Arduinodaki seri portumu python koduma entegre edemedim.

Reaksiyon skoru
140
Arkadaşlar bu uygulamayı yapmayı çalışıyorum. Arduino nano devresi tamam, bağlandığında COM5 Portu gözüküyor, aygut yöneticisinde ise karşılık olarak USB-SERIAL CH340 olarak gözüküyor ama bunu bir türlü koda entegre edemedim ne denediysem olmadı. Görselleri aşağıda.

ser = seri.Serial('/dev/cu.usbserial-210', 9600)
bu kod adamın Arduino IDE'den aldığı seri porta karşılık bu kodu yazmış ben değiştirdim ve şu şekilde yazdım ama çalışmadı.
1754279916543.webp
1754279939278.webp
1754279975071.webp

Neyi nasıl değiştirmem gerekiyor ki Arduino IDE'den aldığım seri portla eşleşsin ve çalışınca OpenCV çalışsın.

Ekler

• 1754279833603.webp
    1754279833603.webp
    95 KB · Hit: 17
arduinoyu ilk kez mi bağlıyorsun bilgisayara ? birde klon arduino mu? ch340 driveri biraz sıkıntılı windows kendi yükleyince çalışmıyor böyle robot sitelerinden falan bulup indirmek lazım cihazı kaldır diyip onu yükleyip takmak lazım yoksa windows kendi yüklüyordu

evet ilk kez bağlıyorum laptopa, klon arduino nano olması lazım. dediğiniz gibi yapayım tekrar ama şeyi sormak istiyordum ben aslında yanlışlık olup olmadığını
ser = seri.Serial('/dev/cu.usbserial-210', 9600)
orjinal içerikte adam seri port olarak bunu kullanıyordu '/dev/cu.usbserial-210' bende bu kısım yerine COM5 yazdım çalışmadı, USB-SERIAL CH340 yazdım yine çalışmadı . Ben mi portu yanlış yazıyorum algılıyorum.

@honorr

hocam alakasiz ama meraktan soruyorum kusura bakmayin, kac yasindasiniz ve kac yildir yazilimla ugrasiyosunuz? okuyomusunuz kac dil biliyosunuz?

yaş 25 birkaç senedir uğraşıyorum ama üstüne düşmeden, bu yaptığım çalışma da ilk projelerimden arduino için normalde ilgilendiğim alan mobil-web ağırlıklı. Bu sene bitirdim 2yıllık bilgisayar programcılığını.

Şimdi detaylı bakınca anladım instructablesdaki kod mac üzerinden yazılmış sen windowsta çalışıyorsun. Açıkçası biraz niş bir konu import ettiğin serial isimli kütüphaneyi inceleyip doğru define'ı bulabilirsin. Yada ücretsiz gemini flash kullanarak düzelttirebilirsin kodu. Ben python üzerinden bu kütüphaneyi kullanmadım o yüzden doğru syntax nasıl bilemedim :)

Şimdi detaylı bakınca anladım instructablesdaki kod mac üzerinden yazılmış sen windowsta çalışıyorsun. Açıkçası biraz niş bir konu import ettiğin serial isimli kütüphaneyi inceleyip doğru define'ı bulabilirsin. Yada ücretsiz gemini flash kullanarak düzelttirebilirsin kodu. Ben python üzerinden bu kütüphaneyi kullanmadım o yüzden doğru syntax nasıl bilemedim :)
epey bi araştırma sonucu birkaç değişiklik yaparak ve IDle değiştirerek çalıştırabildim COM5 port üzerinden, teşekkürler

Geri