Geçtiğimiz aylarda Şırnak'ta askerlik yaptım. Üs bölgesinde de bulundum. Merkezdede bulundum. Askeri hastanede de uzun süre görev aldım. Bu süre zarfında polis, jandarma, subay; en alt rütbeden en üst rütbeye kadar görme ve sohbet etme imkanım oldu. İkisini de önermem. İçeriğine fazla girmiyorum. Etik olmaz.Ben şuan 12.sınıfım arkadaşlar bu zamana kadar hep msü kara harp okulu istiyordum şu sıralar aklım birazda polisliğe kaydı daha sosyal bi meslek oldugu için sizce hangisi daha iyi olur çok kararsızım
Dostum, askerliğimi yapmış ve farklı durumlar olduğu içinde ne yaptıklarını fazlasıyla biliyorum. Orda sorumluluk ile alakalı bir mesaj vardı.Görev. Ayrıca Uzmanların hepsi nöbet tutmuyor, genelde festivallerde falan tutuyorlar. Onun dışında Doğu görevinde oluyorlar.
Dışarıdaki birisine bunu istediğin kadar anlat, bunu girmeden anlayamayacak kişi sayısı çok fazlaGeçtiğimiz aylarda Şırnak'ta askerlik yaptım. Üs bölgesinde de bulundum. Merkezdede bulundum. Askeri hastanede de uzun süre görev aldım. Bu süre zarfında polis, jandarma, subay; en alt rütbeden en üst rütbeye kadar görme ve sohbet etme imkanım oldu. İkisini de önermem. İçeriğine fazla girmiyorum. Etik olmaz.
Sorumluluk üstenemeyecek kişi zaten ne polis ne asker olur. Benim anlatmaya çalıştığım şeyi anlamadınız sanırım. Rahat etmek istiyorsa Denizi seçebilir.Dostum, askerliğimi yapmış ve farklı durumlar olduğu içinde ne yaptıklarını fazlasıyla biliyorum. Orda sorumluluk ile alakalı bir mesaj vardı.
Cevap hiç biri Peder Bey 30 sene yaptı, ben son 10 senesine yetiştim, o 10 senede ne çektiğimi bir ben bir de Ailem biliyor.Ben şuan 12.sınıfım arkadaşlar bu zamana kadar hep msü kara harp okulu istiyordum şu sıralar aklım birazda polisliğe kaydı daha sosyal bi meslek oldugu için sizce hangisi daha iyi olur çok kararsızım
AskerBen şuan 12.sınıfım arkadaşlar bu zamana kadar hep msü kara harp okulu istiyordum şu sıralar aklım birazda polisliğe kaydı daha sosyal bi meslek oldugu için sizce hangisi daha iyi olur çok kararsızım
Demii. Trafik polisi olup bi arabayı çeviriyorsun sonra haritadan şehir beğendiriyor :dBeyler arka sokaklar algısından çıkalım lütfen. Belki trafik polisi olcak ne biliyonuz bide sizce hep öyle suçlar mı var?
Subay olmayacaksan asker olmaEvet işte askerlik çok zorluyor insanı ama çok seviyorum hep hayalim polislikde dediğin gibi bu ülkede çok sınırlı hiç özgür değil
Ben rahatlığında değilim aksine ben o aksiyonu seviyorum onun için hep askerlik bana güzel geliyorPolislere sorsan askerler veya jandarmanın şartları daha iyi, diğer tarafa sorsan polislerin imkanı iyi derler Psikolojik olarak uçurum derecesinde bir fark yok.
Daha rahat şartlar istiyorsan zaten karayı önce bırakman gerekiyor. Deniz ve hava varken.
Ben uzman çavus olmıyacagım msü 4 yıllık mezunlar teğmen olarak mezun oluyorAskerlik daha zor, Uzman çavuşları harcıyorlar. Polis olmak daha mantıklı hem ailenle daha çok vakit ayırabiliyorsun hemde meslek daha eğlenceli.
Ama niye sürekli önermiyorsunuzki ya bilmiyorum ben böyle zorluk çekmeyi seviyorum o zorluk hoşuma gidiyorGeçtiğimiz aylarda Şırnak'ta askerlik yaptım. Üs bölgesinde de bulundum. Merkezdede bulundum. Askeri hastanede de uzun süre görev aldım. Bu süre zarfında polis, jandarma, subay; en alt rütbeden en üst rütbeye kadar görme ve sohbet etme imkanım oldu. İkisini de önermem. İçeriğine fazla girmiyorum. Etik olmaz.
Askeri liseye darbe sebebi ile girememiş.(kazandım fakat kapatıldığı için giremedim :/ ) Fakat askeriden bir çok arkadaşı olan ve babası emekli polis olan bendeniz asla tavsiye etmiyorum. İşin hep güzel tarafları lanse ediliyor. Fakat gerçekten çok ağır 2 meslek. Polis olursan ailene zaman harcayamıyorsun. Eve giriş çıkış saatlerin belli olmuyor. Babam ile çocukken kaç defa dışarı çıktık hatırlamıyorum. O kadar azdır. Hep işte, hep bir olay...eylem..sorun. Askerlik ise ayrı bi muamma. Ama 2'si arasından birini seçeceğim illa diyorsan ben askeriye tarafına oy verirdim. Fakat özel bir sebebi, arzun yoksa seçilmeyecek meslekler. Bu işlerde gönüllülük esas gibi bir şey. Parası iyi eyvallah. Ama gerçek anlamda hem zaman hem canını ortaya koyuyorsun. Hayatını koyuyorsun bu mesleklerde.Ben şuan 12.sınıfım arkadaşlar bu zamana kadar hep msü kara harp okulu istiyordum şu sıralar aklım birazda polisliğe kaydı daha sosyal bi meslek oldugu için sizce hangisi daha iyi olur çok kararsızım
Bazı asker çocukları çok memnun mesela sınıf arkadaşım babasıda asker oda asker olucak çokda seviyor bazılarıda sizin gibi pek önermiyorCevap hiç biri Peder Bey 30 sene yaptı, ben son 10 senesine yetiştim, o 10 senede ne çektiğimi bir ben bir de Ailem biliyor.
25 Yaşıma geldim, babam halen polis olmamı istiyor, ki olmak istesem çok rahat olurum ancak benim farklı hedeflerim var, eğer onları gerçekleştiremezsem 30'uma kadar, belki o zaman polis olurum. Benden de sana tavsiye olsun, böyle düşün.
Evet polislikden soğuma sebebim bu ama yunus polisi olmakda çok güzel geliyor banaHocam Polis olcaksan TR de olunmaz onuda ekliyim, sebeplerini az çok biliyorsundur.
Msüden 4 yıllık mezunlar teğmen olarak mezun oluyor diye biliyorumSubay olmayacaksan asker olma