performansı opele göre kötüdür . Bir de sedan mı arıyorsunuz hb mi ?
Otomatik mi manuel mi ?

ilhan57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
ilhan özdemir

Hocam eğer performans aramıyorsanız ben olsam focus alırdım . Performansı opele göre kötüdür . Bir de sedan mı arıyorsunuz hb mi ?
Otomatik mi manuel mi ?
çok performans arayan biri değilim beni üzmesin yeter. focus da var tabi seçenekler arasında. sedan hb farketmez ama sedan arabayı bi tık seviyorum. otomatik olursa istanbul için çok iyi olur ama daha yüksek model düşük km manuel de alabilirim

Receb İvedik

80+ Bronze
çok performans arayan biri değilim beni üzmesin yeter. focus da var tabi seçenekler arasında. sedan hb farketmez ama sedan arabayı bi tık seviyorum. otomatik olursa istanbul için çok iyi olur ama daha yüksek model düşük km manuel de alabilirim
hocam performans hariç focus astradan yol tutuşu dahil birçok şeyde daha önce . ama performans olarak gerisinde. opelin motoru daha küçük ama turbosu var +15 beygiri var . focus 2012 de yeni kasa çıkardı 2015 te makjaylandı opel 2009 dan beri aynı iç tasarımı kullandı baktığınız modelde . Focusun artıları dokunmatik ekran , renkli yol bilgisayarı , tam otomatik vites . Opelin artıları; fullerinde elektronik el freni , performans , Bildiğim kadarıyla ikisi de hemen hemen aynı yakıyor . Karar sizin ben olsam Performans için alacaksam opel , konfor vs için alacaksam focus alırdım

ilhan57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
ilhan özdemir
hocam performans hariç focus astradan yol tutuşu dahil birçok şeyde daha önce . ama performans olarak gerisinde. opelin motoru daha küçük ama turbosu var +15 beygiri var . focus 2012 de yeni kasa çıkardı 2015 te makjaylandı opel 2009 dan beri aynı iç tasarımı kullandı baktığınız modelde . Focusun artıları dokunmatik ekran , renkli yol bilgisayarı , tam otomatik vites . Opelin artıları; fullerinde elektronik el freni , performans , Bildiğim kadarıyla ikisi de hemen hemen aynı yakıyor . Karar sizin ben olsam Performans için alacaksam opel , konfor vs için alacaksam focus alırdım
peki civic için ne düşünüyorsunuz 2014-2015 arası

Receb İvedik

80+ Bronze
2015 üstü ise cvt şanzımanı çok gömüyorlar . fullünde deri koltuk sunroof vs var . Performans olarak focusla pek bir farkı yok . Civic alacak olsam 2015 üzeri alırdım . Ama 182 lik modelleri var onlarda şanzıman yüzünden çoğu yarışta geri kaldığını söylüyorlar

hocam o fiyata hiç 2015 üstü bulamadım .

ilhan57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
ilhan özdemir
2015 üstü ise cvt şanzımanı çok gömüyorlar . fullünde deri koltuk sunroof vs var . Performans olarak focusla pek bir farkı yok . Civic alacak olsam 2015 üzeri alırdım . Ama 182 lik modelleri var onlarda şanzıman yüzünden çoğu yarışta geri kaldığını söylüyorlar

bi tane 2015 var bende diğerleri genelde 14 12 arası

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Cvt aslında güzel bir şanzıman. Tabi bu araçtan araca değişiyor
Audi yıllarca A6 da kullandı. 2.0 Tdi olsun 3.0 tdi olsun hepsinde akıcı bir yolculuk sağlıyordu.
Hondalarda araç direkt olarak kickdown yaptığı için yakıt artıyor ve yavaş hızlanıyordu
Açıkcası ben de hondada pek mantıklı bulmuyorum

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
seçenekler arasında insignia'da 1.4t motorların tutulmadığını ve kronik sorununun çok olduğunu biliyorum. sanayideki ustam özellikle tembihliyor alma diye. düz 1.6 veya 1.6t yada 1.6cdti olabilir ama 1.4t alma diyor.
seçenekler arasında fb7 honda güzel tercih olabilir. ben olsam civic alırdım.

ilhan57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
ilhan özdemir
Cvt aslında güzel bir şanzıman. Tabi bu araçtan araca değişiyor
Audi yıllarca A6 da kullandı. 2.0 Tdi olsun 3.0 tdi olsun hepsinde akıcı bir yolculuk sağlıyordu.
Hondalarda araç direkt olarak kickdown yaptığı için yakıt artıyor ve yavaş hızlanıyordu
Açıkcası ben de hondada pek mantıklı bulmuyorum
turbosuz araç alacak olsam peki honda yerine ne tavsiye edersiniz focus mu başka bir şey mi

seçenekler arasında insignia'da 1.4t motorların tutulmadığını ve kronik sorununun çok olduğunu biliyorum. sanayideki ustam özellikle tembihliyor alma diye. düz 1.6 veya 1.6t yada 1.6cdti olabilir ama 1.4t alma diyor.
seçenekler arasında fb7 honda güzel tercih olabilir. ben olsam civic alırdım.
çok zor olacak seçim yapmak biri honda alma mantıksız diyor biri civic alırdım diyor :D

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
çok zor olacak seçim yapmak biri honda alma mantıksız diyor biri civic alırdım diyor :D
bu zamana kadar kullandığınız araçlar neydi? örneğin önceki araç turboluysa ve turbosuz araçlara bakıyorsan bakma hiç. attan inip eşşeğe bindim diye üzülürsün. bu zamana kadar hep atmosferik turbosuz araçlar kullandım corolla sahibiyim ve çokta memnunum. beklentiye bağlı denilebilir. o paraya ful paket fb7 var mıdır bilmem ama sanruflu otomatik bişeyler bulunursa gayet kullanışlı sorunsuz araba...

Top Bottom