Neler Yeni

Aşı karşıtı insanların gerçekten amacı ne?

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
Güzel soru hocam şöyle açıklayayım. Tetanoz aşısından örnek veriyorum. Aşısız bir insana tetanozun bulaşma ihtimali çok çok fazladır. Türkiyede aşılama zamanında çok iyi bir şekilde yönetildiği için tetanii virüsüne olan direnç gerçekten çok arttırıldı. 13 yaşında da son bir doz olduğunda koruyuculuğu %99.XX e çıkan bir aşıdan bahsediyoruz. Bu aşının tutma ihtimali korona aşısı gibi de değil. Korona için 3.. dozlar çıktı simdi hatta diyorlar ki 4 mü gelcek vs vs. Bunun sonu nerede bitecek belli değil. Örneğin tetanoz aşısı uzun yıllardan beri uygulanıyor. Sonuçları belli. Tamam basit yan etkileri de var ama Hastalığın süreci bunların yanında hiçbir şey. Hastalığın seyrini araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bu arada clostridium tetanii virüsü dendiğinde herkesin aklında direkt PASLI ÇİVİ canlanır. tabii ki bu kadar basit bir virüs değildir. Haftasonu pikniğinde topraktan, sevdiğiniz tatlı bir köpekten bile bulaşması mümkündür.Neyse asıl konu bu değil...
Asıl dikkat çekmek istediğim konu aslında şu. O kadar insan korona geçirdi. Bazıları hiç farkına varmadı bazıları ise nezle gibi atlattı, vefat edenler de oldu tabii ki Allah rahmet eylesin. Oran orantı yapıldığında ki Türkiyenin büyük bir kısmı bu hastalığı geçirdi, Diğer hastalıkalra göre çok daha az mortalitesi olduğundan ben bu aşıyı f/p olarak görmüyorum. 3 doz olup vefat edenler vs vs. Herkesin kendi kararı tabii ki ama benim fikrim böyle. Uzun oldu biraz, eleştirecekseniz de tatlı bir dille eleştirirseniz memnun ollurum. Bu arada dediğim gibi aşı karşıtı biri değilim ama korona aşısı olmadım
Aslında bi ara aşı nedir ne dedğildir gibi bir Tweeter Space organize etsek iyi olacak gibi. Doktorlar güzel bir tartışma ortamında tweeterda

samet4747

80+ Platinum
Aşı olup olmamak kişinin kendi tercihidir, tercihinden dolayı kimseyi yargılamaya haddin yok.(Ben aşı oldum ve aşıda sakınca görmüyorum)

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
:(
Sadece merak ediyorum aşıyı olduğunda sana ne gibi eksileri olacak ne gibi artıkları olacak ?
Ah keşke geleceği bilebilseydim.. Kriptoda 100X long short girerdim

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Firma aşısına güvensin ben olayım. Aşı karşıtı değilim ha. Firma güvenmiyor ben niye onların aşısına güveniyim kafasındayım sadece :) İyi Forumlar.

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Konuda aşı karşıtlığıyla aşı vurulmak istememek karıştırılmış. (Covid aşısı için diyorum) Uzun vadedeki yan etkileri nelerdir bilemeyiz. Zaman daha var. O yüzden belirsizlikten hoşlanmayan insanlar vurulmak istemeyebilir. Çok normal. Aşı karşıtlığı ise ne olursa olsun aşı vurulmaktan kaçınan insanlar için kullanınır diye biliyorum. Birbirimize ofke kusmak yerine şu iki şeyin arasındaki farkı anlasak daha iyi tartışılabilir gibi. Herkes çok gergin. Herkes bildiğinin doğru olduğunu düşünüyor. Hangisi doğru henüz bilemeyiz :D O yüzden kalp kırmanın lüzumu yok. Ben aşılarımı oldum. Sıkıntı yok şimdilik. İleride 3. kolum çıkarsa forumda paylaşırım xD

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,234
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Aşı çıkıyor 3. dozu çıkıyor 8'e kadar gidecek heralde sonra hepimiz Captain America gibi olucaz sağdan soldan tüpler basacaklar 😁.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe

NespaY

80+ Silver
Aşı olup olmamak kişinin kendi tercihidir, tercihinden dolayı kimseyi yargılamaya haddin yok.(Ben aşı oldum ve aşıda sakınca görmüyorum)
Aşı karşıtı ile aşı olmak istemeyen arasında ince fark var anlayamaman normal.

rıza baba

80+ Bronze
Kısırlık yapiyor diyenler var aşı oldum alet sağlam. :D

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
Aşı süphesi ile aşı karsıtlıgı ayırmak lazım iste ince bir fark budur. attıgım spacei dinleyebilrisiniz baya farklı görüsten hocalar var.

samet4747

80+ Platinum
Karşıtı olanı da sorgulayamazsın? Bu onun fikri sadece. Sana zararı olduğu taktirde tepkini gösterebilirsin. Fikirlere saygı duymayı öğrenmen lazım, umarım ailen veya çevrenden biri bunu sana öğretir.

Top Bottom