Neler Yeni

Arctic P12 (5 adet) 635TL

GirayHan

80+ Platinum
Tamam sonrasında yazdım zaten. Okumuyorsun demek ki.
ya hocam anlatamıyorum galiba okumuyorsun diyorsun birde :ROFLMAO:
burda ki yorumda konumuz olan bu fanların hava soğutmaya takılabileceğini yazmışsın bende diyorum ki pst değil statik basınçlı fan değil bu 500 liraya satılan bu yüzden radyatörü soğutamaz. soğutur ama yeterli performansı alamazsın. yine bu fanı hava soğutmaya da takamazsın. bu fan kasa içi havayı dışarı atar. bu fanları yine egzoz fan olarak kullanamazsın yine basınçlı fan değiller kanat yapıları farklı motorları farklı vb vb.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arcticin stok fanları bunun pwm versiyonu.
giriş seviyesi fanlar zaten hocam bu ve pwm versiyonu olanlar. Çok abartılacak bir performansları yok ama ucuz pwm ile kontrol etmek istemeyen tercih edebilir.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
burda ki yorumda konumuz olan bu fanların hava soğutmaya takılabileceğini yazmışsın bende diyorum ki pst değil statik basınçlı fan değil bu 500 liraya satılan bu yüzden radyatörü soğutamaz. soğutur ama yeterli performansı alamazsın. yine bu fanı hava soğutmaya da takamazsın. bu fan kasa içi havayı dışarı atar. bu fanları yine egzoz fan olarak kullanamazsın yine basınçlı fan değiller kanat yapıları farklı motorları farklı vb vb.

giriş seviyesi fanlar zaten hocam bu ve pwm versiyonu olanlar. Çok abartılacak bir performansları yok ama ucuz pwm ile kontrol etmek istemeyen tercih edebilir.
Arkadaşım. Konuyu baştan sonra oku. Sonra yaz. Radyatöre takılır dedikten sonra. PWM değilmiş iptal edilir diye yazıyorum zaten. Buradan anlaman lazım değil mi ? İptal edilirse kullanamayacağım için iptal ediyorum sanki ? Bunu düşünemiyor musun ?

Sonra statik basınç olayına girdin kendi kendine radyatöre takılmaz vs yazıyorsun. İptal edilir yazmışım zaten. 1800 RPM ile full dönen fanı radyatöre mi takıcam ?

PST statik diyorsun. PST 2 uçlu olan fanlara deniyor yani bir birine ek olanlara. PST ile statik basınç'ın alakası bile yok.

GirayHan

80+ Platinum
Arkadaşım. Konuyu baştan sonra oku. Sonra yaz. Radyatöre takılır dedikten sonra. PWM değilmiş iptal edilir diye yazıyorum zaten. Buradan anlaman lazım değil mi ? İptal edilirse kullanamayacağım için iptal ediyorum sanki ? Bunu düşünemiyor musun ?
pwm olduğunu öğrenince iptal edilir demişsin pwm olsa da takılmaz bu fanlar sıvı ve hava soğutmaya zaten. burda ki verdiğin yanlış bilgi ve ben bundan bahsediyorum. yani sen diyorsun ki pwm olsa kasa fanını sıvı soğutmaya takabilirsiniz yada takabilirdim diyorsun . tamam sen tak.
anlaşamadık konuyu baştan sona okuyan arkadaşlar anlayacaktır zaten. iyi forumlar

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
pwm olduğunu öğrenince iptal edilir demişsin pwm olsa da takılmaz bu fanlar sıvı ve hava soğutmaya zaten. burda ki verdiğin yanlış bilgi ve ben bundan bahsediyorum. yani sen diyorsun ki pwm olsa kasa fanını sıvı soğutmaya takabilirsiniz yada takabilirdim diyorsun . tamam sen tak.
anlaşamadık konuyu baştan sona okuyan arkadaşlar anlayacaktır zaten. iyi forumlar
PWM olursa takılır çünkü bu fan işlemci soğutucu fanı radyatör ve hava soğutmalarda kullanılan fan. Bende sana en başından beri diyorum ki. Arctic kasa için olan fanı F12 olan fan. P serisi olanlar soğutucu fanları. Bu fanların yaprak şekillerinden dolayı havayı tek bir noktaya üflüyor. Daha çabuk soğutmak için. Sen diyorsun ki bu kasa fanı. P12 kasayada takılıyor ama konuda satılan 3 pin olanları takılıyor. 4 pin PWM olanlar soğutuculara takılıyor. Elimde zaten 4 tane var kullandığım şeyi bana anlatıyorsun.

