Neler Yeni

Araç lastiğinden anlayan varmı?

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,711
İsim
Enes Koç
Merhaba babamın eski aracından kalma sadece 2 ay kullanılmış ve depoda duran Michelin Alpin A4 Marka model kış lastiğini yeni aldığım aracıma takmak nasip oldu.
Lastik 2015 Tarihli ve geçenlerde taktırmaya götürdüğümde lastikçi değiştirmemi söyledi 2 ay kullanıldığını söyledim ama tarihi eski hamuru ölmüştür dedi.
Aslı astarı varmıdır raf ömürleri 10 yıl değilmidir bu lastiklerin daha dişleri üzerinde sıfır sayılır görsellerini ekliyorum.
Fikriniz nedir anlayan varmıdır acaba yenilerinin fiyatları malum kullanışta bir fark hissetmedim hatta gayet iyi tutuyor ama uzun yola gitmeye korkuyorum patlar eder diye.
Başka bir lastikçiye daha sordum adam direk hiç hiç sorun olmaz daha sıfır gibi dedi.

Ekler

• 2430e3f2-3be0-4851-844a-fb446579a216.jpg
    2430e3f2-3be0-4851-844a-fb446579a216.jpg
    1.1 MB · Hit: 39
  • 646740e6-3dd4-49a4-ab9b-af82df4521c4.jpg
    646740e6-3dd4-49a4-ab9b-af82df4521c4.jpg
    1 MB · Hit: 39

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
Enes Bahadır
Merhaba babamın eski aracından kalma sadece 2 ay kullanılmış ve depoda duran Michelin Alpin A4 Marka model kış lastiğini yeni aldığım aracıma takmak nasip oldu.
Lastik 2015 Tarihli ve geçenlerde taktırmaya götürdüğümde lastikçi değiştirmemi söyledi 2 ay kullanıldığını söyledim ama tarihi eski hamuru ölmüştür dedi.
Aslı astarı varmıdır raf ömürleri 10 yıl değilmidir bu lastiklerin daha dişleri üzerinde sıfır sayılır görsellerini ekliyorum.
Fikriniz nedir anlayan varmıdır acaba yenilerinin fiyatları malum kullanışta bir fark hissetmedim hatta gayet iyi tutuyor ama uzun yola gitmeye korkuyorum patlar eder diye.
Başka bir lastikçiye daha sordum adam direk hiç hiç sorun olmaz daha sıfır gibi dedi.

Güneş su ve nem görmediyse bişey olmaz dişlere ve yanaklara bak kılcal çatlaklar var mı ? Hamur bayatlar doğrudur 2 ay karda kışta yağmurda kullanıp kaldırdıysan ve sonrasında hiç kullanmadıysan kullanmamanı öneririm.

Örümcek Adam

80+ Bronze
lastiğin üretim tarihi önemli,usta doğru demiş. bu lastikle çok hızlanmamanızı öneririm.

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
265
İsim
Erhan Akçay
Merhaba , normalde lastiklerin ömrü takılı olsun vaya olmasın 10 yıldır bunlar genelde özellikle iyi markalar için sizdeki de en iyi markalardan biri.
Fakat yıl olarak ömrünü doldurduğundan kullanmanızı çok tavsiye etmem. Sonuçta kendi canınızı, araçta bulunanların canını ve trafikte başka araçlarında kazaya karışmasına sebep olabilirsiniz.

İlk lastikçi daha doğru konuşmuş. Lastiğin kullanılmadığı için temiz kalması bir önem teşkil etmez. Bir araçta en önemli unsurlar lastiklerin durmu yılı ve frenin düzgün halde olup olmamasıdır. Bazı kişiler bir şey olmaz diyebilir ama mesela allah korusun bir kazaya karıştınız da sağ kalırsanız tekrar sordunuz da bu konuları aynı kişilere" banane değiştrseydin öyle çıkmasaydın" der kimse zararınızı tmm biz karşılayacaz demez. Karar yine sizin.

Bnde geçen yıl 2013 opel astra j yi satmama 1 yıl vardı goodyear lastik alıp sıfır, 1 yıl kullanıp sattım eski lastiklerle devam etmedim pişman da olmadım. Kendi adıma.

