Arduino Projesi Hakkında Yardım

BedirhanEfe

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
268
Arkadaşlar Benim güzel bir projem var.
Ama Onun İçin Bi sorum var Arduino Gaz Algılayıcı Sensörün Hangi Gazın ve nekadar Olduğunu Öğrenebilirmiyiz?
Veya Ses Gürültü Algılayıcı Sensörün Bellirli bir DB'den sonra Uyarı Vermesini Sağlayabilirmiyiz?

// Gördüğüm Kadarıyla Bu Konularda @baltazar Hocam Bilgiliymiş Yardımcı Olursanız Güzel Olur Hocam.

Sensörü ve mödelini öğrenebilir miyim?

Hocam Cevap İçin teşekkürler sensör farketmez hangisinden öğrenebilirsek onu kullanırız :)
Sensörden sensöre göre değişiyor bulunacak gaza göre duyarlılık. O yüzden sordum :) ama sanırım profesyonel bir sensöre ihtiyaç var çünkü hava içinde ölçüm yapacak :/

Sensörden sensöre göre değişiyor bulunacak gaza göre duyarlılık. O yüzden sordum :) ama sanırım profesyonel bir sensöre ihtiyaç var çünkü hava içinde ölçüm yapacak :/
evt hocam Gazın Ne olduğunu ve miktarını öğrebilircek bir proje yapmam benim için çok önemli

evt hocam Gazın Ne olduğunu ve miktarını öğrebilircek bir proje yapmam benim için çok önemli
İngilizce seviyen iyi ise GitHub vs platformlardan yararlanabilirsin daha doğrusu bu konu üzerine makale illa ki vardır. Benim de bu tarz inovatif projem var fakat dil seviyem yetersiz ve geliştiriyorum. Umarım başarırız :)

İngilizce seviyen iyi ise GitHub vs platformlardan yararlanabilirsin daha doğrusu bu konu üzerine makale illa ki vardır. Benim de bu tarz inovatif projem var fakat dil seviyem yetersiz ve geliştiriyorum. Umarım başarırız :)
İnşallah Hocam Elektronik Okuyorum Gerek Elektronik Gerek yazılımda Yabancı Dil Şart illaki yazılım vb Olmak zorunda değil Türkiyede Güzel İş İmkanlarına sahip olmak isteyen birinin bilmesi gerekiyor.

Gaz için mq sensörleri kullanabilirsin.
Linke gidip hangi modelin hangi gazı ölçdüğüne bakabilirsin. Örneğin;
M Q-7 gaz sensörü 10ppm ve 10.000ppm konsanstrasyonları arasında karbonmonoksit gazını algılamaya yarar. Yani belirli bir somut ölçüm yapabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gürültü Ses sensörü kullanmadım. Video izledim. Yüksek düşük diye sinyal gönderiyor . Emin değilim. Videolara göz at.

Gaz için ** sensörleri kullanabilirsin.
M Q-7 gaz sensörü 10ppm ve 10.000ppm konsanstrasyonları arasında karbonmonoksit gazını algılamaya yarar. Yani belirli bir somut ölçüm yapabilirsin.

Gürültü Ses sensörü kullanmadım. Video izledim. Yüksek düşük diye sinyal gönderiyor . Emin değilim. Videolara göz at.
@Mehmet Yılmaz hocam M Q'yu birleşik yazınca sansürlüyor neden acaba? Ban yemem değil mi? :D

Son düzenleme:

@Mehmet Yılmaz hocam M Q'yu birleşik yazınca sansürlüyor neden acaba? Ban yemem değil mi? :D
Hocam Maalesef Gaz Sensörü projesi iptal oldu

Artık Hocam Belirli Bir sesden sonra Lütfen sessiz olunuz diyebilen bişy yapılır mı? hocam?

Sorun olursa sorabilirsin bilgim dahilinde cevaplarım.

Belli ses dediğin ne gürültü seviyesi mi yoksa biri örneğin aaaa deyince mi tepki verecek?
Hocam Mesela Bİri yükseksesle dediğiniz gibi aaaa diyince

Hocam Mesela Bİri yükseksesle dediğiniz gibi aaaa diyince
Bak bu videoların kullandığı yönteme benzer şekilde sadece kelime/sesi ve yapılmasını istediğin görevi değiştireceksin.

Bak bu videoların kullandığı yönteme benzer şekilde sadece kelime/sesi ve yapılmasını istediğin görevi değiştireceksin.
Hocam Teşekkürler Ona Bi Hoparlör Bağlayıp Lütfen Sessiz olunuz diye birşeyler ayarlıyabilirmiyiz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,177,819
Üyeler
186,944
Son üye
EKOHED
Geri