Neler Yeni

Arctic Liquid Freezer III kasaya sığacak mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Father
Herkese merhaba
MSI B650M GAMING PLUS WIFI 7200MHZ(OC) RGB M.2 AM5 DDR5 MATX ANAKART
XPG Lancer Siyah RGB DDR5-6000Mhz CL30 32GB (2x16GB) Dual Kit (30-40-40) 1.35V

Arctic Liquid Freezer III - 360 A-RGB Intel/AMD Uyumlu, 360mm Radyatörlü, 3x12cm P12 PWM Fanlı, Sıvı İşlemci Soğutucu Siyah (AR-ACFRE00144A)
RAIJINTEK PONOS Ultra MS4 E-ATX Orta Kule PC Kasası, Açılan Temperli Cam Yan Panel, Ön Kurulum 4 ARGB Fan, Mesh Ön Panel, Siyah (0R20B00226)

satın aldım şimdi benim kafamda çok büyük bir soru işareti var benim aldığım sıvı soğutma üst tarafa takıldığı zaman ramlere carpacak mı? yani takılamayacak mı? chatgptye soruyorum bazen üst tarafa takarsın biraz boşluk kalır diyor bazen radyatör çok kalın takamazsın mecburen ön tarafa takacaksın diyor ön tarafa takarsan rtx 4090 sığmaz diyor ama bazen alanın kalır sığar diyor bana detaylıca bir şeyler diyecek var mı ? ek olarak ön tarafa takarsam kafayı dışarıdan alıp içeri mi atacak bu şekilde olursa hava radyatöre değecek ve sıcak hava dolduracak kasanın içine

Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Berkay Şenocak
İlgilendiği Kategoriler
Monitör, Ekran kartı, Overclock, Undervolt
Ramlere bişey olmaz cpu güç kablosunu fanları düşün sen 😄
227E3A79-2435-41BE-BFC6-90AAA831FE32.jpeg

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Berkay Şenocak
İlgilendiği Kategoriler
burada kablo fana mı değiyor nasıl halledeceğiz
Cpu için anakart sol üstüne taktığın güç kablosu fana değme riski var ben burda 4x2 2 adet bulunan CPU kablosunu boşta kalan kabloyu tam arkalarından geçirip oraya sıkıştırdım yoksa fana değiyor CPU guç kabloları. Almış olduğun kasayı inceledim 360 mm lik soğutu ile fotoğrafları var amazonda sorun yok gibi ancak Arctic Liquid Freezer3 360 bu sıvı soğutmanın radyatörü çok kalın ondan tamamen soru işareti gelince görüceksin.
Montaj işlem sırası çok önemli: anakartı kasaya takmadan işlemcini ve pompanı montajla ondan sonra kasaya radyatörü montajla ve en son anakartı oturtmalısın kasaya.

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Father
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cpu için anakart sol üstüne taktığın güç kablosu fana değme riski var ben burda 4x2 olan boşta kalan kabloyu tam arkalarından geçirip oraya sıkıştırdım yoksa fana değiyor CPU guç kabloları. Almış olduğun kasayı inceledim 360 mm lik soğutu ile fotoğrafları var amazonda ancak Arctic Liquid Freezer3 360 bu sıvı soğutmanın radyatörü çok kalın ondan tamamen soru işareti gelince görüceksin.
Montaj işlem sırası çok önemli: anakartı kasaya takmadan işlemcini ve pompanı montajla ondan sonra kasaya radyatörü montajla ve en son anakartı oturtmalısın kasaya.
kanka senin kasanın modeli markası ne ? ve diyelim ki beceremedim kutusu da açılmış bir şeyi nasıl iade edebilirim ki almazlar herhalde öyle mi? satıcısı teknobiyotik ama amazon üzerinden aldım

Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Berkay Şenocak
İlgilendiği Kategoriler
kanka senin kasanın modeli markası ne ? ve diyelim ki beceremedim kutusu da açılmış bir şeyi nasıl iade edebilirim ki almazlar herhalde öyle mi? satıcısı teknobiyotik ama amazon üzerinden aldım
Amazon üzerinden aldıysan eksiksiz ve zarar vermediğin sürece iade ederler. Kasam https://gamepowerpc.com/case/warcry
Mesaj otomatik birleştirildi:

3C4795AC-1B94-4A32-9F72-D1831A29CBD6.jpeg

Ekler

• IMG_3291.jpeg
    IMG_3291.jpeg
    1.3 MB · Hit: 9
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Father
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Berkay Şenocak
İlgilendiği Kategoriler
İncehesaptan psu anakartımla uyumlu olmadığı için herşeyi sökmeme rağmen iade aldılar. Amazon dahada rahat dikey ekran kartı tutamacı almıştım performans kaybı yaptığı gerekçesiyle iade istedim komple vida izi oldu ürün yine iade aldılar amazonda sorun yaşıyacağını düşünmüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Father
İncehesaptan psu anakartımla uyumlu olmadığı için herşeyi sökmeme rağmen iade aldılar. Amazon dahada rahat dikey ekran kartı tutamacı almıştım performans kaybı yaptığı gerekçesiyle iade istedim komple vida izi oldu ürün yine iade aldılar amazonda sorun yaşıyacağını düşünmüyorum
peki sıvı soğutucudan memnun musun fan sesi çıkıyor mu? ve diyorlar ki piyasada ki en iyi soğutucu buymuş sende kaç derece oynattı değerleri

Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Berkay Şenocak
İlgilendiği Kategoriler
Bu videoyu izleyebilirsin diğer sıvı soğutuclar arasındaki kalınlık farkı.
Bu sitede radyatör kalınlığı cart curt bütün hepsi yazıyor ölçebilirsin

peki sıvı soğutucudan memnun musun fan sesi çıkıyor mu? ve diyorlar ki piyasada ki en iyi soğutucu buymuş sende kaç derece oynattı değerleri
Eski kullandığım kule tipi Snowman t6 ultra ya göre daha sesli. Diğer sıvı soğutuculara kıyasla fanlar daha az RPM ile dönüp diğer sıvı soğutuculara kıyasla daha çok soğuttuğu için sessiz olduğunu düşünüyorum

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
661
İsim
Tayfun Balım
Ramlere çarpmaz da aşağı yukarı 40cm uzunluğu var ona dikkat ederek al. 3x12cm i dikkate alma radyatör uzunluğu 40cm

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Father
Bu videoyu izleyebilirsin diğer sıvı soğutuclar arasındaki kalınlık farkı.
Bu sitede radyatör kalınlığı cart curt bütün hepsi yazıyor ölçebilirsin

Eski kullandığım kule tipi Snowman t6 ultra ya göre daha sesli. Diğer sıvı soğutuculara kıyasla fanlar daha az RPM ile dönüp diğer sıvı soğutuculara kıyasla daha çok soğuttuğu için sessiz olduğunu düşünüyorum
ölçmek isterim de hala parcalar gelmedi kasa da gelmedi ve aklımda canlandıramıyorum tam olarak nasıl nereden düşünüp ölçmem gerektiğini

Ramlere çarpmaz da aşağı yukarı 40cm uzunluğu var ona dikkat ederek al. 3x12cm i dikkate alma radyatör uzunluğu 40cm
peki son çare ön tarafa mı takmak önerir misin ön tarafa takmayı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Berkay Şenocak
İlgilendiği Kategoriler
ölçmek isterim de hala parcalar gelmedi kasa da gelmedi ve aklımda canlandıramıyorum tam olarak nasıl nereden düşünüp ölçmem gerektiğini

peki son çare ön tarafa mı takmak önerir misin ön tarafa takmayı ?
Kasanın üstündeki radyatör monte edeceğiniz memfezlerden anakartın kasa montajındaki üst taraftaki vidaların yarım santim üstünü hesaplayın.

Top Bottom