Neler Yeni

Aşı karşıtı insanların gerçekten amacı ne?

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
Ben de ne sinovac ne de biontech oldum. Benim derdim aşı olmak ile ilgili değil, bilmediğim ve olmak istemediğim aşının bana zorla uygulanmak istenmesi... Aşıya karşı olsaydım geçen hafta Hepatit B ve tetanoz aşısını olmazdım herhalde değil mi? Boşuna cevap yazmayın, cevaplamayacağım.
13 Yaşındamısın :)

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
:(

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Uzun süre aşı yaptırmadım ama aşı karşıtı değildim. Aşı karşıtlarını bazı konularda haklı olsalarda Terazi meselesi ağırlık basan taraf o taraf değil.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
Forumdaki velet çıktı ve bana 13 yaşında mısın dedi.
Hayır Dostum çok yanlıs anladın tetanoz aşısı aşı takvminde yapılan son aşı, 13 Yaşında uygulanıyor. Ayrıca 19 Yaşındayım :Dddddddddd

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Şimdi aşı karşıtlığı başka vurulmak istememek başka... Örneğin benim annem aşı vurulmak istemiyordu. Sebebi ise basit. Aşının uzun süreli yan etkileri bilinmiyor. Uzun zaman isteyen testler maalesef yapılamadı. (Evde tek 11 yaşındaki kardeşim aşı vurulmadı. )

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Hayır Dostum çok yanlıs anladın tetanoz aşısı aşı takvminde yapılan son aşı, 13 Yaşında uygulanıyor. Ayrıca 19 Yaşındayım :Dddddddddd
:D Baya yanlış anlamışım kusura bakmayın. Diş hekimliği okuyorum da kliniğe giriş için zorunlu aşılardan biri Tetanoz aşısı... Okula belge şeklinde teslim etmem gerektiğinden oldum.
Aynı mevzudan dolayı Hepatit B aşısı da oldum. Tahliillerde Anti HBs pozitif olmasına rağmen

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Aşı karşıtı değiller, zorunlu aşılanmaya karşılar. Devlet, insanlara aşı olsun diye basit bir oyun yaptı ve başarılı oldu. Öğretmen ve öğrencilere aşı olmayana haftada 2 kere PCR testi getirdiler. PCR testini değil haftada 2 kere, hayatında 1 kere yaptırsan direkt gider aşıyı olursun uçarak. Bak ben olmayacaktım zorunlu olarak aşıya maruz bırakıldım PCR testi olmamak için aşı oldum. Bu kadar öğrencinin bulunduğu ortamda öğrenciler aşı oluyor, bahaneyle ailesi de aşı oluyor :D

Ayrıca aşıyı olurken imza atıyorsun. Hangi aşıyı olurken senden imza istiyorlar? İster istemez kendisine şüphe çekiyor zaten. Aşı olan da ölüyor olmayan da. İnternette de görüyoruz, çevremde de görüyorum. Aşıyı %100 koruyor diyerek olan, maskeyi fırlatıp alemlere akan insanlar var. Adamın 3 doz BioNTecH aşısı var corona olup ölüyor :D Kısacası aşıdan önce temizliğimize dikkat etmeli, kapalı ortamlardan uzak durmalı, sosyal mesafeye uymalı ve maske takmaya özen göstermeliyiz. Zaten bu önlemleri verimli ve özenli bir şekilde kullansaydık aşıya gerek kalmadan bile bu hastalıktan kurtulabilirdik.

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Aşı karşıtı ile aşı olmak istemeyen arasındaki farkı anlamıyorsun galiba
Ya Hacı sen de her seferinde konuyu farklı yere çekiyorsun.
Senin derdin Hayatı boyunca hiçbir aşı olmayan, bütün aşılara karşı, doğalıktan yana olan insanlarla mı yoksa sadece Corona aşısı olmak istemeyenlerde mi?

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
:D Baya yanlış anlamışım kusura bakmayın. Diş hekimliği okuyorum da kliniğe giriş için zorunlu aşılardan biri Tetanoz aşısı... Okula belge şeklinde teslim etmem gerektiğinden oldum.
Aynı mevzudan dolayı Hepatit B aşısı da oldum. Tahliillerde Anti HBs pozitif olmasına rağmen
Hocam mesela Td toksoid bir aşı Hepatit B de Subunit. Aynı teknoloji ile Bir Covid aşısı gelse (Subunit aşı icin bircok deneme çalısması var.) O Aşıyı Olurmusunuz? Td veya Hepatit B ile Aynı teknoloji ile olacak. yada Inaktif aşılarda var covid icin Onlarda Subunit veya toksoid gibi.
Kısa soru ise Çocukluk aşıları ile Covid aşıları arasındaki fark nedir ki Olmadın?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@DOGANALPASLAN da Cevaplıyabilir bir Tıp ve Diş hekimliği okuyan iki Farklı bölümden iki Hoca adaylarmızı dinleriz hafif Münazara gibi olur :D

Top Bottom