yasar55
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 34
- İsim
- Yaşar Pat
Merhaba. Bilgisayarıma yeni bir ekran kartı aldım. Pc'nin özellikleri çok yüksek olmasa da bazı oyunları oynayabileceğimi düşündüğüm için NFS Payback ve PES 2020 indirdim fakat bu oyunları oynarken bilgisayarım tuhaf şekilde DIRRRRRRRRR!!!(sürekli) sesi çıkararak donuyor ve ekran ya kararıyor ya beyazlıyor yada grileşiyor ve bilgisayar sadece güç tuşuna basılı tuttuğum zaman kapanıyor başka hiç bir eylem gerçekleştirilemiyor. Aşırı derecede yaptığım araştırmalar sonucu bu şeyin bir bilgisayar kanseri olduğuna ve belirli bir çözümü olmadığına kanaat getirdim ve yine aşırı araştırmalarım sonucunda bu durumun ram den kaynaklanabileceğini düşündüm. 4gb ramim var ve sistem bu ramin 2gb ını kullanıyor hatta bazen bu kulanım boştayken %60 lara çıktığı oluyor. Windows 10 Pro kullanıyorum. Kullanılan ram miktarını arka planda herhangi bir uygulama çalışmadan elle kendim hesapladığımda %25-%30 arası bir şey çıkıyor ama sisteme bakında %60 kullanılıyor yazıyot. Bu geri kalan %30 luk kısmı ne kullanıyor ? Mesela pes 2020 oynarken Ram kullanımım maksimum seviyeye çıktığında bu durumun olması sizce normalmi. Ekran kartından olacağını zannetmiyorum çünkü kartı işlemcim düşük olduğu için hiç zorlamayamadım bile.Psu danda olabilir garantiside var içinde kondansatörlerden biri şişme yaptıysa böyle bir ekran kararması durumu olabilirmi ?
Dostlar bütün önerilere açığım.
Asus P8H61M-LX R2.0 anakart
i3 3220 3.3 GHZ işlemci
Corsair 4GB 1333MHZ soğutuculu ram (o.c ile 1600 yaptım uzun süredir sorun yoktu)
Sapphire Pulse RX 560 4GB O.C Ekran kartı
Thermaltake Lite Power 450W PSU
Pioneer 120gb SATA3 SSD
Dostlar bütün önerilere açığım.
Asus P8H61M-LX R2.0 anakart
i3 3220 3.3 GHZ işlemci
Corsair 4GB 1333MHZ soğutuculu ram (o.c ile 1600 yaptım uzun süredir sorun yoktu)
Sapphire Pulse RX 560 4GB O.C Ekran kartı
Thermaltake Lite Power 450W PSU
Pioneer 120gb SATA3 SSD