🔥İndirim ARCTIC F12 PWM PST 120mm 349₺

Devilll20

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,846
500₺ civarında geziyor normal fiyatı.

Bu arada bunun üzerine fan yok gibi bir şey. 3300 rpm’ye çıkarıyorum hızı ve pcnin üst kısmına yüzümü tutup vantilatör etkisi alıyorum yeminle
gürültü olarak nasıl hocam düz p12 kullanıyorum %100e yaklaşınca ses artıyor 1800rpmden sonrası sanki çok kulak tırmalar gibi geliyor

Bilmeyenler için anlatalım.

P modelleri genelde hava soğutma ya da sıvı soğutmaların radyatörleri için tavsiye edilir. F serisi de daha çok kasa içerisinde kullanılmak için tavsiye edilir.

artic yerine biraz daha paraya kıyıp bunu alabailirsin hem 900 rpm hem yüksek basınç hem 37 cfm gibi yüksek hava akışı hem de 13 dbı gibi sessiz rakam.artic alırsan sesten rahatsız olursun 900 rpm e düşürmek zorunda kalırsın.bunu anakarta bağlamana ve düşürmene gerek yok.

Bilmeyenler için anlatalım.

P modelleri genelde hava soğutma ya da sıvı soğutmaların radyatörleri için tavsiye edilir. F serisi de daha çok kasa içerisinde kullanılmak için tavsiye edilir.
Yanlış biliyorsun. https://www.arctic.de/en/faq/detail/what-are-the-differences-between-arctic-s-p-and-f-fans buradan okuyabilirsin. Mesh paneli olan kasalar için P daha iyi. Hava akışını engelleyecek bir durum yoksa F daha iyi ki böyle kasalar kalmadı artık. Eğer F kasalar için iyi olsaydı argb modeli olurdu. Önceden yazdığım gibi, P modelini kasanın her tarafında sorunsuz kullanabilirsiniz zaten P modelinin airflowu daha fazla.

Geri