Neler Yeni

AŞIRI RAM KULLANIMI

yasar55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Yaşar Pat
Merhaba. Bilgisayarıma yeni bir ekran kartı aldım. Pc'nin özellikleri çok yüksek olmasa da bazı oyunları oynayabileceğimi düşündüğüm için NFS Payback ve PES 2020 indirdim fakat bu oyunları oynarken bilgisayarım tuhaf şekilde DIRRRRRRRRR!!!(sürekli) sesi çıkararak donuyor ve ekran ya kararıyor ya beyazlıyor yada grileşiyor ve bilgisayar sadece güç tuşuna basılı tuttuğum zaman kapanıyor başka hiç bir eylem gerçekleştirilemiyor. Aşırı derecede yaptığım araştırmalar sonucu bu şeyin bir bilgisayar kanseri olduğuna ve belirli bir çözümü olmadığına kanaat getirdim ve yine aşırı araştırmalarım sonucunda bu durumun ram den kaynaklanabileceğini düşündüm. 4gb ramim var ve sistem bu ramin 2gb ını kullanıyor hatta bazen bu kulanım boştayken %60 lara çıktığı oluyor. Windows 10 Pro kullanıyorum. Kullanılan ram miktarını arka planda herhangi bir uygulama çalışmadan elle kendim hesapladığımda %25-%30 arası bir şey çıkıyor ama sisteme bakında %60 kullanılıyor yazıyot. Bu geri kalan %30 luk kısmı ne kullanıyor ? Mesela pes 2020 oynarken Ram kullanımım maksimum seviyeye çıktığında bu durumun olması sizce normalmi. Ekran kartından olacağını zannetmiyorum çünkü kartı işlemcim düşük olduğu için hiç zorlamayamadım bile.Psu danda olabilir garantiside var içinde kondansatörlerden biri şişme yaptıysa böyle bir ekran kararması durumu olabilirmi ?
Dostlar bütün önerilere açığım.

Asus P8H61M-LX R2.0 anakart
i3 3220 3.3 GHZ işlemci
Corsair 4GB 1333MHZ soğutuculu ram (o.c ile 1600 yaptım uzun süredir sorun yoktu)
Sapphire Pulse RX 560 4GB O.C Ekran kartı
Thermaltake Lite Power 450W PSU
Pioneer 120gb SATA3 SSD

Tbagbagwell

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Ömer Can Yıldırım
Sorun: Windows 10 Home yerine pro kullanmak. Sebep: Pronun arka planda çok fazla senin ihtiyacın olmayan program çalıştırması.

Death Mark

80+ Bronze
Merhaba. Bilgisayarıma yeni bir ekran kartı aldım. Pc'nin özellikleri çok yüksek olmasa da bazı oyunları oynayabileceğimi düşündüğüm için NFS Payback ve PES 2020 indirdim fakat bu oyunları oynarken bilgisayarım tuhaf şekilde DIRRRRRRRRR!!!(sürekli) sesi çıkararak donuyor ve ekran ya kararıyor ya beyazlıyor yada grileşiyor ve bilgisayar sadece güç tuşuna basılı tuttuğum zaman kapanıyor başka hiç bir eylem gerçekleştirilemiyor. Aşırı derecede yaptığım araştırmalar sonucu bu şeyin bir bilgisayar kanseri olduğuna ve belirli bir çözümü olmadığına kanaat getirdim ve yine aşırı araştırmalarım sonucunda bu durumun ram den kaynaklanabileceğini düşündüm. 4gb ramim var ve sistem bu ramin 2gb ını kullanıyor hatta bazen bu kulanım boştayken %60 lara çıktığı oluyor. Windows 10 Pro kullanıyorum. Kullanılan ram miktarını arka planda herhangi bir uygulama çalışmadan elle kendim hesapladığımda %25-%30 arası bir şey çıkıyor ama sisteme bakında %60 kullanılıyor yazıyot. Bu geri kalan %30 luk kısmı ne kullanıyor ? Mesela pes 2020 oynarken Ram kullanımım maksimum seviyeye çıktığında bu durumun olması sizce normalmi. Ekran kartından olacağını zannetmiyorum çünkü kartı işlemcim düşük olduğu için hiç zorlamayamadım bile.Psu danda olabilir garantiside var içinde kondansatörlerden biri şişme yaptıysa böyle bir ekran kararması durumu olabilirmi ?
Dostlar bütün önerilere açığım.

Asus P8H61M-LX R2.0 anakart
i3 3220 3.3 GHZ işlemci
Corsair 4GB 1333MHZ soğutuculu ram (o.c ile 1600 yaptım uzun süredir sorun yoktu)
Sapphire Pulse RX 560 4GB O.C Ekran kartı
Thermaltake Lite Power 450W PSU
Pioneer 120gb SATA3 SSD
Zaten sistemin o oyunları açıyorsa şanslısın çünkü
4GB RAM ile i3220, PES 2020 ve NFS Payback için yetersiz.

yasar55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Yaşar Pat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Format. Ayrıca arkadaş haklı en az 8 optimal 16gb ram lazım o oyunlar için :(
Anlıyorum. Forumda yasakmı bilmiyorum ama Windows Home kurabileceğim bir link varmı acaba iso dosyası olur veya direk pc den kurulum olur

Death Mark

80+ Bronze
Elbette biliyorum teşekkür ederim sizlere
Bir adet daha 4 GB'lık RAM takviyesi yapabilirsin.
Yeni bir sistem toplayana kadar idare etmeye çalışır diyebilirim ancak oynadığın oyunlarda verimli FPS alamazsınız.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,947
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR

yasar55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Yaşar Pat
Bir adet daha 4 GB'lık RAM takviyesi yapabilirsin.
Yeni bir sistem toplayana kadar idare etmeye çalışır diyebilirim ancak oynadığın oyunlarda verimli FPS alamazsınız.
şuanki 4gb ramin yanına 8gb koyma şansım varmı daha önce hiç denemedim yani 12gb ram olsa ? çünkü güncel bir sisteme geçmeyi düşünmüyorum i5-3470 veya i7 3770k alabilirim 2 sene daha beni idare etmesi için

Tbagbagwell

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Ömer Can Yıldırım
Anlıyorum. Forumda yasakmı bilmiyorum ama Windows Home kurabileceğim bir link varmı acaba iso dosyası olur veya direk pc den kurulum olur
16 gb lik flaş al format diski yap kur. Ondan sonra orijinal key alıp almamak sana kalmış. İnternette 5-10 tl ye satıyolar ama bilgin olsun.

Ben şuan 12gb kullanıyorum. Sıkıntı yok.

yasar55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Yaşar Pat
16 gb lik flaş al format diski yap kur. Ondan sonra orijinal key alıp almamak sana kalmış. İnternette 5-10 tl ye satıyolar ama bilgin olsun.

Ben şuan 12gb kullanıyorum. Sıkıntı yok.
çok teşekkür ederim ilginiz için eğer sorunum çözülürse burda paylaşacağım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,428
Üyeler
167,489
Son üye
deanfrost
Top Bottom