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,711
İsim
Enes Koç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güneş su ve nem görmediyse bişey olmaz dişlere ve yanaklara bak kılcal çatlaklar var mı ? Hamur bayatlar doğrudur 2 ay karda kışta yağmurda kullanıp kaldırdıysan ve sonrasında hiç kullanmadıysan kullanmamanı öneririm.
Oba bu keliemeler bana 20 bine maal olacak gibi ustam :)

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,273
İsim
Berkecan Ergin
5-10 yıl olarak değşimekte yani 10 yıl diye nitelendirmemek lazım, ortalama bi hız ile bile gitseniz bir çukura denk gelir lastik sönümleyemez hamuru bitmiş diyelim patlar gider savrulursunuz, dandik lastik takarım ama yeni tarihli takarım yinede bunu takmam

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,711
İsim
Enes Koç

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,342
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Doğru demiş. Diş kalınlığı pek bir şey belirlemez. Açıkçası 5 yılı geçmiş lastikleri kullanmamak lazım.

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,711
İsim
Enes Koç
Merhaba , normalde lastiklerin ömrü takılı olsun vaya olmasın 10 yıldır bunlar genelde özellikle iyi markalar için sizdeki de en iyi markalardan biri.
Fakat yıl olarak ömrünü doldurduğundan kullanmanızı çok tavsiye etmem. Sonuçta kendi canınızı, araçta bulunanların canını ve trafikte başka araçlarında kazaya karışmasına sebep olabilirsiniz.

İlk lastikçi daha doğru konuşmuş. Lastiğin kullanılmadığı için temiz kalması bir önem teşkil etmez. Bir araçta en önemli unsurlar lastiklerin durmu yılı ve frenin düzgün halde olup olmamasıdır. Bazı kişiler bir şey olmaz diyebilir ama mesela allah korusun bir kazaya karıştınız da sağ kalırsanız tekrar sordunuz da bu konuları aynı kişilere" banane değiştrseydin öyle çıkmasaydın" der kimse zararınızı tmm biz karşılayacaz demez. Karar yine sizin.

Bnde geçen yıl 2013 opel astra j yi satmama 1 yıl vardı goodyear lastik alıp sıfır, 1 yıl kullanıp sattım eski lastiklerle devam etmedim pişman da olmadım. Kendi adıma.
Benimde aracı değiştirme düşüncem var D Segment bakıyorum haliyle uymayacak masraf etmeden bu kışı atlatsa diyodum da ne yapacağız bakalım.

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Yöntem basit hamuru öldü mü ölmedi mi anlamak için çakmak tut, renk açılıyorsa sorun yok, koyulaşıyorsa hamuru ölmüştür

kauçuk ısı farklarında reforme olan bir yapıda, hamuru öldüyse reforme olamaz

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,711
İsim
Enes Koç
5-10 yıl olarak değşimekte yani 10 yıl diye nitelendirmemek lazım, ortalama bi hız ile bile gitseniz bir çukura denk gelir lastik sönümleyemez hamuru bitmiş diyelim patlar gider savrulursunuz, dandik lastik takarım ama yeni tarihli takarım yinede bunu takmam
Hocam Yerli markaları önerir misiniz? bu kışı atlatsa yeter bana varmı önerebileceğinz modeller.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Doğru demiş. Diş kalınlığı pek bir şey belirlemez. Açıkçası 5 yılı geçmiş lastikleri kullanmamak lazım.
teşekkürler yenisini düşüneceğim.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
Enes Bahadır
Oba bu keliemeler bana 20 bine maal olacak gibi ustam :)
Ben ünlü bir lastik firmasında çalışıyorum uzman olarak. Lastiklerin hamur ömrü evet vardır doğrudur fakat yukarıda berttiğim gibi . Dotu eski olan lastikleri kullanmamak gerekir. Hiç yağmur kar nem güneş görmemişse idarelşk kullanılabilir.
Kendi aracımda “hiç kullanılmamış” 0511 dotlu orijinal istetme lastik kullanıyorum 1 adet mecburiyetten. Bu yaz değişeceğim şuan kışlıklar takılı.

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,711
İsim
Enes Koç
Yöntem basit hamuru öldü mü ölmedi mi anlamak için çakmak tut, renk açılıyorsa sorun yok, koyulaşıyorsa hamuru ölmüştür

kauçuk ısı farklarında reforme olan bir yapıda, hamuru öldüyse reforme olamaz
Teşekkürler hiç duymamıştım ama yarın bir deneyeyim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,167
Üyeler
164,625
Son üye
toriq
Top Bottom