Arabayı çok stop ettiriyorum

nobleSS

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
192
6 aylık ehliyetim var şu zamana kadar hep eski, kavrama noktasında titreyen arabalar kullandım. Babamın arabasını kullanmam gerekiyor uzun bir süre lakin çok fazla stop ettiriyorum.
Araba hyundai ix35 hem yukardan kavrıyor, hem sınavda eğitimi verildiği gibi titreme yok hemde motorda bariz bir ses değişimi yok. Ayrıca araç lpgli. Yokuşu geç düz yolda bile oluyor. Bu kavrama noktasını işini ne yapacağım ben? Çok fazla stop ettirirsem ne gibi zararı olur. İyice araç sürmeden soğudum. Ne vardı kavrama noktasında titrese kendiliğinden gitse.
Herkes tek çözümün alışmak olduğunu söylüyor da araba bozulacak böyle giderse

Debriyaj kavraması eskimiştir veya ayarı kaçmıştır. Kurs araçlarında ayar daha doğru oluyor. Bizim eski araba da öyleydi kavraması çok yukardaydı. Sanayide düzeltirebilirsin

Sınavdaki gibi yarım debriyaj yaptıktan sonra gaz vermeye alışmışsındır. Gaz vererek debriyajdan çekersen kavradığı noktada araç kendini ileri atar. Zaten bir süre sonra alışırsın da

titremeyi beklemeden ayağını debriyajdan biraz çekip gaz verirsen bu şekilde alışabilirsin

6 aylık ehliyetim var şu zamana kadar hep eski, kavrama noktasında titreyen arabalar kullandım. Babamın arabasını kullanmam gerekiyor uzun bir süre lakin çok fazla stop ettiriyorum.
Araba hyundai ix35 hem yukardan kavrıyor, hem sınavda eğitimi verildiği gibi titreme yok hemde motorda bariz bir ses değişimi yok. Ayrıca araç lpgli. Yokuşu geç düz yolda bile oluyor. Bu kavrama noktasını işini ne yapacağım ben? Çok fazla stop ettirirsem ne gibi zararı olur. İyice araç sürmeden soğudum. Ne vardı kavrama noktasında titrese kendiliğinden gitse.
Herkes tek çözümün alışmak olduğunu söylüyor da araba bozulacak böyle giderse
Yapa yapa öğrenirsin dert etme. Debriyajla beraber hafif hafif gaz ver. Deneye deneye ayağın alışır doğru hassasiyete

Her arabanın motor kulağı, sesi bir değil. Bazı arabalar titreşimi içeriye çok veriyor kimileri hiç vermiyor. Özellikle yeni arabalar sessiz zaten anlamak zor. Açıkçası arabanın hareket etmeye başladığı anı bulman daha iyi olur o tarz arabalarda.

Debriyaj kavraması eskimiştir veya ayarı kaçmıştır. Kurs araçlarında ayar daha doğru oluyor. Bizim eski araba da öyleydi kavraması çok yukardaydı. Sanayide düzeltirebilirsin
Daha 2 3 ay önce yetkili servise gitti.
Yapa yapa öğrenirsin dert etme. Debriyajla beraber hafif hafif gaz ver. Deneye deneye ayağın alışır doğru hassasiyete
Çok zararı olur mu peki stop ettirmenin?
Her arabanın motor kulağı, sesi bir değil. Bazı arabalar titreşimi içeriye çok veriyor kimileri hiç vermiyor. Özellikle yeni arabalar sessiz zaten anlamak zor. Açıkçası arabanın hareket etmeye başladığı anı bulman daha iyi olur o tarz arabalarda.
Düz yerde debriyajdan ayağımı çekerken araba hiç hareket etmiyor. Lpgden dolayı ağır olduğundan sanırım biraz gaza basmak gerekiyor diyorlar,bu seferde stop ettiriyom.
Devir göstergesini izlemeye alış.
Nasıl anlayacağım onu? Babamda aynısı dedi de hiç bir şey anlamadım. Eğitimde de deviri sadece vites değişirken kontrol ettirdiler.

Daha 2 3 ay önce yetkili servise gitti.

Çok zararı olur mu peki stop ettirmenin?

Düz yerde debriyajdan ayağımı çekerken araba hiç hareket etmiyor. Lpgden dolayı ağır olduğundan sanırım biraz gaza basmak gerekiyor diyorlar,bu seferde stop ettiriyom.

Nasıl anlayacağım onu? Babamda aynısı dedi de hiç bir şey anlamadım. Eğitimde de deviri sadece vites değişirken kontrol ettirdiler.
bence herşeyi boşver ver gazı ilk önce sonra ufaktan debriyajdan ayagını cek kavrasın kendi kendine yukarıdaki arkadaşın dediği gibi alışırsın bi süre sonra
gaz vermekten korkmayıp debriyaja yavaş davransan kalkmak istemese bile kalkar arac
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arabayı 2000 devre sabitleyip sonra debriyajla oyna anlarsın arabayı

Yarım debriyaj yaparak araç titredikten sonra gaz vermek baskı balataya zarar verir. Ayağını çok hafif debriyaj dan kaldırdıktan sonra hafif hafif gaz vermeye başla çok daha rahat ve titreme olamadan kalkar.

El freni mekanikse çek (çünkü elektronik el freni olanlar gaz verince bırakıyor el frenini) kavrama çalışarak yaparsın.

Araç benzin + lpg olduğu için, debriyajdan çekerken hafif gaz vermen lazım. Dizel olsaydı yarım debriyajla yürürdü.

Çok stop ettirmen tam olarak ne gibi zararlar verir bilemiyorum ama akan bir trafikte ciddi sorunlar yaratabilir. Hızlı kalkacağını düşünüp hızlı kalkan biri çarpabilir v.b

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,162,668
Üyeler
184,662
Son üye
kanbala23
Geri