Neler Yeni

Çözüldü✓ Arkadaşım sahibinden üzerinden dolandırıldı

Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Murat
Alışveriş yaptığı kişi çocuk galiba, benim de alışverişlerim oldu sahibinden üzerinden adamın numarama yazmasıyla parayı atması aynı anda oldu elbette ürününü yolladım ardından yaptığı her ne kadar etik olmasa da. Arkadaşınız haksız değil yani aslında böyle hareketler mevcut. 600 lira için ürünü yollamayana da kasabaya inip bir köyde balık tutmasında başarılar

Pcoll

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
663
İsim
Ahmet ergin
Hocam bende dolandirilmistim ziraat bankası ibanina para attım ürünü vermedi savcılığa başvurdum hatta savcı arkadaşım da yardımcı oldu ama dolandırıcıya ulaşamadık iban sahibi ben öyle bisey yapmadim para almadim dedi çekildi köşeye ben gidip ugrastigimla kaldım geçmiş olsun eğer ki acemi biri değilse bulamıyorlar

federalper

80+ Silver
Hocam bende dolandirilmistim ziraat bankası ibanina para attım ürünü vermedi savcılığa başvurdum hatta savcı arkadaşım da yardımcı oldu ama dolandırıcıya ulaşamadık iban sahibi ben öyle bisey yapmadim para almadim dedi çekildi köşeye ben gidip ugrastigimla kaldım geçmiş olsun eğer ki acemi biri değilse bulamıyorlar
Hocam zaten ininalden atmış parayı arkadaş banka hesabından ininale atıp ininal normal banka gibi olmadığı için bulunma ihtimali sıfır sanırım

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,074
İsim
Batuhan Divrik
Hocam zaten ininalden atmış parayı arkadaş banka hesabından ininale atıp ininal normal banka gibi olmadığı için bulunma ihtimali sıfır sanırım
Sıfır değil hocam ininalden yolladığı kişi oraya kayıt olurken sonuç olarak adını soyadını tcsini telefonunu veriyor. Sahibinden mesajları ve ininalden yolladığı dekontla beraber savcılığa gidecek.

fahrettinaga

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
fahret yukas
benim arkadasım var gecen gun mouse aldı oda boyle ınınalden falan para attı inş dolandırılmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

zaten bu tur durumlarda ınınalde mesela para mı attın hesabın ısmını goruon ad soyad mesela para mı geldi ismini goruyon dert etmesın neyseki
benım arkadasımın aldıgı mouse un sahıbının numarasını merak ettik sahıbındene baktık bulamadık en son ben adamla mesajlasmısım
onu gordum tel nosu vardı bende onu verdım bırsey olursa diye ona attım ıns bıse olmaz

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
336
İsim
Berke
Bu tarz her türlü internet üzerinden para alışverişinde para gönderirken açıklama kısmına şu şu model marka ürünün ücretidir veya araba alım satımında 99 ABC 1245 plakalı aracın ücreti diye yazmak önemli daha fazla ayrınti verilirse daha bir sorun oluştuğunda daha rahat çözülebilir belki sahibinden sitesindeki xxxxxxxx numaralı ilanın bedeli gibi
. Bu arkadaş sahibinden üzerindeki mesajlarla savcılığa başvursa bile adam bulunduğunda gönderdiği 600tl bana önceden borcu vardı onu gönderdi ürünün ücreti değil bu gibi bir sebep söyleyip sıyrılabilir gönderen arkadaşta paranın ürünün bedeli olduğunu kanıtlayamaz

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,074
İsim
Batuhan Divrik
Bu tarz her türlü internet üzerinden para alışverişinde para gönderirken açıklama kısmına şu şu model marka ürünün ücretidir veya araba alım satımında 99 ABC 1245 plakalı aracın ücreti diye yazmak önemli daha fazla ayrınti verilirse daha bir sorun oluştuğunda daha rahat çözülebilir belki sahibinden sitesindeki xxxxxxxx numaralı ilanın bedeli gibi
. Bu arkadaş sahibinden üzerindeki mesajlarla savcılığa başvursa bile adam bulunduğunda gönderdiği 600tl bana önceden borcu vardı onu gönderdi ürünün ücreti değil bu gibi bir sebep söyleyip sıyrılabilir gönderen arkadaşta paranın ürünün bedeli olduğunu kanıtlayamaz
Sahibinden üzerinden konuşmalar mevcut nasıl söyleyecek öyle bir şeyi ? Sahibinden üzeriden iban atıyor ilan üzerine konuşuyorlar. Böyle bir seçenek var mı sence ?

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,074
İsim
Batuhan Divrik

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,177
İsim
Berke
Arkadaş eğer hesaptan parayı çekmediyse ininal destek ile görüşüp hesabını geçici olarak devre dışı bıraktırabiliyorsunuz. Sonra ininal desteği bir süre sonra kullanıcıyı arıyor ve parayı geri göndermesini söylüyorlardı dava açıcaz felan diye tehdit ettiklerini hatırlıyorum.

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
336
İsim
Berke
Sahibinden üzerinden konuşmalar mevcut nasıl söyleyecek öyle bir şeyi ? Sahibinden üzeriden iban atıyor ilan üzerine konuşuyorlar. Böyle bir seçenek var mı sence ?
Gönderdiği 600tl bana önceden borcu vardı onu gönderdi ürünün ücretini daha göndermedi diye savunabilir kendini daha önce bu şekilde dolandıran kişiler gördüm

Top Bottom