Bak bu model PWM PST. Birbirine ek olan ve fan hızı kontrol edilir olan model. Bu fanlar direk Arctic 360mm üzerinden çıkan fanlar. Sen diyorsun ki hayır bunlar soğutucu fanı değil. Üstünden söktüm nasıl değil :D

Ekler

• WhatsApp Image 2023-05-16 at 20.16.07 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-16 at 20.16.07 (1).jpeg
    112.4 KB · Hit: 57
  • WhatsApp Image 2023-05-16 at 20.16.07.jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-16 at 20.16.07.jpeg
    82.4 KB · Hit: 58
Son düzenleme:

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,077
İsim
yusuf ecer
PWM olursa takılır çünkü bu fan işlemci soğutucu fanı radyatör ve hava soğutmalarda kullanılan fan. Bende sana en başından beri diyorum ki. Arctic kasa için olan fanı F12 olan fan. P serisi olanlar soğutucu fanları. Bu fanların yaprak şekillerinden dolayı havayı tek bir noktaya üflüyor. Daha çabuk soğutmak için. Sen diyorsun ki bu kasa fanı. P12 kasayada takılıyor ama konuda satılan 3 pin olanları takılıyor. 4 pin PWM olanlar soğutuculara takılıyor. Elimde zaten 4 tane var kullandığım şeyi bana anlatıyorsun.

Bak bu model PWM PST. Birbirine ek olan ve fan hızı kontrol edilir olan model. Bu fanlar direk Arctic 360mm üzerinden çıkan fanlar. Sen diyorsun ki hayır bunlar soğutucu fanı değil. Üstünden söktüm nasıl değil :D
Evet ben de yukarıda dedim, bu fanların pwm olanları arctic liquidin fanları. İbrahim hocam da aynısını diyor zaten. Kendim de arctic liquid 360 kullanıyorum yani. Net bir şekilde bu fanların pwm versiyonu arctic liquid freezerin radyatör fanları.

lcecube

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Gürol kara
İhtiyacım yok olsa aldırdım güzel fırsat.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Erman
Yanlış bilgi veren orangutanlar için yazıyorum. Fanlar statik basınçlı. 2.20mm. Ayrıca PWM olmaması birşeyi değiştirmez anakart üzerinden dc olarak ayarlarnır fan hızı.

OnurEs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Onur Sadık Kıvrak
Yanlış bilgi veren orangutanlar için yazıyorum. Fanlar statik basınçlı. 2.20mm. Ayrıca PWM olmaması birşeyi değiştirmez anakart üzerinden dc olarak ayarlarnır fan hızı.
İşte sonunda düzgün cevap
zaten cha_fan girişlerinde Asus pwm fanları bile varsayılan olarak dc mod çalıştırıyor

BaLTH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Willem DaFoe
Fanlar Molex girişliyse son hız çalışır üç pin fanların hızını keyfinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu fanları alacak kişi fan sesine çare olarak bir zahmet biraz zamanını harcasın. Anakart yazılımı veya BIOS'tan ayar çekip gerektiğinde son hız çalıştırsın. PWM bu işi otomatik yapıp ve bunlarla uğraşmak istemeyenler içindir.

viki

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Viki pedia

P serisi harici radyatörde kullanılamaz kullanilsada yeterli performansı alamazsın yorumuna katılmıyorum.. kalın ve dar dizilime sahip radyotorlerde , havanın bir uçtan bir uca sağlıklı bir şekilde itilmesi ve yaprakların soğuması için basınç faktörü temel etkendir ..lakin 50-55 cm lik gibi kalın olmayan soğutma radyatörlerinde temel etken basınçtan ziyade cfm değeridir..ilaveten f serisi havayı dağıttığı için yaprakları soğutmada daha verimli olduğu kanaatindeyim.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,337
İsim
Yunus Şahin
Bu fanlar direkt sıvı soğutma radyatörü ve soğutucu bloklara takılmak için optimize edilmiş. Açıklaması bu şekilde.

Açıklama kısmından bakabilirsiniz.

Ek olarak sıvı soğutucum Arctic model. Fanları da bunun RGB'lisi. Son hızda bile rahatsız edecek yüksek bir sesi yok açıkçası. Akasa Viper'ler daha çok ses çıkarıyor. Buna göre Arctic çok daha sessiz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,484
Üyeler
163,503
Son üye
ranaiknet
Top Bottom