Neler Yeni

Aşırı Ram kullanımı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ramazan TEKİN
Arkadaşlar herkese merhabalar umarım keyifler yerindedir, zira şu olay benim biraz canımı sıktı şimdi şöyle ki dostlar, IdeaPad Gaming 3 15ACH6 ürünün kullanmaktayım özellikleri şu şekilde
  • AMD Ryzen 5 5600H 6 x 3.3 - 4.2 GHz, Cezanne-H (Zen 3)
  • NVIDIA GeForce RTX 3050Tİ 4GB Laptop GPU - 4 GB VRAM, 85 W TDP, GDDR6
  • 16GB 3200 MHz DDR4 Ram
  • İşte 2TB Samsung 970 EVO Plus
Dostlar işletim sistemi olarak da Windows 11 kullanmaktayım...
Şöyle ki bilgisayarım boştayken 4.7 Gb ram tüketiyor bunda bir sorunumuz yok fakat Gta5 açtığımda oyunu oynatıyor fakat Alt+Tab yaptığımda geri oyuna döndüğümde, ya da Spotify'da müzik açtığımda ya da Chrome açık olduğunda belleğim (Ram) yetersiz kalıyor bu durum normal mi ? Zira ilk zamanlar böyle bir sorunum yoktu dostlar ? Birde neden 16GB belleğin kullanılabilen kısmı 13.9 Aydınlatabilirseniz çok sevinirim iyi günler dilerimmm

Ekler

• taskmgr.png
    taskmgr.png
    208 KB · Hit: 43
  • Taskmgrwatching.png
    Taskmgrwatching.png
    162.5 KB · Hit: 37
  • pc özellik.png
    pc özellik.png
    267.9 KB · Hit: 42
  • Radeon kaynak izleme.png
    Radeon kaynak izleme.png
    336.5 KB · Hit: 27
  • Gta çalışıyorken... .png
    Gta çalışıyorken... .png
    185.2 KB · Hit: 28
  • radeon gta.png
    radeon gta.png
    344.9 KB · Hit: 28
Son düzenleme:

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
Arkadaşlar herkese merhabalar umarım keyifler yerindedir, zira şu olay benim biraz canımı sıktı şimdi şöyle ki dostlar, IdeaPad Gaming 3 15ACH6 ürünün kullanmaktayım özellikleri şu şekilde
  • 16GB 3200 MHz DDR4 Ram
Şöyle ki bilgisayarım boştayken 4.7 Gb ram tüketiyor bunda bir sorunumuz yok fakat Gta5 açtığımda oyunu oynatıyor fakat Alt+Tab yaptığımda geri oyuna döndüğümde, ya da Spotify'da müzik açtığımda ya da Chrome açık olduğunda belleğim (Ram) yetersiz kalıyor bu durum normal mi ? Zira ilk zamanlar böyle bir sorunum yoktu dostlar ?
win11 boştayken zaten 4.4 gb civarı kullanıyor ama diğerlerini bilmiyorum

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
  • 16GB 3200 MHz DDR4 Ram
Şöyle ki bilgisayarım boştayken 4.7 Gb ram tüketiyor bunda bir sorunumuz yok fakat Gta5 açtığımda oyunu oynatıyor fakat Alt+Tab yaptığımda geri oyuna döndüğümde, ya da Spotify'da müzik açtığımda ya da Chrome açık olduğunda belleğim (Ram) yetersiz kalıyor bu durum normal mi ? Zira ilk zamanlar böyle bir sorunum yoktu dostlar ? Birde neden 16GB belleğin kullanılabilen kısmı 13.9 Aydınlatabilirseniz çok sevinirim iyi günler dilerimmm
Kullanımların normal gözüküyor. Ama internetten debloat olayına bakabilirsin.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
Win11 çok fazla ram tüketiyor. Arkada çalışan uygulamar da ayrı dert. 16GB devri kapanıyor artık. 32GB kullanıyorum Win10'da hoşta 6 7gb kullanıyor :D

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
  • 16GB 3200 MHz DDR4 Ram

Win 11 pek stabil değil hala o yüzden böyle durumlar olabilir, kullanılabilir RAM kısmına gelirsek. İşlemcinin içinde dahili bir ekran kartı var o ekran kartı bellek kapasitesini direk RAM den alıyor ondan oluyor. Ama tuhaf kısmı niye bu kadar alıyor harici zaten RTX 3050 var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ramazan TEKİN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür ederim ama dediğim gibi başlangıçta böyle bir sorun yoktu bir de bilgisayarın Anakart model numarasına kadar ulaştım(LNVNB161216) fakat max kaç gb ram desteklediğini bulamadım Aıda64 extreme ve Cpu z gibi programlarla bakmaya çalıştım youtube'da cmd den baktığını idda eden bir videoya rastladım Bu verilere göre 64 gb'a kadar desteklediğini görüyoruz fakat müşteri hizmetlerini aradım max gb destekliyor dedi anlamadım 16gb desteklemesi bana inandırıcı gelmedi 32gb destekler en azından diye düşünüyorum tekrardan teşekkür ederim

Ekler

• ASD.png
    ASD.png
    2.3 MB · Hit: 27
  • asd2.png
    asd2.png
    2.4 MB · Hit: 29
Top Bottom