Neler Yeni

Aşı karşıtı insanların gerçekten amacı ne?

şahin doğan

80+ Platinum
Aşı karşıtı değilim ama uzun süredir ölümcül bir çok hastalığa çare bulunamamışken bu kadar hızlı aşının güvenilirliğini kesinlikle tartışabilirim.
hem aşı olanlara virüs bulaşmaz demiyor ki hafif geçirir diyorlar yani bulaşmama durumu söz konusu değil aşı olmayan benim ölecek olanda benim aşı yaptırmazsam kime ne?
işte cevap budur. uzun sürede yavaş yavaş öldüren kansere bile çözüm bulunamamışken henüz çıkalı 1.5 yıl olan ölümcül hastalığa çare bulunuyor uzun vadede kimse bir şey olmaz diyemez ( karşıt değilim sadece gerekli bulmuyorum )

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ben karşıtım 6 ay spora yazıldım bide aşı olup kolum ağricak olmaz öyle

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Biliniyor.İnsanlar anlamak istemiyorlar,bilimi bilen birisi zaten böyle düşünmez.
Neyi biliniyor testleri olmadı daha nasıl bileceksin? Bir aşı ortalama 5 yıl ve üstünde testlerden geçebiliyor ama korona aşısı 1.5 yılda bulunup insanlara yapılmaya başladı. Kısa dönemde belki şuan yan etkisi yok ama uzun dönemde ne olacak bilmiyoruz.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
Neyi biliniyor testleri olmadı daha nasıl bileceksin? Bir aşı ortalama 5 yıl ve üstünde testlerden geçebiliyor ama korona aşısı 1.5 yılda bulunup insanlara yapılmaya başladı. Kısa dönemde belki şuan yan etkisi yok ama uzun dönemde ne olacak bilmiyoruz.
Olması gereken testler max 50K kişi ile oluyor fakat bu aşı da bunun çok fazlası kişide denendi.Normal bir aşıda sonuçlar zamana bakılır ama fazla kişiyle olan aşıda zamana ihtiyaç yoktur.Git araştır Biontech'in sitesinde de yazıyor bu.Testlere de bak öyle konuş.Bilmeyip araştırmayan kişilerden dolayı zaten aşı karşıtı grup oluşuyor.

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Olması gereken testler max 50K kişi ile oluyor fakat bu aşı da bunun çok fazlası kişide denendi.Normal bir aşıda sonuçlar zamana bakılır ama fazla kişiyle olan aşıda zamana ihtiyaç yoktur.Git araştır Biontech'in sitesinde de yazıyor bu.Testlere de bak öyle konuş.Bilmeyip araştırmayan kişilerden dolayı zaten aşı karşıtı grup oluşuyor.
Kardeşim anlatamıyorum herhalde uzun dönemdeki etkisinden bahsediyorum zaten 5 yıl sonraki etkisi ne olacak mesela bunu test etmeden bilemezsin ortada 5 yıllık testler yok bu belirsizlik insanlarda şüphe oluşturur bundan bahsediyorum.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
Neredeyse tüm doktorlar oldu.Doktorlar bilmiyorda doktor olmayan mı biliyor?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kardeşim anlatamıyorum herhalde uzun dönemdeki etkisinden bahsediyorum zaten 5 yıl sonraki etkisi ne olacak mesela bunu test etmeden bilemezsin ortada 5 yıllık testler yok bu belirsizlik insanlarda şüphe oluşturur bundan bahsediyorum.
Ben sana ne diyorum okusana düzgün.Az kişide zaman gerekir çok kişide zaten hemen sonuç verir.Zaten düzgün şekilde aşı geliştirilirse uzun vade de ve kısa vade de tehlikeli bir durum çıkması yok denecek kadar azdır.Gidip araştırmıyor insanlar.

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Neredeyse tüm doktorlar oldu.Doktorlar bilmiyorda doktor olmayan mı biliyor?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben sana ne diyorum okusana düzgün.Az kişide zaman gerekir çok kişide zaten hemen sonuç verir.Zaten düzgün şekilde aşı geliştirilirse uzun vade de ve kısa vade de tehlikeli bir durum çıkması yok denecek kadar azdır.Gidip araştırmıyor insanlar.
Tamam kardeşim sen bildiğini yap.

xByRxcky_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yaman Yılmaz
Aşı karşıtlığının neredeyse 300 yıllık tarihi vardır hocamızdan dinleyebilirsiniz

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
:(
Ben de ne sinovac ne de biontech oldum. Benim derdim aşı olmak ile ilgili değil, bilmediğim ve olmak istemediğim aşının bana zorla uygulanmak istenmesi... Aşıya karşı olsaydım geçen hafta Hepatit B ve tetanoz aşısını olmazdım herhalde değil mi? Boşuna cevap yazmayın, cevaplamayacağım.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
Bunun bir ihtimalide bence bazı doktorların aşı süphesine(tekrar ediyorum aşı karşıtlığı değil aşı süphesi) kötü bir gözle bakması ve pabuc bırakmaması. Kar zarar hesabı yapılabilmesi icin olup biten her süpheyi gidermek lazım.

Aşı karşıtlarını anlamıyorum bazıları diyor, yok 3-5 kollu çocuğum olur bazıları diyor yok kısırlık yapar arkadaşlar neden birşeye körü körüne inanıp cahillik ediyorsunuz? Hem de aşının ölümü yüksek oranda engellediği kanıtlanmış olduğu halde.
çipsiz bir yaşam sürmek istiyolardır

Top Bottom