Neler Yeni

Arabalar egzozundan nasil ateş üflüyor

Muratti2

80+
Yt shortsda gordum spor araclara bisi yapiyorlar egzozundan baya ateş üflüyor. Ne yapıyorlarda boyle oluyor?

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Motorlu motorsuz araçlar, telefon(mobil cihazlar), bilgisayar
Instagram
ayberkd50
Yt shortsda gordum spor araclara bisi yapiyorlar egzozundan baya ateş üflüyor. Ne yapıyorlarda boyle oluyor?
En basit şekilde anlatmak gerekirse, araçların yazılımı ile oynuyorlar. Yanma odasına normalden fazla yakıt gönderiyorlar. Ateşleme gerçekleştiğinde bütün yakıt yanmıyor. O fazla olan yanmayan yakıt da emme valfinden egzoza doğru atılmak üzere ilerliyor. Egzoza ulaştığında ise egzozun sıcaklığı ile yanıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başka yolları da var ama en yaygını bu.

Muratti2

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
En basit şekilde anlatmak gerekirse, araçların yazılımı ile oynuyorlar. Yanma odasına normalden fazla yakıt gönderiyorlar. Ateşleme gerçekleştiğinde bütün yakıt yanmıyor. O fazla olan yanmayan yakıt da emme valfinden egzoza doğru atılmak üzere ilerliyor. Egzoza ulaştığında ise egzozun sıcaklığı ile yanıyor.

Başka yolları da var ama en yaygını bu.
Bir video daha gordum adam krem gibi bisi cikartip egzoza suruyordu

Çağrı Yılmaz

80+ Silver
Bagaja yanıcı madde tankı koyup egzoza fışkırtmasını sağlayan küçük ince boru çekiyorlar. Egzoza da bir ateşleme bujisi takıp bunları da bir devreye bağlayıp aktif ediyorlar. Yada üstteki arkadaşın dediği gibide olabilir.

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
ayberkd50
Öyleleri de var. Özel bir sıvı gibi bir şeyi var. Onu egzozun içine sürüyorsunuz. Her gaz verişinizde (ılındıktan sonra) yanar. Ates atar. Ve uzun surede yok olur. Aynisinin daha basit yontemi de egzozu biraz benzin ile ıslatmak. Ama sakın denemeyin 😅

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Aslında aynı mantık dostum,birinde benzin egzoza gelip yanıyor diğerinde egzoza sürülen şey yanıyor.

Cihangir

80+ Gold
adını bilmiyorum ama banzin deposuna alev çıkamsı için farklı bişi koyyalar ama az koyuyorlar çok olunca motoru zarar veriyomuş

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
ayberkd50
basit yol ama arabadan kurtulmak için OIHKAJEKLHALKEALK
😂😂
Bilinçli ve profesyonel yaparsan sıkıntı olmaz da yapamazsın işte o yüzden dediğin gibi 😂

adını bilmiyorum ama banzin deposuna alev çıkamsı için farklı bişi koyyalar ama az koyuyorlar çok olunca motoru zarar veriyomuş
Hiç duymadım knk ve sanmıyorum

Cihangir

80+ Gold
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,000
Üyeler
165,622
Son üye
batuhan213162