Neler Yeni

Aşı yaptırdınız mı? Yaptıracak mısınız?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
https://www.instagram.com/p/CTCSQFzsmSG/?utm_medium=copy_link sayfayı hafife almayın büyük ve resmi verileri paylaşıyor gidip zaten araştırırsanız aşı karşıtlığınız olmayacak.
Aşı karşıtı değilim bana hak ver hiç kimse tam doğru bilgiyi sunamıyor halen.
Çünkü o kadar güvenilir kaynaklar da tam tersini sundu he savunmaya gerek yok zaten olucam harbiden ne olursa olsun olucaz yani.
Aslında burada kaçış yok mantıken sen fakir bir ülke olsan ve baya aşı alsan sne de zorunlu yaparsın demi?
Ve başta güvensizlik var ise sonu iyi bitmiyor genelde hak verirsiniz ben kötü demiyorum halen çıkıp bilim camiası ortak değil bundan kıllanıyorum güvenilirdir ben güvensiz demiyorum yanlış anlama tıp camiası eğer ortak bilgide güvenli diyor ise olurum zaten her türlü olucam orada değişmiyor :)
İnşallah turkovac olmak düşer bize.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,013
İsim
Tayfun Yılmaz
Hocam hep şöyle düşünüyorum şimdi biz baya aldık bu aşıdan çok fazla ve sanırsam bu yüzden sadece bu aşıyı vurdurucaklar.
He inşallah en iyisidir ancak halen tıp camiası bu konuda ortak bir fikir sunamadılar he bu gidişle bu aşı vurulcak malum ülke bu kadar aldı bunun parasının boşa gitmesi türkiyeyi etkiler.
Bu yüzden belli ki olucaz bu yüzden tartışmamın matığı yok yani .
Bunlar bitmeden siinovac veya turkovac oldurmazlar.
Kısacana zehir de olsa paşa paşa olucaz türkiye burası israf olur sonra(!)
He inşallah iyidir ve iyi olmasını düşünüyorum.
Ama dediğim gibi güvenim kalmadı başından .
Garip olan nedense sinovac kısmında çok fazla konuşulmadı ve bana onayını atabilir misini?
Hocam tartışmıyoruz zaten düzgünce ben sana anlatıyorum ve araştırmanı söylüyorum. Aşıyı fazla almamız falan değil konu sinovav olmak istersen sana kalmış koruyuculuğu biontech'e göre düşük kalıyor çin sanırım sinovacı pek fazla dağıtmayacak öyle görmüştüm dünya da bir çok ülke biontech vurulduğundan aşının güvenli olduğu bilgileri hep geliyor. Dünya'da halkın neredeyse tamamını biontech ile aşılayan ilk ülke israil olduğundan tüm veriler geliyor sahte yalan verileri belli bir grubun dünya ya yaydığı zaten biliniyor insanlarda bu sahte verilere inanıyor kulaktan kulağa yayılıyor bu yalan haberler böylece aşı karşıtları oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aşı karşıtı değilim bana hak ver hiç kimse tam doğru bilgiyi sunamıyor halen.
Çünkü o kadar güvenilir kaynaklar da tam tersini sundu he savunmaya gerek yok zaten olucam harbiden ne olursa olsun olucaz yani.
Aslında burada kaçış yok mantıken sen fakir bir ülke olsan ve baya aşı alsan sne de zorunlu yaparsın demi?
Ve başta güvensizlik var ise sonu iyi bitmiyor genelde hak verirsiniz ben kötü demiyorum halen çıkıp bilim camiası ortak değil bundan kıllanıyorum güvenilirdir ben güvensiz demiyorum yanlış anlama tıp camiası eğer ortak bilgide güvenli diyor ise olurum zaten her türlü olucam orada değişmiyor :)
İnşallah turkovac olmak düşer bize.
Evet tam bilgiyi insanlar yabancı kaynaklardan öğreniyor aşı hakkında bizlere zamanında bilgilendirme pek yapılmado bu yüzden aşı karşıtları çok fazla var ama bu aşı karşıtları da araştırmıyorlar.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Hocam tartışmıyoruz zaten düzgünce ben sana anlatıyorum ve araştırmanı söylüyorum. Aşıyı fazla almamız falan değil konu sinovav olmak istersen sana kalmış koruyuculuğu biontech'e göre düşük kalıyor çin sanırım sinovacı pek fazla dağıtmayacak öyle görmüştüm dünya da bir çok ülke biontech vurulduğundan aşının güvenli olduğu bilgileri hep geliyor. Dünya'da halkın neredeyse tamamını biontech ile aşılayan ilk ülke israil olduğundan tüm veriler geliyor sahte yalan verileri belli bir grubun dünya ya yaydığı zaten biliniyor insanlarda bu sahte verilere inanıyor kulaktan kulağa yayılıyor bu yalan haberler böylece aşı karşıtları oluyor.
Hocam şuan hangisi doğru hangisi yanlış halen muallakta he bildiğim kadarı ile sadece biontech aşısı var.
Aman bıktım artık zaten olurum bitiririm turkovac çıksa bile bu aşılar bitmeden vurdurmazlar hocam yanlıştır değildir ama bildiğim kadarı ile fransadan da aşı gelmiş bize satın alma ile doğru ise biz neden onlardan aldık ta direkt biontech'ten almadık bu alıma takılıyor ynalışsa bilgilendirin .

