Neler Yeni

Yardım Arkadaşlar lütfen bir fikir verin , pc kasasını değiştirsem mi ?

medusa1

80+
Lütfen şu yazıyı sonuna kadar okuyun. 2 dakikanızı ayırırsanız çok sevinirim . Durum şöyle , phanteks p600s kasa kullanıyorum ve kasamdaki ekran kartı sıcaklığından dert yanıp fanları değiştirme kararı aldım. Fanları özenle seçerek piyasanın en iyi fanlarını alıp döşedim kasamın içine. LAKİN buna rağmen ekran kartım tam yükteyken sıcaklık 69 dereceyi görüyor maksimum. Ekran kartım Asus tuf 4070 Tİ. 250 watt falan güç çekiyor tam yükteyken. Neyse , sonrasında youtube testlerine baktım ve aynı ekran kartıyla inceleme videosu çeken kişilerin kartları 59-60 gidip geliyor. Yani benim kartımla videodaki kart arasında 10 derece sıcaklık farkı var. Az değil arkadaşlar. Neden böyle yani ? Sıcaklık değerlerin normal demeyin lütfen. Biliyorum 69 derece sorun edilecek bir sıcaklık değil ama neden aynı ekran kartını kullanmama rağmen diğer insanların kartlarından 10 derece daha sıcak çalışıyor bunu anlamıyorum. Geriye son bir çare kaldı o da kasayı değiştirmek. Belli ki bu kasanın tasarımsal olarak bir hatası var başka açıklaması olamaz yani. Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ?

Son düzenleme:

CrancyLynx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Yunus Emre Arslan
Lütfen şu yazıyı sonuna kadar okuyun. 2 dakikanızı ayırırsanız çok sevinirim . Durum şöyle , phanteks p600s kasa kullanıyorum ve kasamdaki ekran kartı sıcaklığından dert yanıp fanları değiştirme kararı aldım. Fanları özenle seçerek piyasanın en iyi fanlarını alıp döşedim kasamın içine. LAKİN buna rağmen ekran kartım tam yükteyken sıcaklık 69 dereceyi görüyor maksimum. Ekran kartım Asus tuf 4070 Tİ. 250 watt falan güç çekiyor tam yükteyken. Neyse , sonrasında youtube testlerine baktım ve aynı ekran kartıyla inceleme videosu çeken kişilerin kartları 59-60 gidip geliyor. Yani benim kartımla videodaki kart arasında 10 derece sıcaklık farkı var. Az değil arkadaşlar. Neden böyle yani ? Sıcaklık değerlerin normal demeyin lütfen. Biliyorum 69 derece sorun edilecek bir sıcaklık değil ama neden aynı ekran kartını kullanmama rağmen diğer insanların kartlarından 10 derece daha sıcak çalışıyor bunu anlamıyorum. Geriye son bir çare kaldı o da kasayı değiştirmek. Belli ki bu kasanın tasarımsal olarak bir hatası var başka açıklaması olamaz yani. Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ?
Kanki kasa ne kadar iyi olsada ekran kartına cokda bir etkisi olmaz kartın içi tozlanmıştır veya macunu ölmüştür. Eski külüstür kasayla zamanında 65 derceeyi gecmiyorken lianlinin ağlam kasasiyla 75 dercelere çıktım neden tozlaniyor ekran kartı içi garanti gitmesin diyede temizlemiyorum

medusa1

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kanki kasa ne kadar iyi olsada ekran kartına cokda bir etkisi olmaz kartın içi tozlanmıştır veya macunu ölmüştür. Eski külüstür kasayla zamanında 65 derceeyi gecmiyorken lianlinin ağlam kasasiyla 75 dercelere çıktım neden tozlaniyor ekran kartı içi garanti gitmesin diyede temizlemiyorum
Alalı tam 1 yıl oldu hocam , macunu bu kadar çabuk sürede biter mi ki ? Tozlanma konusunu ise bilmiyorum. Bu arada zaten yeni sistem dizerken kasayı değiştirecektim. Bir de bu sefer asus tuf yerine asus rog ekran kartı alacam. Sence sıcaklık istediğim seviyeye iner mi 60 bantlarına falan ?

Rangorun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
371
İsim
Onur Can
Kasa da etkiler ortam sıcaklığıda. Youtubeda test yapılan ortam sıcaklığı serin klimalı bir yer de olabilir. Kafaya takacak bir durum yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Erhan Akçay
Sizdeki o kasa phanteksin bu model ön tarafı kapalı olan kasamı ? Ön kapak sökülüyor mu bu modelde.

medusa1

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sizdeki o kasa phanteksin bu model ön tarafı kapalı olan kasamı ? Ön kapak sökülüyor mu bu modelde.

Evet bunu kullanıyorum. Ön paneli söktüm zaten şuan mesh olarak kullanıyorum fakat sıcaklık düşmüyor bir türlü.

Undone

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Samet Tekin
Alalı tam 1 yıl oldu hocam , macunu bu kadar çabuk sürede biter mi ki ? Tozlanma konusunu ise bilmiyorum. Bu arada zaten yeni sistem dizerken kasayı değiştirecektim. Bir de bu sefer asus tuf yerine asus rog ekran kartı alacam. Sence sıcaklık istediğim seviyeye iner mi 60 bantlarına falan ?
benim ekran kartım tam 1 yıl dolduğu sıralarda sıcaklığı artmaya başlamıştı, 5 10 derecelik bir artıştı. Seninkinin de kutudan çıkan sıfır versiyonuna kıyasla 10 derece kadar artması normal

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Erhan Akçay
Evet bunu kullanıyorum. Ön paneli söktüm zaten şuan mesh olarak kullanıyorum fakat sıcaklık düşmüyor bir türlü.
Anladım önü bu şekil kapalı ise sıcaklık düşük bile diycektim sökmüşsünüz ok , fakat "sıcaklık normal demeyin" demişsiniz de aslında normal. 1 yıl kullanılan kartlarda macun azalması işlevselliği ufaktan gitmesi normaldir. Kasanın üst bölümüne de 2 veya 3 fan eklediniz mi ? Rpm hızları yükseklerde dönüyor mu? üst fanların veya öndekilerin.

Videolarını izlediğiniz kişilerin sistemleri kasaları farklıdır 5 / 10 derece fark eder pc den pc ye. Ortam sıcaklığı, klimalı oda gibi unsurlarda önemli. O videolar klimalı 22/24 derece olan oda da çekilmiştir fark eder. 4070 ti için yüksek bir değer değil 69. Bnde de 4070 super var şu zaman bile 67 / 68 görüyorum mesh kasada , bunlar kafaya çok takılacak şey değil bnmki sadece tavsiye tabi. Ekran kartınız, kasanız ne olursa olsun 85 derecelere dayanıp yukarlara çıkmıyorsa çok sorun olmaz. O seviyeye çıkıyorsa garantiye gönderirsiniz macun yenilerler soğutucuyu temizlerler. Garantisi olduğundan siz içini açmayın ama.

69 / 70 ler 4070 ti çipset için yüksek değerler değil rahat olun yine de.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,259
Üyeler
159,593
Son üye
k7ahraman
Top Bottom