Neler Yeni

Aşı karşıtı insanların gerçekten amacı ne?

Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Baran Bakır
Aşı karşıtlarını anlamıyorum bazıları diyor, yok 3-5 kollu çocuğum olur bazıları diyor yok kısırlık yapar arkadaşlar neden birşeye körü körüne inanıp cahillik ediyorsunuz? Hem de aşının ölümü yüksek oranda engellediği kanıtlanmış olduğu halde.
Bu insanlar net bir şekilde cahiller.Ne yazıkkı cahil adamda dinleme yetisi olmadığı için doğruyuda anlatamıyorsun.Şu anda zaten sadece tükettiğimiz 10 şeyden 9 u oynanmış ve işlenilmiş gıda.Kulkandılım elektronik cihazlar dolu radyasyon.Her yerimizden zarar görüyoruz.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Hocam mesela Td toksoid bir aşı Hepatit B de Subunit. Aynı teknoloji ile Bir Covid aşısı gelse (Subunit aşı icin bircok deneme çalısması var.) O Aşıyı Olurmusunuz? Td veya Hepatit B ile Aynı teknoloji ile olacak. yada Inaktif aşılarda var covid icin Onlarda Subunit veya toksoid gibi.
Kısa soru ise Çocukluk aşıları ile Covid aşıları arasındaki fark nedir ki Olmadın?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@DOGANALPASLAN da Cevaplıyabilir bir Tıp ve Diş hekimliği okuyan iki Farklı bölümden iki Hoca adaylarmızı dinleriz hafif Münazara gibi olur :D
Cidden hiç vaktim yok hocam.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10

brsokcu

80+ Bronze
Aşı karşıtı değilim ama uzun süredir ölümcül bir çok hastalığa çare bulunamamışken bu kadar hızlı aşının güvenilirliğini kesinlikle tartışabilirim.
hem aşı olanlara virüs bulaşmaz demiyor ki hafif geçirir diyorlar yani bulaşmama durumu söz konusu değil aşı olmayan benim ölecek olanda benim aşı yaptırmazsam kime ne?
aşı zaten virüsün bulaşmasını engelleyen bir şey değil lütfen birazcık araştırıp öğrenin ve öğrenmeseniz bile aşısını vurunduğumuz fakat halen olduğumuz hastalıkları düşünün. Aşı sadece bağışıklık verir. Bu aşı iki yıl sonra hastalığı kökünden götürecek mi sanıyorsunuz. Hayır, koronavirüs aynı grip gibi olucak herkes aşılı bulaian hemencecik atlatıcak doğru düzgün hissetmeyecek bile aşılar bunun için var. Biraz aklınızı kullanın bilim öğrenin yahu.
Edit: Herkes demiş kısa sürede yapıldı diye. Evet haklısınız kısa sürede yapıldı ama neden. Küresel bir salgın olduğu için 4 bir yandan miletler birleşip ağır çalışmalar sonucu aşıyı gerçekleştirdiler o yüzden hayır efendim hızlı felan yapılmadı seferberlik sonucu yapılan bir aşıya göre gayet yeterli bir sürede bir sürü testler ile birlikte yapıldı.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
aşı zaten virüsün bulaşmasını engelleyen bir şey değil lütfen birazcık araştırıp öğrenin ve öğrenmeseniz bile aşısını vurunduğumuz fakat halen olduğumuz hastalıkları düşünün. Aşı sadece bağışıklık verir. Bu aşı iki yıl sonra hastalığı kökünden götürecek mi sanıyorsunuz. Hayır, koronavirüs aynı grip gibi olucak herkes aşılı bulaian hemencecik atlatıcak doğru düzgün hissetmeyecek bile aşılar bunun için var. Biraz aklınızı kullanın bilim öğrenin yahu.
Oda halledilcek yakında...

KORCAN AYATA: "En başından beri ağırlık verilmesi gereken “burun aşıları”, faz1’i yeni bitiriyorlar. Solunum yolunda virüsü karşılayıp hastalığı engellemenin ötesinde, virüsün çoğalıp yayılmasını azaltma potansiyeli büyük. Tıpkı doğal bağışıklık gibi.

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
:(
Hocam mesela Td toksoid bir aşı Hepatit B de Subunit. Aynı teknoloji ile Bir Covid aşısı gelse (Subunit aşı icin bircok deneme çalısması var.) O Aşıyı Olurmusunuz. Td veya Hepatit B ile Aynı teknoloji ile olacak. yada Inaktif aşılarda var covid icin Onlarda Subunit veya toksoid gibi.
Kısa soru ise Çocukluk aşıları ile Covid aşıları arasındaki fark nedir ki Olmadın?
Güzel soru hocam şöyle açıklayayım. Tetanoz aşısından örnek veriyorum. Aşısız bir insana tetanozun bulaşma ihtimali çok çok fazladır. Türkiyede aşılama zamanında çok iyi bir şekilde yönetildiği için tetanii virüsüne olan direnç gerçekten çok arttırıldı. 13 yaşında da son bir doz olduğunda koruyuculuğu %99.XX e çıkan bir aşıdan bahsediyoruz. Bu aşının tutma ihtimali korona aşısı gibi de değil. Korona için 3.. dozlar çıktı simdi hatta diyorlar ki 4 mü gelcek vs vs. Bunun sonu nerede bitecek belli değil. Örneğin tetanoz aşısı uzun yıllardan beri uygulanıyor. Sonuçları belli. Tamam basit yan etkileri de var ama Hastalığın süreci bunların yanında hiçbir şey. Hastalığın seyrini araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bu arada clostridium tetanii virüsü dendiğinde herkesin aklında direkt PASLI ÇİVİ canlanır. tabii ki bu kadar basit bir virüs değildir. Haftasonu pikniğinde topraktan, sevdiğiniz tatlı bir köpekten bile bulaşması mümkündür.Neyse asıl konu bu değil...
Asıl dikkat çekmek istediğim konu aslında şu. O kadar insan korona geçirdi. Bazıları hiç farkına varmadı bazıları ise nezle gibi atlattı, vefat edenler de oldu tabii ki Allah rahmet eylesin. Oran orantı yapıldığında ki Türkiyenin büyük bir kısmı bu hastalığı geçirdi, Diğer hastalıkalra göre çok daha az mortalitesi olduğundan ben bu aşıyı f/p olarak görmüyorum. 3 doz olup vefat edenler vs vs. Herkesin kendi kararı tabii ki ama benim fikrim böyle. Uzun oldu biraz, eleştirecekseniz de tatlı bir dille eleştirirseniz memnun ollurum. Bu arada dediğim gibi aşı karşıtı biri değilim ama korona aşısı olmadım

