milenix
80+ Gold
Ayriyeten zaten işlemci soğutucularına kasa fanları kullanılmamalı. Kasaya 10 tane takılmaz zaten.PWM olayına bakmadım. İptal edilir o zaman.
Ayriyeten zaten işlemci soğutucularına kasa fanları kullanılmamalı. Kasaya 10 tane takılmaz zaten.PWM olayına bakmadım. İptal edilir o zaman.
F12 senin dediğin.bu normal kasa fanı. statik basınçlı fanlar ayrı bir kulvar.
Amazonun yazdığına bakma. Arctic sıvı soğutucularda bu fanın pwm pst olanı var işte.Ayriyeten zaten işlemci soğutucularına kasa fanları kullanılmamalı. Kasaya 10 tane takılmaz zaten.
pst evet ama bu bahsettiğin yanı şu an satılan fan sıvı soğutmaya uygun degıl bunu anlatmaya calısıyorum.F12 senin dediğin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Amazonun yazdığına bakma. Arctic sıvı soğutucularda bu fanın pwm pst olanı var işte.
pwm olmadığı için ben iptal ettim 1800rpm son devirde çalışacak yani sesli maalesef. pwm 4 pin kontrolcülü fanlar.
voltajla fan kontrolü yapmıyorum hocam. eskide kaldı onlar.Bu bilgi doğru değil. PWM olmayan fanları da kontrol edebilirsiniz. Hatta zorlarsanız uğraşırsanız molex fanları bile istediğiniz devirde çalıştırabilirsiniz.
E tamam ben ne yazdım. PWM değilse iptal edilir dedim zaten.pst evet ama bu bahsettiğin yanı şu an satılan fan sıvı soğutmaya uygun degıl bunu anlatmaya calısıyorum.
bırı kasa ıcı dısı havayı atar
dıgerı radyator peteklerı arasından havanın hızla gırısını saglar
ıkısının amacı yapısı varklı. sen yukarıda sıvı sogutmaya takılabılır dedıgın ıcın bunu yazıyorum.
Şu kısım yanlış. Fan yapraklarına göre hava akışı kontrol edilir. P12 model olan fanlar normalde işlemci soğutucuları için kullanılan model. Çünkü tek noktaya havayı iletiyor. Senin dediğin kasa fanı olan F12 havayı dağıtıyor.bırı kasa ıcı dısı havayı atar
voltajla fan kontrolü yapmıyorum hocam. eskide kaldı onlar.
Tamam sonrasında yazdım zaten. Okumuyorsun demek ki.
Tamam sonrasında yazdım zaten. Okumuyorsun demek ki.
Arcticin stok fanları bunun pwm versiyonu.pst evet ama bu bahsettiğin yanı şu an satılan fan sıvı soğutmaya uygun degıl bunu anlatmaya calısıyorum.
bırı kasa ıcı dısı havayı atar
ıkısının amacı yapısı varklı. sen yukarıda sıvı sogutmaya takılabılır dedıgın ıcın bunu yazıyorum.