Neler Yeni

Arkadaşlar sınav konuları için yardımcı olur musunuz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Emir
merhaba arkadaşlar yakında matematik sınavımız var hoca bu sorulardan 10 tane sorucak ve benim matematik bilgim sıfır Allah rızası için bu soruları çözün yoksa sınıfta kalıcam
not:çözümlü olması gerek yoksa hoca kabul etmiyor

Ekler

• IMG_20230429_105051.jpg
    IMG_20230429_105051.jpg
    262.3 KB · Hit: 73
  • IMG_20230429_105028.jpg
    IMG_20230429_105028.jpg
    209.7 KB · Hit: 73
  • IMG_20230429_105003.jpg
    IMG_20230429_105003.jpg
    157.6 KB · Hit: 57
  • IMG_20230429_104945.jpg
    IMG_20230429_104945.jpg
    211.1 KB · Hit: 71

-Cenker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,323
İsim
Cenker Çaylan
merhaba arkadaşlar yakında matematik sınavımız var hoca bu sorulardan 10 tane sorucak ve benim matematik bilgim sıfır Allah rızası için bu soruları çözün yoksa sınıfta kalıcam
dostum ilk bakışta işim var ama 3 soruyu gördüm hemen söyliyim
6.soruda eğri parabol olması için x li terim olması gerek o yüzden 4x(m-3) değerinin olmaması lazım m-3=0 m=3
7.soruda kolları aşağı parabol demek x2 li terimin katsayısının negatif olması demek bu yüzden en büyük -1 olur a+2=-1 a=-3
8.soruda x yerine 1 y yerine 2 yazdığınızda bunu sağlamak zorunda bu yüzden 1-m+3=2 m=2
boş olursam eğer diğer sorulara da bakacağım

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Emir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dostum ilk bakışta işim var ama 3 soruyu gördüm hemen söyliyim
6.soruda eğri parabol olması için x li terim olması gerek o yüzden 4x(m-3) değerinin olmaması lazım m-3=0 m=3
7.soruda kolları aşağı parabol demek x2 li terimin katsayısının negatif olması demek bu yüzden en büyük -1 olur a+2=-1 a=-3
8.soruda x yerine 1 y yerine 2 yazdığınızda bunu sağlamak zorunda bu yüzden 1-m+3=2 m=2
boş olursam eğer diğer sorulara da bakacağım
Teşekkürler dostum gerçekten çok teşekkürler diğer sorularıda çözersen çok sevinirim ☺️

Berke123

80+ Bronze
chat gpt reisim halledemiyor mu

Takahashi Ryosuke

80+ Bronze
kanki 11 mat değil mi bu ve ayrıca sorular aşırı basit konuları yarım yamalak bilsen bile çözülüyor

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,739
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
IMG_20230429_105051.jpg

fare ile çözmek işkence olduğundan sadece ilkini çözebildim. sorular genel olarak aşırı basit bu arada yani derste uyusan bile çözebileceğin seviyede. birkaç çözülmüş soruya bakarak konuyu kavrayabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Emir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kanki 11 mat değil mi bu ve ayrıca sorular aşırı basit konuları yarım yamalak bilsen bile çözülüyor
Evet 11. Sınıf matematik ama benim matematik bilgim sıfır onun için sizden yardım istiyorum

Alıntıyı görüntüle
fare ile çözmek işkence olduğundan sadece ilkini çözebildim. 2. soru hatalı. sorular genel olarak aşırı basit bu arada yani derste uyusan bile çözebileceğin seviyede. birkaç çözülmüş soruya bakarak konuyu kavrayabilirsin.

?
Cevaplardan eminmisiniz ? Ve diğer soruları cozerseniz çok memnun olurum

chat gpt reisim halledemiyor mu
Chat gtp nedir ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Mehmet Çolak
Evet 11. Sınıf matematik ama benim matematik bilgim sıfır onun için sizden yardım istiyorum

Cevaplardan eminmisiniz ? Ve diğer soruları cozerseniz çok memnun olurum

Chat gtp nedir ?
chatgbt bi yapay zeka programı istediğin çoğu şeyi sorup konu anlattırabilirsin sözel sorularda çok başarılı ama matematiği yanlış çözüyo

chatgbt bi yapay zeka programı istediğin çoğu şeyi sorup konu anlattırabilirsin sözel sorularda çok başarılı ama matematiği yanlış çözüyo
üni 2 yim ödev yaptırıyorum

2. soru niye hatalı
Alıntıyı görüntüle
fare ile çözmek işkence olduğundan sadece ilkini çözebildim. 2. soru hatalı. sorular genel olarak aşırı basit bu arada yani derste uyusan bile çözebileceğin seviyede. birkaç çözülmüş soruya bakarak konuyu kavrayabilirsin.

?

b olması lazım cevabın ara değerler var şıklarda

• Muhteşem

-Cenker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,323
İsim
Cenker Çaylan
Alıntıyı görüntüle

?
xkare hocam

• Muhteşem

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,739
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
2. soru niye hatalı?

üni 2 yim ödev yaptırıyorum
2. soruda şıklarda koordinattan bahsedildiğini ve fonksiyon grafiğinin hiçbirinde bulunmadıkları için sorunun hatalı olduğunu düsündüm oysa x değerleri aralığıymış... (x,y) sandım kısaca.

x'li terim olmaması gibi bir durum yok öncelikle çünkü zaten bir tane bulunuyor :d
1682859356733.png

parabol olması için x^2 li terim olmalı yani ax^2 + bx + c (a≠0) 2. derece fonksiyon grafiği parabol. cevap 5

Cevaplardan eminmisiniz ?
evt. 2. sorunun cevabı da B.

Ve diğer soruları cozerseniz çok memnun olurum
hcm çözmeyi asırı isterdim üniye geçtiğimden beri mat yüzü görmedim yani mat bağımlısıyım ama fare ile çok zor yazılıyor. tablet ve kalem olsaydı keşke ama yk.

Son düzenleme:

-Cenker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,323
İsim
Cenker Çaylan
2. soruda şıklarda koordinattan bahsedildiğini ve fonksiyon grafiğinin hiçbirinde bulunmadıkları için sorunun hatalı olduğunu düsündüm oysa x değerleri aralığıymış... (x,y) sandım kısaca.

x'li terim olmaması gibi bir durum yok öncelikle çünkü zaten bir tane bulunuyor :d
Alıntıyı görüntüle
parabol olması için x^2 li terim olmalı yani ax^2 + bx + c (a≠0) 2. derece fonksiyon grafiği parabol. cevap 5

hcm çözmeyi asırı isterdim üniye geçtiğimden beri mat yüzü görmedim yani mat bağımlısıyım ama fare ile çok zor yazılıyor. tablet ve kalem olsaydı keşke ama yk.
yanlış yazmışım düzeltmişin beni

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Emir

Alıntıyı görüntüle

Hocam eger cep telefonunuz var ise bir kagitta sadece çözümlerini yazip resmini çekebilrisinz

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,157
Üyeler
167,933
Son üye
Tejorpei
Top Bottom