Evet gençler. Faturanın çok yüksek gelmesinin sebebi benmişim. (185 TL)
Sadece masraftan ibaretmişim. Cayır cayır elektrik yakıyormuşum. Yiyip içip yatıyormuşum.
Odamın lambası LED lamba ve çektiği güç 9 Watt
Laptop kullanıyorum ve genel çektiği güç 20 Watt
Günlük maksimum 12 saat bu şekilde kullanıyorum.
Güç (W): 30
Adet: 1
Günlük Çalışma (Saat): 12
Aylık Çalışma (Gün): 30
Aylık Tüketim Miktarı: 240 kWh ve altı
Elektrik Maliyeti (TL/kwh): 1,26
Elektrik Tüketimi (kWh)
Günlük: 0,36 kWh
Aylık: 10,80 kWh
Yıllık: 129,60 kWh
Elektrik Tüketimi (TL)
Günlük: 0,45 TL
Tüm vergiler dahildir.
Aylık: 13,61 TL
Tüm vergiler dahildir.
Yıllık: 163,30 TL
Aylık 15 TL = 185 TL değil mi?
Sigara bağımlılığım olsaydı veya başka kötü alışkanlığım olsaydı daha mı iyi olurdu?
Millet evlatlarına dershane tutuyor, istemediği kadar kaynak alıyor.
Ben kendi biriktirdiğim parayla kaynağımı aldım ve evde çalışmaya çalışıyorum yük olmasın diye. Kötü mü ettim?
Arkadaşlar eğer üniversite kazanırsam daha bu eve adım atmayı düşünmüyorum. Telefon numarasını da engelleyeceğim.
Sonuçta babama ders çalışan değil bir işte çalışan evlat lazım.
Onu da geçtim. Yaz tatilinde herhangi bir işte çalışıyorum ve elimden gelen desteği de sağlıyorum.
Ben ömrüm boyunca bu kadar cahillik görmedim. Cahillik ve beynini kullanamayan insan tipi en nefret ettiğim insan tipidir bu arada.
Yemin ediyorum milletin maddi, manevi değerlerine özeniyorum. Milletin ailesini kıskanıyorum.
Ben bu aileye yaranamadım dostlar. Ne yapsam sevilmedim. Hep bir fazlalık olarak göründüm. İlerleyen zamanlarda babam yardıma muhtaç kaldığında tek yardım edecek kişi ben olacağım (kardeşim dünden vazgeçmiş zaten) ancak bana fazlalık gelecek. Neden uğraşayım ki? Kendi halinde yaşayıp ölüp gitsin.
Ben bugün kendime söz verdim: Ailemi ne kadar zor durumda olsalar da tamamen unutmak. Bugün benim ailem öldü dostlar.
Hayatımı değiştireceğim dönüm noktasında bile destek olmuyorlar hatta köstek oluyorlar.
Yalnızca annemi alırım yanıma. Tek ve öz destekçim kendisi.
Psikolojimi çok zor toparlıyorum artık. Psikoloji bilgim olmasına rağmen.
Hayata çok zor bağlanıyorum. Hayatı çok sevmeme rağmen.
Geçmişimi unutmak istiyorum. Travmalarla dolu bir hayatı..