Aşırı asosyallik + sosyal anksiyete

Reaksiyon skoru
4
Anasınıfından beri asosyal bir çocuğum . Anasınıfında da olmazsın be asosyal diyorsanız cidden öyleyim. Şu ana kadar 1 tane bile arkadaşım olmadı , kimseyle gidip konuşamadım , telefon numaramı soranlara bile cevap veremedim . Okulda ucube gibi takıldım , ev de mağaraydı benim için bir orda rahattım . Sonra lgs ile güzel bir puan yapıp iyi bir liseye gittim . İlk o zaman sosyal anksiyete başladı . İlk zamanlarda sorun değildi ama sonradan herkes benim arkamdan konuşuyormuş gibi hissetmeye başladım (his değil aslında arkamdan konuştuklarından emindim ama konuşmuyorlardı) . Bazılarınız ciddiye almıyacaltır ama günde 2 kez kusmaya başladım sürekli başım dönüyordu . Psikolağa da gittim baya işe yaradı 2 tane de ilaç kullanmaya başladım. Şu an durumum daha iyi eskisine kıyasla. Bu sene farklı bir okula geçicem okul değiştirdim yurtta kalacağım yeni bir başlangıç yapmak istiyorum , yine asosyal olmaya razıyım ama en azından durumum eskisi gibi olsun istemiyorum. Eski okuldan tanıdık falan çıkarsa camdan atlarım . Tavsiyeleriniz nelerdir ne olacak bu halim , öyle diğer asosyaller gibi değilim durumum cidden kötü . Hiçbir spor da yapmıyorum hayatımda futbol oynamadım beden derslerinde ne halt yiyeceğim acaba. Bi 4 sene daha katlanırım belki ama üniversitede de durumum böyle olursa sonum intihar . psikoloğa git demenize gerek yok zaten gidiyorum . Bir de ailem sosyal olmamı bekliyor onun da baskısı var. Buraya kadar okuduysanız teşekkürler. Ne olacak bu halim ne yapmamı tavsiye edersiniz.

Senin nasıl bir insan olduğunu bilme şansım yok ama bende küçükken çok utangaç bi insandım sonra farkettim ki utangacligimim sebebi korkaklıkdı korkak olduğunu kabul etmek çok zor ama bir kere kabul edip onunla başa çıkınca eskiden ne kadar aptalmisim diyosum lisedeyken defalarca kez uzaklaştırma aldım şuan 21 yaşındayım ve şunu farkettim insanlar paran varsa sana saygı duyuyolar bu ailenin içinde geçerli sen bizim oglumuszun kızımızsın ayakları yalan ve birde insanlar senin cesaretine saygı duyarlar senin yapabilaceğin tek şey korkulan biri olmak insanlara güvenen biri olma insanların sana güvendiği biri ol.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,695
Üyeler
184,042
Son üye
Nostramt
Geri