Allahyolunda
80+
- Reaksiyon skoru
- 162
Araba rölantideyken devir normalden yüksek. Havalar soğuk olduğundan mı yoksa başka bir sebebi mi var
Arabayı çalıştırıp direk yola çıktıysanız yapmamanız gerekiyor. Soğuktan biraz motorun ısınmasını devirin düşmesini bekleyip yola öyle çıkın arabaya çok ciddi zararları var.Araba rölantideyken devir normalden yüksek. Havalar soğuk olduğundan mı yoksa başka bir sebebi mi var
Alıntıyı görüntüle
Görseldeki araç nispeten eski fakat bunu yeni araçlar için de söyleyebilir miyiz?Arabayı çalıştırıp direk yola çıktıysanız yapmamanız gerekiyor. Soğuktan biraz motorun ısınmasını devirin düşmesini bekleyip yola öyle çıkın arabaya çok ciddi zararları var.
İçten yanmalı her araba için yapılmalı. Elektrikliler için bir şey söyleyemiceğim.Havalar çok soğuk, normal. Biraz yüksek ama çok yeni bir araca benzemiyor.
Görseldeki araç nispeten eski fakat bunu yeni araçlar için de söyleyebilir miyiz?
Yanlış bilgi. Araç rölantide ısıtılmaz, düşük devirde yürütülerek ısıtılır. Nispeten yeni araçların kullanma kılavuzunda da bu şekilde belirtilir.İçten yanmalı her araba için yapılmalı. Elektrikliler için bir şey söyleyemiceğim.
Bekleyerek arabanın motorunu tam ısıtalım demiyorum, Devir normale döndüğü zaman yürüyebilir araç daha sonra yavaş yavaş ısınır zaten.Yanlış bilgi. Araç rölantide ısıtılmaz, düşük devirde yürütülerek ısıtılır. Nispeten yeni araçların kullanma kılavuzunda da bu şekilde belirtilir.
Bire bir VW’nin kılavuzundan alıntıyı paylaşıyorum:Bekleyerek arabanın motorunu tam ısıtalım demiyorum, Devir normale döndüğü zaman yürüyebilir araç daha sonra yavaş yavaş ısınır zaten.