Bir de çok sinir olduğum bir olay var içimi dökmek için buraya yazıyorum. Ben her hafta derse girerken 2 kez pcr oluyorum. Benim virüs taşımadığım kesinlikle belli. Bu muhabbetten de sıkıldım artık her seferinde birilerine açıklamaktan, tartışmaktan... bana aşı olan biri diyor ki seni beni tehlikeye atıyorsun... Benim vücudumda Virüs olmadığı belli ama kendisinde olup olmadığını bilemiyoruz. Aşı olan zaten PCR dan yırtıyor. Belki onda virüs var? bunu bilemiyoruz. Aşı olan PCR olmasında gerek yok!!! Madem kampüslere girerken içeride virüslü biri istemiyoruz o zaman aşı olan da PCR ile gelmeli. Yoksa ne olacak biliyor musunuz. Aşı olan bana bulaştıracak, olan bana olacak. Diyeceksiniz ki madem seni etkilemesin istiyorsun o zaman git aşını ol ... İşte burada zorunluluk devreye giriyor. Zorlayarak aşı olduracaklar resmen. Bu yüzden olmuyorum dediğim gibi aşı karşıtı değilim.

Son düzenleme:

brsokcu

80+ Bronze
Oda halledilcek yakında...

KORCAN AYATA: "En başından beri ağırlık verilmesi gereken “burun aşıları”, faz1’i yeni bitiriyorlar. Solunum yolunda virüsü karşılayıp hastalığı engellemenin ötesinde, virüsün çoğalıp yayılmasını azaltma potansiyeli büyük. Tıpkı doğal bağışıklık gibi.
bilimin yapamayacağı şey yoktur

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
1631570060286.png

brsokcu

80+ Bronze
Güzel soru hocam şöyle açıklayayım. Tetanoz aşısından örnek veriyorum. Aşısız bir insana tetanozun bulaşma ihtimali çok çok fazladır. Türkiyede aşılama zamanında çok iyi bir şekilde yönetildiği için tetanii virüsüne olan direnç gerçekten çok arttırıldı. 13 yaşında da son bir doz olduğunda koruyuculuğu %99.XX e çıkan bir aşıdan bahsediyoruz. Bu aşının tutma ihtimali korona aşısı gibi de değil. Korona için 3.. dozlar çıktı simdi hatta diyorlar ki 4 mü gelcek vs vs. Bunun sonu nerede bitecek belli değil. Örneğin tetanoz aşısı uzun yıllardan beri uygulanıyor. Sonuçları belli. Tamam basit yan etkileri de var ama Hastalığın süreci bunların yanında hiçbir şey. Hastalığın seyrini araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bu arada clostridium tetanii virüsü dendiğinde herkesin aklında direkt PASLI ÇİVİ canlanır. tabii ki bu kadar basit bir virüs değildir. Haftasonu pikniğinde topraktan, sevdiğiniz tatlı bir köpekten bile bulaşması mümkündür.Neyse asıl konu bu değil...
Asıl dikkat çekmek istediğim konu aslında şu. O kadar insan korona geçirdi. Bazıları hiç farkına varmadı bazıları ise nezle gibi atlattı, vefat edenler de oldu tabii ki Allah rahmet eylesin. Oran orantı yapıldığında ki Türkiyenin büyük bir kısmı bu hastalığı geçirdi, Diğer hastalıkalra göre çok daha az mortalitesi olduğundan ben bu aşıyı f/p olarak görmüyorum. 3 doz olup vefat edenler vs vs. Herkesin kendi kararı tabii ki ama benim fikrim böyle. Uzun oldu biraz, eleştirecekseniz de tatlı bir dille eleştirirseniz memnun ollurum. Bu arada dediğim gibi aşı karşıtı biri değilim ama korona aşısı olmadım.
Sadece merak ediyorum aşıyı olduğunda sana ne gibi eksileri olacak ne gibi artıkları olacak ?

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Aşı zorunlu değil. İsteyen olur, istemeyen olmaz.
Zaten aşı olmayanlar için bir çok kısıtlama yapılıyor.

Komplo teorisi vs. onlar başka konular. Herkes aynı düşüncede değil.
Aşı olmayan adam da "bunlar niye aşı oluyor" diye aynı mantıkla gelebilir.
Kısacası, bunlar oturup tartışılacak konular değil.

brsokcu

80+ Bronze
Tam olarak katılmıyorum. Bilimde gri noktalar olmakla beraber, bunlar gelişen teknoloji ile giderebilmekte.
bilim tamamen doğrudur demedim yapamayacağı şey yoktur dedim tabii ki zamanla ve gelişmeyle. Halen günümüzde yeni bilgiler öğrenilmekte yeni şeyler keşfedilmekte ve bilim kendisini güncellemektedir. Salt bilgi olmadığını değişebileceğini her bilim adamı söyler zaten

Top Bottom