Neler Yeni

Arduino ile zaman sayacı yapma

Handle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Atakan AKTAŞ
Arkadaşlar selamlar.

Banyoyu havalandırmak için bir fan taktım ancak çoğu zaman unutuyoruz ve saatlerce çalışıyor elimde bir Arduino Uno var ve kullanmıyorum bununla fanı her açtığımda 10 dakika sonra kapanacak şekilde ayarlayabilir miyim?

basrdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Basri Demir
Arkadaşlar selamlar.

Banyoyu havalandırmak için bir fan taktım ancak çoğu zaman unutuyoruz ve saatlerce çalışıyor elimde bir Arduino Uno var ve kullanmıyorum bununla fanı her açtığımda 10 dakika sonra kapanacak şekilde ayarlayabilir miyim?
Ayarlarsiniz fakat fana giden besleme kablosunu arduinodan vermeniz gerekecek ya da röle kullanmanız gerekecek. Fan 5V ile çalışıyorsa sıkıntı yok aksi takdirde röle ile ayarlayabilirsiniz. Kodlarda da chatgptden yararlanabilirsiniz.

Handle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Atakan AKTAŞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ayarlarsiniz fakat fana giden besleme kablosunu arduinodan vermeniz gerekecek ya da röle kullanmanız gerekecek. Fan 5V ile çalışıyorsa sıkıntı yok aksi takdirde röle ile ayarlayabilirsiniz. Kodlarda da chatgptden yararlanabilirsiniz.
şöyleki banyoda ki aydınlatma globunun içine 12v adaptör koydum ondan sonra fana götürdüm 12v la çalışıyor yani şimdi arduino ya girmeden önce düşürmemiz mi gerek

basrdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Basri Demir
şöyleki banyoda ki aydınlatma globunun içine 12v adaptör koydum ondan sonra fana götürdüm 12v la çalışıyor yani şimdi arduino ya girmeden önce düşürmemiz mi gerek
Arduinoyu 12V ile çalıştırabilirsiniz. Ben fan için söylemiştim aslında. Fan 12V ile çalışırsa burada Arduino Max 5V çıkış verdiği için yeterli besleme sağlayamaz. Burada mecburen bir role kullanman gerekebilir.

kemalc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Kemal
ben bi ara merak saldım ama aklım ermedi :D

Handle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Atakan AKTAŞ
Arduinoyu 12V ile çalıştırabilirsiniz. Ben fan için söylemiştim aslında. Fan 12V ile çalışırsa burada Arduino Max 5V çıkış verdiği için yeterli besleme sağlayamaz. Burada mecburen bir role kullanmam gerekecektir.
tekrar 12 ye çıkartmak için 12 v role mi kullanmam gerek

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Emircan Sivri
Merhaba, düşürmene gerek yok önüne bi tane röle devresi koyup gelen kabloları röleye bağlarsan arduino ile röle aç kapa komutlarını yazdırıp istediğiniz sistemi yapabilirsiniz.

Ben Nodemcu ile 4'lü 8'li röle kodalaması yapıp bu röle devrelerinin her birine 220v bağladım evimde bi çok şeyi akıllıya dönüştürdüm daha sonrasında nodemcu'yu homeasistana tanımlayıp apple - google - alexa gibi sistemlerden kontrol edebiliyorum her daim.

basrdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Basri Demir
tekrar 12 ye çıkartmak için 12 v role mi kullanmam gerek
Orda voltaj yükseltici koymanız gerekir maalesef. Bence @emircansivri nin de dediği gibi role kullanmak en sağlıklı yol aslında. Role kullanirsaniz bir yukseltici devreye de gerek kalmaz. Fana giden besleme kablolarını roleye girerek basit bir sekilde kontrol sağlayabilirsiniz. 5V role de iş görür

Handle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Atakan AKTAŞ
Merhaba, düşürmene gerek yok önüne bi tane röle devresi koyup gelen kabloları röleye bağlarsan arduino ile röle aç kapa komutlarını yazdırıp istediğiniz sistemi yapabilirsiniz.

Ben Nodemcu ile 4'lü 8'li röle kodalaması yapıp bu röle devrelerinin her birine 220v bağladım evimde bi çok şeyi akıllıya dönüştürdüm daha sonrasında nodemcu'yu homeasistana tanımlayıp apple - google - alexa gibi sistemlerden kontrol edebiliyorum her daim.
abi sana zahmet vaktin varsa bana tinkercad den bir şema yaparmısın benim tesisatta biraz karışık beynim yandı

Handle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Atakan AKTAŞ
Orda voltaj yükseltici koymanız gerekir maalesef. Bence @emircansivri nin de dediği gibi role kullanmak en sağlıklı yol aslında. Role kullanirsaniz bir yukseltici devreye de gerek kalmaz. Fana giden besleme kablolarını roleye girerek basit bir sekilde kontrol sağlayabilirsiniz. 5V role de iş görür
şimdi ben adaptörün kablosunu direkt fana bağlamışım ya orayı ayırıp arayaroleyi koyup sonra roleden çıkanı arduino ya bağlayıp arduino dan da fana mı giricem

Top Bottom