Yardım Arabada devir neden yüksek?

Reaksiyon skoru
160
Araba rölantideyken devir normalden yüksek. Havalar soğuk olduğundan mı yoksa başka bir sebebi mi var
11989.webp

Soğuktan. 1-2 dakikaya normal devire döner.

Arabayı mutlaka 2-3 dakika ısıtır öyle hareket ederim.10-15 dakika geçmesine rağmen devir bu şekilde.

rolanti icin yüksek bu devir, rolanti ayarı yaptır

Araba karbüratörlüyse rölanti vidası var ordan ayarlanabilir ama çok eski olması lazım arabanın, onun dışında eğer araba kendi kendine ufak ufak gaz yiyor gibi hissettiriyorsa muhtemelen gaz kelebeğinde arıza var.Kendi tecrübelerimden konuşuyorum tamamen çok fazla bir teknik bilgim yok.

Havalar çok soğuk, normal. Biraz yüksek ama çok yeni bir araca benzemiyor.

Arabayı çalıştırıp direk yola çıktıysanız yapmamanız gerekiyor. Soğuktan biraz motorun ısınmasını devirin düşmesini bekleyip yola öyle çıkın arabaya çok ciddi zararları var.
Görseldeki araç nispeten eski fakat bunu yeni araçlar için de söyleyebilir miyiz?

Havalar çok soğuk, normal. Biraz yüksek ama çok yeni bir araca benzemiyor.

Görseldeki araç nispeten eski fakat bunu yeni araçlar için de söyleyebilir miyiz?
İçten yanmalı her araba için yapılmalı. Elektrikliler için bir şey söyleyemiceğim.

İçten yanmalı her araba için yapılmalı. Elektrikliler için bir şey söyleyemiceğim.
Yanlış bilgi. Araç rölantide ısıtılmaz, düşük devirde yürütülerek ısıtılır. Nispeten yeni araçların kullanma kılavuzunda da bu şekilde belirtilir.

Yanlış bilgi. Araç rölantide ısıtılmaz, düşük devirde yürütülerek ısıtılır. Nispeten yeni araçların kullanma kılavuzunda da bu şekilde belirtilir.
Bekleyerek arabanın motorunu tam ısıtalım demiyorum, Devir normale döndüğü zaman yürüyebilir araç daha sonra yavaş yavaş ısınır zaten.

Bekleyerek arabanın motorunu tam ısıtalım demiyorum, Devir normale döndüğü zaman yürüyebilir araç daha sonra yavaş yavaş ısınır zaten.
Bire bir VW’nin kılavuzundan alıntıyı paylaşıyorum:

“Araç dururken motorun ısıtmak için çalıştırmayın, camlardan rahatça dışarıyı görüyorsanız hemen hareket edin. Böylece motor daha çabuk biçimde işletim sıcaklığına ulaşır ve zararlı madde çıkışı azaltılır.”

Cold start olayı özellikle de birçok hibrit temelli otomobilde kalmadı artık. Eskiden araç en çok marş sırasında zorlanır denirdi, artık kısa bir yolculukta dahi motor onlarca kez kapanıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,030
Üyeler
186,830
Son üye
spezy
Geri