Neler Yeni

Arabamı Bağladılar ne yapmam lazım

Reindi

80+ Silver
itiraz et bence. elde delil varsa
istemez sadakam olsun 3150 lirayla beni batıracak değiller arabanın kalacağını zaten biliyordum ben şanzımanda yağ kaçakları falan vardı onlar hafif kusur diye geçiyor amacım herşeyi detaylı öğrenip komple elden geçirmekti listeyi elime aldım ama polise takıldım :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

istemez sadakam olsun 3150 lirayla beni batıracak değiller arabanın kalacağını zaten biliyordum ben şanzımanda yağ kaçakları falan vardı onlar hafif kusur diye geçiyor amacım herşeyi detaylı öğrenip komple elden geçirmekti listeyi elime aldım ama polise takıldım :D
he bu arada arabayı düzgün kullanmıyorum bile öyle l300 ama işte falan bile kullanmıyorum 150k km de daha 96 model araba babamın ilk arabası diye saklıyoruz garajımızda arada yük falan taşırken lazım oluyor kullanıyoruz ayda max 1-2 kere dışarı çıkıyor ona rağmen bıraktılar ya ona içim acıyor

Son düzenleme:

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
15'e anca ön salıncağı taktırırsın, kusra bakma kardeşim muayene koşulları boru değil seninde dikkat etmen gerek kaza yapabilirsin.
ayrıca beni yanlış anlama ama tepkini bu denli şekilde göstermek istiyorsan ülkeyi yönetenlere, ekonomiyi yönetenlere bakacaksın. mazota zam yapanlara insanları yoksullaştıranlara merkez bankasına 819 milyar lira zarar ettirenlere bakacaksın. bana değil bunu haketmedim
15 bin tl salıncağı olan arabaya binen adamın forumda ne işi var dostum?
L300 dediğin aracın komple ön takımını yaptırsan 10k tutmaz.

Muayenede fren olayı çok sıkıntı. Eski araçlarda kampana sistemi varsa ve Balatası bitikse balatayı değiştirmeden muayeneden geçersin. Ama balatayı değiştirirsen muayeneden kalırsın. Çünkü fren testlerinden geçmez. Buna diyecek ve yapacak bir şey yok. Fakat senin aracını bağlamamaları lazımdı. Çünkü 30 gün süre var. Bu 30 günde sana aracın yapılması için süre veriyor. Her yere de çekiciyle götüremeyeceğine göre mecbur trafiğe çıkacaksın.
Geçmiş olsun dostum yapacak bir şey yok artık

Son düzenleme:

Reindi

80+ Silver
15 bin TL salıncağı olan arabaya binen adamın forumda ne işi var dostum?
L300 dediğin aracın komple ön takımını yaptırsan 10k tutmaz.

Muayenede fren olayı çok sıkıntı. Eski araçlarda kampana sistemi varsa ve Balatası bitikse balatayı değiştirmeden muayeneden geçersin. Ama balatayı değiştirirsen muayeneden kalırsın. Çünkü fren testlerinden geçmez. Buna diyecek ve yapacak bir şey yok. Fakat senin aracını bağlamamaları lazımdı. Çünkü 30 gün süre var. Bu 30 günde sana aracın yapılması için süre veriyor. Her yere de çekiciyle götüremeyeceğine göre mecbur trafiğe çıkacaksın.
Geçmiş olsun dostum yapacak bir şey yok artık
balatayı değiştirmiştim ben :D belki de yeni balata tam oturmadı mı naptı da öyle mi kaçırdı ustaya götürdüm azıcık bir şey kaçak varmış bundan mı bıraktılar dedi arabayı aldım bu arada tanıdık kullanarak tanıdık komiser vardı bizim bende kalsın nerede falan olduğu istersen cezayı da sildirttiririm dedi bende ceza istemez arabamı verin yeter dedim bide babamın üstüne araba köydeki karakola gidip mukavetname falan istediler boşu boşuna yediler bi günümü
para meselesi değil bu arada l300 babamın ilk arabası ondan dolayı anısı var diye sattırmıyor babam bende ulan şunla bi musluk taşıyayım dedim az bişey 2 tur atacaktım polis çevirdi onda da muayeneden eve gelince transporterla taşısaydım keşke oldu artık yapacak bir şey yok corollayı da babam aldı gitti kaldık transporterla baş başa :D