Evet tam bilgiyi insanlar yabancı kaynaklardan öğreniyor aşı hakkında bizlere zamanında bilgilendirme pek yapılmado bu yüzden aşı karşıtları çok fazla var ama bu aşı karşıtları da araştırmıyorlar.
Hocam anlamıyorum bu zırlık o halde neden tıp camiasında devam ediyor bu insanlar düşük te değil saygın insanlardan da çıkıyor garip.
Tıp dünyası ortaklaşsın zaten güvenim o zaman tam olur ama halen 2'ye bölündüler. yabancı kaynaklar öyle bıktım ya he ama ben biraz daha beklemek istiyorum tam olarak gözlemlemek ve buna göre aşımı olmak istiyorum. olmayacağım demiyorum aşı karşıtı demeyin.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,013
İsim
Tayfun Yılmaz
Hocam şuan hangisi doğru hangisi yanlış halen muallakta he bildiğim kadarı ile sadece biontech aşısı var.
Aman bıktım artık zaten olurum bitiririm turkovac çıksa bile bu aşılar bitmeden vurdurmazlar hocam yanlıştır değildir ama bildiğim kadarı ile fransadan da aşı gelmiş bize satın alma ile doğru ise biz neden onlardan aldık ta direkt biontech'ten almadık bu alıma takılıyor ynalışsa bilgilendirin .
Sağlık Bakanımız aşı tedariğini açıklamıştı Fransa'dan alınma şeyi yalan sanırım. Sadece Biontech aşısı yok Sputnik, Sinovac, Moderna, Astra Zeneca, Johnson and Johnson aşıları da var ama en çok uygulanan Biontech olduğu için en çok bilgiyi Biontech ve Moderna'dan alıyoruz

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Sağlık Bakanımız aşı tedariğini açıklamıştı Fransa'dan alınma şeyi yalan sanırım. Sadece Biontech aşısı yok Sputnik, Sinovac, Moderna, Astra Zeneca, Johnson and Johnson aşıları da var ama en çok uygulanan Biontech olduğu için en çok bilgiyi Biontech ve Moderna'dan alıyoruz
Hocam bakan dışında bir kaynak var mı fahrettin abeyi pek güvenmiyorum haber fenan yabancı kaynak?
Yerlilere hiç bir konuda güvenmemek lazım.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,013
İsim
Tayfun Yılmaz

Hocam anlamıyorum bu zırlık o halde neden tıp camiasında devam ediyor bu insanlar düşük te değil saygın insanlardan da çıkıyor garip.
Tıp dünyası ortaklaşsın zaten güvenim o zaman tam olur ama halen 2'ye bölündüler. yabancı kaynaklar öyle bıktım ya he ama ben biraz daha beklemek istiyorum tam olarak gözlemlemek ve buna göre aşımı olmak istiyorum. olmayacağım demiyorum aşı karşıtı demeyin.
Herkes aynı tarafta olmaz ki her zaman o uzmanlar falan aşı karşıtlarının gözüne giriyor ve o kişi popüler oluyor muhtemelen bu yüzden karşıtlık yapıyorlar ve artık zaten aşının her şeyi bilindiğinden aşı karşıtı doktor falan çok yok zamanla azalıyor aşı karşıtı doktorlar

Hocam bakan dışında bir kaynak var mı fahrettin abeyi pek güvenmiyorum haber fenan yabancı kaynak?
Yerlilere hiç bir konuda güvenmemek lazım.
Onu bilmiyorum

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Herkes aynı tarafta olmaz ki her zaman o uzmanlar falan aşı karşıtlarının gözüne giriyor ve o kişi popüler oluyor muhtemelen bu yüzden karşıtlık yapıyorlar ve artık zaten aşının her şeyi bilindiğinden aşı karşıtı doktor falan çok yok zamanla azalıyor aşı karşıtı doktorlar

Onu bilmiyorum
Hocam hak verirseniz devletin organlarından haber alırsak türkiye avrupa starı hatta mars türklerin olucak.

