shotpoter
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3,242
- İsim
- Taha Efe
Aslında bi ara aşı nedir ne dedğildir gibi bir Tweeter Space organize etsek iyi olacak gibi. Doktorlar güzel bir tartışma ortamında tweeterdaGüzel soru hocam şöyle açıklayayım. Tetanoz aşısından örnek veriyorum. Aşısız bir insana tetanozun bulaşma ihtimali çok çok fazladır. Türkiyede aşılama zamanında çok iyi bir şekilde yönetildiği için tetanii virüsüne olan direnç gerçekten çok arttırıldı. 13 yaşında da son bir doz olduğunda koruyuculuğu %99.XX e çıkan bir aşıdan bahsediyoruz. Bu aşının tutma ihtimali korona aşısı gibi de değil. Korona için 3.. dozlar çıktı simdi hatta diyorlar ki 4 mü gelcek vs vs. Bunun sonu nerede bitecek belli değil. Örneğin tetanoz aşısı uzun yıllardan beri uygulanıyor. Sonuçları belli. Tamam basit yan etkileri de var ama Hastalığın süreci bunların yanında hiçbir şey. Hastalığın seyrini araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bu arada clostridium tetanii virüsü dendiğinde herkesin aklında direkt PASLI ÇİVİ canlanır. tabii ki bu kadar basit bir virüs değildir. Haftasonu pikniğinde topraktan, sevdiğiniz tatlı bir köpekten bile bulaşması mümkündür.Neyse asıl konu bu değil...
Asıl dikkat çekmek istediğim konu aslında şu. O kadar insan korona geçirdi. Bazıları hiç farkına varmadı bazıları ise nezle gibi atlattı, vefat edenler de oldu tabii ki Allah rahmet eylesin. Oran orantı yapıldığında ki Türkiyenin büyük bir kısmı bu hastalığı geçirdi, Diğer hastalıkalra göre çok daha az mortalitesi olduğundan ben bu aşıyı f/p olarak görmüyorum. 3 doz olup vefat edenler vs vs. Herkesin kendi kararı tabii ki ama benim fikrim böyle. Uzun oldu biraz, eleştirecekseniz de tatlı bir dille eleştirirseniz memnun ollurum. Bu arada dediğim gibi aşı karşıtı biri değilim ama korona aşısı olmadım