Neler Yeni

Askerlik tecili psikiyatrik hastalık sebebiyle sağlık raporu almak gerekli mi?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Sorularım şu şekilde; askerlik tecili için sağlık raporu gerekiyor mu, bu sağlık raporu nasıl alınıyor, sağlık raporunun ruh sağlığını içermesi gerekiyor mu, psikiyatrik bir hastalığı bulunan birinin psikiyatrik tanısını askerlik şubesinde bildirmesi gerekiyor mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
944
İsim
Yuzarsef
Gerekiyor ve sağlık raporu da gerekli (ruh sağlığı da dahil) bildirilmemesi veya üstünün örtülmesi durumunda. Alanen vatana ihanet devletin bütünlüğünü yıkmak ve anayasal düzene hukuk dışı başkaldırı, askeri kuruma yapılmak istenen ihanet ve ülkenin savunmasını yok etmeye yönelik davranışlar dan hakkında dava açılabilir. Ama bunun haricinde bir sıkıntı olmaz diye biliyorum.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gerekiyor ve sağlık raporu da gerekli (ruh sağlığı da dahil) bildirilmemesi veya üstünün örtülmesi durumunda. Alanen vatana ihanet devletin bütünlüğünü yıkmak ve anayasal düzene hukuk dışı başkaldırı, askeri kuruma yapılmak istenen ihanet ve ülkenin savunmasını yok etmeye yönelik davranışlar dan hakkında dava açılabilir. Ama bunun haricinde bir sıkıntı olmaz diye biliyorum.
Alay mı ediyorsun yoksa harbi ciddi misin?
Ayrıca sağlık raporu nasıl alınıyor, ruh sağlığı için ayrı mı alınıyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
944
İsim
Yuzarsef
Alay mı ediyorsun yoksa harbi ciddi misin?
Ayrıca sağlık raporu nasıl alınıyor, ruh sağlığı için ayrı mı alınıyor?
Ciddiyim hukuksal olarak ağır bir yaptırım alırsın yalan beyandan ötürü. Ve ruh sağlığı için de psikolojik teste girdiğin zaman psikolog psikiyatriyi öneren bir belge var onu onaylar ise psikiyatr ruh sağlığını inceliyor. Elinde kocaman bir dosya veriyorlar sırasıyla göz vb. gibi bölümlere giderek sağlık raporunu tamamlıyorsun ben 2030 a kadar tecil ettirdim. Ama gerekli bir beyanı da sunman gerekiyor tecil için.

TRSTEADY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,466
İsim
Emre
Ben geçen sene tecili bozduğumda sağlık raporu için doktoruma gitmemi istediler. Bende gittim kan dışkı sonuçları, boy kilo ölçülerini verdim. Bir sıkıntın varmı hayır demiştim öyle olmuştu. Tüm bunlardan önce askerlik şubesine danış bence

Top Bottom