Onu bilmiyorum
Hocam yani bu insanlar dediklerim yani cidden iyi doktorlar işinde iyi profesötler ve bence bu cahillik değildir ya he bunlar değil de bir iki doktor fenan yapsa evet derim de büyük bir kesim var ve bu insanların bir kısmı çok saygı gören kaliteli doktorlar aşı karşıtlığı bence başındaki güvensizlikten de çıkmış olabilir halen tam güvenemiyorum hocam başında güven verselerdi şuan halen güveniridm bence iki taralfı araştırmak lazım onların açıklamalarını.
Bilriseniz baya olay çıktı he şeylere lafım yok her türlü aşıya karşı olanlara ben de karşıyım ama bazı kesimler sadece bu aşıya böyle yaptılar.
Ya mesela aynı karşıtlık diğer hastalıkların aşıları için bu kadar olmadı bir de bu var.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,013
İsim
Tayfun Yılmaz

Techno08

80+ Gold
Bana da sürekli dozu arttırılan bu aşının gerekliliğini göster? İlk zamanlar 1 doz yeterli denilen BioNTecH şimdi 4 doza kadar çıktı :) Doktorları susturuyorlar bu ülkede, susturuyorlar. Şu an Covid olanlara içirttikleri ilaçlar diğer ülkelerde kullanılmıyor çünkü bu ilaçlar ilk örnekler, denek ilaçları gibi.

İngiltere, İsrail ve ABD. Üç büyük örnek. Halkın %80'ini aşıladılar, maskeyi kaldırdılar. Ne oldu? Vakalar arttı, hepsi maskeye geri döndü, ölümler arttı. Yani o olmak için can attığınız aşıların, zorunlu olsun diye direttiğiniz aşıların, vurulalım da rahatlayalım dediğiniz bu aşının 3 canlı ülke örneğinde gördüğü üzere doğru düzgün koruyamaması bile aşının ne kadar gereksiz olduğunu doğruluyor.

Bak Çin'in Yuhan şehrinde 15 kişide Covid çıktı diye Yuhan'ı komple kapattılar. Türkiye böyle yapabiliyor mu? Hayır. Yine ülkeye dönüyor oklar.

Tek bir kural var, maskeni takıp sosyal mesafeye uyacaksın. Aşı olduk rahatlayalım maskeyi fırlatalım falan yok öyle.

aynen kardeşim hangi üniversite de okudun Harvard?

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,013
İsim
Tayfun Yılmaz
Hocam hak verirseniz devletin organlarından haber alırsak türkiye avrupa starı hatta mars türklerin olucak.

Hocam yani bu insanlar dediklerim yani cidden iyi doktorlar işinde iyi profesötler ve bence bu cahillik değildir ya he bunlar değil de bir iki doktor fenan yapsa evet derim de büyük bir kesim var ve bu insanların bir kısmı çok saygı gören kaliteli doktorlar aşı karşıtlığı bence başındaki güvensizlikten de çıkmış olabilir halen tam güvenemiyorum hocam başında güven verselerdi şuan halen güveniridm bence iki taralfı araştırmak lazım onların açıklamalarını.
Bilriseniz baya olay çıktı he şeylere lafım yok her türlü aşıya karşı olanlara ben de karşıyım ama bazı kesimler sadece bu aşıya böyle yaptılar.
Ya mesela aynı karşıtlık diğer hastalıkların aşıları için bu kadar olmadı bir de bu var.
İşte aşı karşıtlığı yapan doktorların yaptığı karşıtların her şeyi verilerle açıklanıyor evet güvenmeyebilirsiniz ama kanıtlanmış bir şeye hala böyle karşıtlık yapıyorlarsa bu kişiler popüler olma çabasındadır bence

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
aynen kardeşim hangi üniversite de okudun Harvard?
Şucu bilgilere atmalıyız.
Doğru bilgi şuan net değil halen yani neye güvenceğimizi şaşırdık he bu var o var demiyorum ama bilgi kirliliği doğru bilgi çıktığında otomatik yok olucaktır o zaman kadar beleyeceğiz eninde sonunda ortaya çıkar herkese iyiyi nasip etsin alla inşallah bu virüs biter bu konu burada bit(er)mez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,478
Üyeler
164,679
Son üye
gullux1
Top Bottom