Neler Yeni

Aras Kargo Hasarlı Kargo RTX 3080 THH Sonucu

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
elımde tutanak var hasarlı olduguna dagır ama ıste hıcbırsekılde anlasmaya calısmadı aras kargo
sadece tamır ucretı talebımı bıle kabul etmedıler
thh ılede 5 6 ay surer dedıler el mahkum beklıcem
ıdareten arc a750 aldım 2 ay cıvarı onu kullanıyorum
herkes uğraşamaz öyle diye sallayıp umursamıyorlar işte insanları

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
caglar g
inceleme ve karar kismi su sekilde itiraz edicem ama ne yapmam gerekir ?

söz konusu dilekçenin diger evrakların incelenmesinde xxxxxxxxx irsaliye seri numaralı gönderi cıkıs subesının zambak gonderici adının xxxxxxxx
alıcı adının xxxxxx varıs subesının silivri oldugu, tuketıcı urunun tarafına kargo firması tarafından hasarlı olarak telım edıldıgını beyan ettigi ,
hasara ilişkin 14 09 2024 tarihli firma ekran goruntusunde ambalajı yetersiz , kargo subemize agzı acık ve kolinin agız kısmı hafif nemli ve dagınık ulastı acıklamasının yer aldıgı , kargo iceriginde yer alan urunle iliskin faturanın dosya ekinde yer almadıgı tepıt edılmıstır
firma internet sitesinde yer alan (araskargo.com.tr/yasal/tasima-sozlesmesi) tasıma sozlesmesının 3 maddesinde gönderen gönderinin ambalajının tasımaya uygun ölçü ve saglamlıkta olmasını saglamak: Tasıyıcıya orjinal ambalajında ve/veya evsafına elde ve kara nakil araclarında tasınma kosullarında uygun ambalajda teslim etmekle yukumludur.
11. maddesinde ise ''gönderide kayıp, çalıntı ve hasar halinde ,gonderinin degeri gönderen tarafından ispat edilmelidir. Aksi takdirde tespit aynı cins ve ebattaki gönderinin alıcıya teslim edilecegi yerdeki degerine göre yapılır.
Her halükarda tazmin bedeli Türk ticaret kanunun 882 de duzenlenen özel cekme hakkını karsılayan tutar ıle sınırlıdır. Acıklamalarının yer aldıgı , yukarıda anılan gerekcelerle 6502 sayılı kanununda yer alan tuketıcı secımlık haklarının hızmet satın alan sıfatıyla urunun gonderıcısı tarafından kullanılması gerektıgı , ancak urun alıcısının baskanlıgımıza muracaatta bulundugu bu sebeple sikayetin husummetten reddinin gerektigi sikayet dosyasındakı ilgili bilgi ve belgelerden anlasılmıstır.

KARAR

1 Basvuru sahibinin talebinin REDDİNE
2 6502 sayılı kanunun 70. maddesinin 3. fıkrası uyarınca kararın teblig tarihinden ıtıbaren iki hafta icinde tarafların tuketıcı mahkemesine ititraz hakları acık olmak kaydıyla toplantıya katılan uyelerın oybırlıgı/ oy coklugu ıle karar verıldı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

geçmiş olsun girişinde adalet yazan bir yerin içersinde hiç bir zaman Adalet olmamış ki
itirazını et tekrar
husumet varmıs yazıyor haberım olmadan aras kargo ıle husumetlı olmusum farkında degılım kan davası bıle olabılırmıs aramazıda :D

hayatımda ılk defa thh ıle dava acmıs bulundum
aras kargodakı akıllı arkadas tecrubesı ıle tutanakta ambalaj yetersiz olarak yazmıs farkında olsam orda buna ıtıraz ederdım
aynı kutu ve kargo ıle olaydan 1 ay oncesınde Yurtici kargo ıle arkadasıma sorunsuz gonderım yapdım
1 ay sonra aynı kutu ve kargo ıle arkadasım Surat kargo ıle gerı gonderdı
kutulama yetersız olsa Yurtıcı kargoda kutuyu parcalar ıcıne sıvı dokerdı dıye dusunuyorum

eneskaya6

80+ Silver
Thh coğu şeyde zaman kaybı öyle kanıtlarla basvurmanız gerekiyor ki kör bile bakıp haklı bulacak yoksa klasik sonuc
“Basvuru sahibinin talebinin REDDİNE”

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
caglar g
Thh coğu şeyde zaman kaybı öyle kanıtlarla basvurmanız gerekiyor ki kör bile bakıp haklı bulacak yoksa klasik sonuc
“Basvuru sahibinin talebinin REDDİNE”
Yapabılıcegım baska bırsey yoktukı thh dısında
bakdıgımda kazanmam gerekır dıye dusunuyordum haklı olmanın yeterlı olması gerekır dıye dusunuyordum
anlamadıgım bilirkişi vs olmadı urunu ve kargoyu ınceleyen kımsede olmadı sadece dosyadaki resımlerle karar vermısler anladıgım
itiraz ettigimde ozellıkle bilirkişi incelemesi istedigimi belirticem olursa

sirefeee

80+
Yapabılıcegım baska bırsey yoktukı thh dısında
bakdıgımda kazanmam gerekır dıye dusunuyordum haklı olmanın yeterlı olması gerekır dıye dusunuyordum
anlamadıgım bilirkişi vs olmadı urunu ve kargoyu ınceleyen kımsede olmadı sadece dosyadaki resımlerle karar vermısler anladıgım
itiraz ettigimde ozellıkle bilirkişi incelemesi istedigimi belirticem olursa
Yurtiçiyle aynı şekilde gönderdiğini de belirt

Ve hasar görmediğini

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
caglar g

Ve hasar görmediğıl
simdi en azından karar kısmında nelerı daha belırgın anlatmam gerektıgını anladım sanıyorum
dedıgınız gıbı yurtıcı kargo ıle aynı gonderı sorunsuz teslım edılırken aras kargoya zarar verdı
kargoyu ve urunu aylardır aldıgım sekılde saklıyorum bu yuzden kargonun yetersız olup olmadıgı hakkındada bılırkısı talep etmek ıstıyorum mumkunse
bılmıyorum yazan tutanaga ıtıraz hakkım varmı cunku tutanakta yetersız ambalaj yazan kısmı olayın heyecanı ve ılk kez basıma gelmesı sebebı ıle fark etmemısdım tutanak yazan kısıde bana belırtmemısdı
kutulamanın yetersız oldugu kısmına hala ınanmıyorum
ayakkabı kutusu ve ıcınde kutahya porselenden gelen kargomdan cıkan hasardan korumak ıcın bulunan kagıtlar var yeterınce fazla
benzer kargolama ıle porselen satın almısdım bunları kullanıp kartımı kutuladım

Top Bottom