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
balatayı değiştirmiştim ben :D belki de yeni balata tam oturmadı mı naptı da öyle mi kaçırdı ustaya götürdüm azıcık bir şey kaçak varmış bundan mı bıraktılar dedi arabayı aldım bu arada tanıdık kullanarak tanıdık komiser vardı bizim bende kalsın nerede falan olduğu istersen cezayı da sildirttiririm dedi bende ceza istemez arabamı verin yeter dedim bide babamın üstüne araba köydeki karakola gidip mukavetname falan istediler boşu boşuna yediler bi günümü
para meselesi değil bu arada l300 babamın ilk arabası ondan dolayı anısı var diye sattırmıyor babam bende ulan şunla bi musluk taşıyayım dedim az bişey 2 tur atacaktım polis çevirdi onda da muayeneden eve gelince transporterla taşısaydım keşke oldu artık yapacak bir şey yok corollayı da babam aldı gitti kaldık transporterla baş başa :D
O balatayı muayeneye yakın değil de 1 2 ay önce değiştirtsen muhtemelen muayeneden geçerdi. Dostum kampana sistemi disk gibi sürekli kullanım olupta balata masrafı çok olan bir sistem değildir. Disk sistemde sarf malzemeler 50 bin km gider kampana sistemde 100 bin km gider. Ayrıca alışma süreci vardır. Alışma süreci olduğu için kısa mesafede istenen performansı vermez. Balatayı yanlış takacağını düşünmüyorum çünkü fren sistemi hatayı kabul etmez. Frenler alışmadığından dolayı araç muayeneden kalmış.
Ayrıca ceza sistemi değil de muayene sistemi aşırı saçma. Araç muayeneleri karayolları tarafından yapılıp ücretsiz olmalıdır.

t1k3beratfatih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
877
İsim
Berat fatih
okudugum kadrıyla memur kendi kafasına göre ceza kesmiş üzerine muane götürdügün halde yapmış bunu eger muaneyeri kağıt vermediyse orası onun suçu tek yol mahkeme gibi duruyo

Reindi

80+ Silver
O balatayı muayeneye yakın değil de 1 2 ay önce değiştirtsen muhtemelen muayeneden geçerdi. Dostum kampana sistemi disk gibi sürekli kullanım olupta balata masrafı çok olan bir sistem değildir. Disk sistemde sarf malzemeler 50 bin km gider kampana sistemde 100 bin km gider. Ayrıca alışma süreci vardır. Alışma süreci olduğu için kısa mesafede istenen performansı vermez. Balatayı yanlış takacağını düşünmüyorum çünkü fren sistemi hatayı kabul etmez. Frenler alışmadığından dolayı araç muayeneden kalmış.
Ayrıca ceza sistemi değil de muayene sistemi aşırı saçma. Araç muayeneleri karayolları tarafından yapılıp ücretsiz olmalıdır.
balatayı ben takmadım ki 35 senelik ustaya götürdüm mesela o değil yani abuk subuk bir şeyden günümü çaldılar 3000 lirayla beni mi korkutacaksın bilmiyorum ki para lazımsa bu kadar iban verin atalım bişeyler milleti ne uğraştıyorsunuz oradaki poliste çevremin olduğunu öğrenince amiri arayınca dört dönüyor kusura bakmayın bilmem ne illa bunu mu istiyorsunuz anlamıyorum neden yatırmak için aldığım e300 üm ile dışarı çıkınca kimse çevirmiyor? yada babamın s500ü ile çıkınca niye kimse çevirmiyor? gücünüz garibana mı yetiyor gücünüz garibana yetiyor ama bana yetmez şimdi işimi çevreye hallettirdim diye linçleyen bile olur zorunda bırakmasalar hiç kimse bir şey kullanmak zorunda kalmaz

okudugum kadrıyla memur kendi kafasına göre ceza kesmiş üzerine muane götürdügün halde yapmış bunu eger muaneyeri kağıt vermediyse orası onun suçu tek yol mahkeme gibi duruyo
kağıt var ya basit bir şeyden karayollarına çıkamaz diyor para lazım ya poliste hemen yapıştırdı tabi sonuç olarak çevremi kullanarak arabayı geri aldım zorunda bırakmasalar kimse bir şey kullanmaz ülkede adamın olmadan iş hallettiremiyorsun şaka gibi :D arkadaşın dediği gibi balataları yeni taktırmıştım alışma süresi varmış oda azıcık salgı kaçırdı heralde bundan bıraktılar kalacak bir şey yoktu dersin muayene istasyonunda kardeşim bu arabayla çıkamazsın trafiğe sana ucuzundan çekici ayarlayalım diye eyvallah derim ama beni koyuverdiler ordan git yaptır gel diye polis çevirdi arabayı bağlayacağım bağlatırırım ben sana arabayı toton yiyorsa bağla hadi işinden ederim seni

Top Bottom