Neler Yeni

Asus G16 RTX 4060 Laptop sadece tek bir yerde mi satılıyor?

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Motorlu motorsuz araçlar, telefon(mobil cihazlar), bilgisayar
Instagram
ayberkd50
Cihazın ekran kartı 140W TDP değerine sahip, yani karttan tam verim aldığınız anda çektiği elektrik 140W

Fakat eğer adaptör beslemesi yetmiyorsa, ekran kartı gücünü CPU ile paylaşır. Bu durumda da cihaz yük altında, yani oyunlarda hem işlemciden tam faydalanamazsınız hem de ekran kartından tam faydalanamazsınız.

üstüne üstlük ekran kartının enerji ihtiyacından ötürü GPU bataryadan güç çekmeye başlar.

Bu durumda da şu oluyor. Nasıl telefonu şarjda oynadığınızda aşırı ısınmaya başlar, laptopta aynısı oluyor. Batarya sürekli GPU ya enerji yolluyor, bir yandan adaptör sürekli bataryayı şarj etmeye çalışıyor. Ve bu döngüde batarya yüksek sıcaklıklara ve strese maruz kalıyor.
Ve piliniz adaptör takılı olmasına rağmen sürekli azalıyor.

Sonucunda da bataryayı yıpratmış oluyorsunuz. Cihazı aldığınızda bataryası 6 en az saat giderken 1-2 ay sonra 4 saat, 1 yıl sonunda 1 saat gitmeye başlayacak. Yani bataryayı bu durum mahfediyor.

Üstüne üstlük ekran kartı ve işlemcinizi de tam performansta kullanamıyorsunuz. 36K ya aldığınız 4060 lı pc 3070 i geçmesi gerektiği yerde 3060 ın bir tık üstünde performans veriyor.

Yapabileceğiniz en iyi test TimeSpy testi ve gerçek oyun testi. Forza Horizon 4, Cyberpunk gibi oyunlar.

bu da asus deneyimim.
Knk ama söyle bir nokta da var. Asus un brlorttigi değer 115w. Koşullara göre destekliyorsa +25w dynamic boost özelliği var. Her koşulda 140w dememisler yani. Ve bence her zaman olmasa da 140w değerini göreceğini düşünüyorum. Yanlış bilmiyorsam 280w yeterli diye biliyorum.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Knk ama söyle bir nokta da var. Asus un brlorttigi değer 115w. Koşullara göre destekliyorsa +25w dynamic boost özelliği var. Her koşulda 140w dememisler yani. Ve bence her zaman olmasa da 140w değerini göreceğini düşünüyorum. Yanlış bilmiyorsam 280w yeterli diye biliyorum.
HP omende de dynamic boost var ama 330W adaptör koyduğu için hem bataryadan yemiyor, asus amerikada 4060 modellerini 330W adaptör ile satıyor, 3070 modellerini de 330W ile satıyor. Ama Türkiye'ye gelince aynı modelde 2 kuruş daha kar etmek için 280W veriyor.

kendi videom

Asusun reklamı
1678262720666.png

Kutu içeriği
1678262740925.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Uyanık olun :D paranızın hakkını arayın.

BixiBlake

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,111
İsim
Lokman Doğan
Pili kaç saate kadar götürüyor acaba ?

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
ayberkd50
Pili kaç saate kadar götürüyor acaba ?
Genel kullanıcı deneyimi 6-7

HP omende de dynamic boost var ama 330W adaptör koyduğu için hem bataryadan yemiyor, asus amerikada 4060 modellerini 330W adaptör ile satıyor, 3070 modellerini de 330W ile satıyor. Ama Türkiye'ye gelince aynı modelde 2 kuruş daha kar etmek için 280W veriyor.

kendi videom

Asusun reklamı
Alıntıyı görüntüle

Kutu içeriği
Alıntıyı görüntüle

Uyanık olun :D paranızın hakkını arayın.
Adaptörlere baktım da 2500 diyor

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
ayberkd50

sefa142

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Sefa
Buradan Downloadf6vmdflpy-x64.zip bunu indirince olacak galiba.

Bunu bulana kadar 4 tane eski driver kurdum. Onları nasıl sileceğim bilmiyorum ama üstüne bunu indirip kurunca ssd'yi gördü şimdi:)

Evet aynı modelden aldım hocam. Sizi görüp aynısından aldım:)
Hocam driveri nasıl kurdunuz bende aynı adimlardan geçiyorum

Cihazın ekran kartı 140W TDP değerine sahip, yani karttan tam verim aldığınız anda çektiği elektrik 140W

Fakat eğer adaptör beslemesi yetmiyorsa, ekran kartı gücünü CPU ile paylaşır. Bu durumda da cihaz yük altında, yani oyunlarda hem işlemciden tam faydalanamazsınız hem de ekran kartından tam faydalanamazsınız.

üstüne üstlük ekran kartının enerji ihtiyacından ötürü GPU bataryadan güç çekmeye başlar.

Bu durumda da şu oluyor. Nasıl telefonu şarjda oynadığınızda aşırı ısınmaya başlar, laptopta aynısı oluyor. Batarya sürekli GPU ya enerji yolluyor, bir yandan adaptör sürekli bataryayı şarj etmeye çalışıyor. Ve bu döngüde batarya yüksek sıcaklıklara ve strese maruz kalıyor.
Ve piliniz adaptör takılı olmasına rağmen sürekli azalıyor.

Sonucunda da bataryayı yıpratmış oluyorsunuz. Cihazı aldığınızda bataryası 6 en az saat giderken 1-2 ay sonra 4 saat, 1 yıl sonunda 1 saat gitmeye başlayacak. Yani bataryayı bu durum mahfediyor.

Üstüne üstlük ekran kartı ve işlemcinizi de tam performansta kullanamıyorsunuz. 36K ya aldığınız 4060 lı pc 3070 i geçmesi gerektiği yerde 3060 ın bir tık üstünde performans veriyor.

Yapabileceğiniz en iyi test TimeSpy testi ve gerçek oyun testi. Forza Horizon 4, Cyberpunk gibi oyunlar.

bu da asus deneyimim.
Detaylı cevabınız için teşekkür ederim.
Akşam kontrol edeceğim. Ancak sizin adaptörünüz 200w bu ise 280w görünüyor. Tabi işlemci ve gpu farkından dolayı ihtiyaç duyulan w gücü de fazla. Sizin yaşadığınız sorun sizin laptopa mı özel yoksa tüm modelde aynı durum mu söz konusu?
Koca firmanın bu durumu es geçeceklerini sanmıyorum. Yanıldığınız bir nokta olabilir mi?

Aşağıdaki msi yeni nesil laptop daha fazla ram ve ssd barındırmasına rağmen 240w güç adaptörü kullanmış. Eğer ortada bir sorun varsa da yazılım ile düzeltileceği kanaatindeyim.

Hocam driveri nasıl kurdunuz bende aynı adimlardan geçiyorum
Hocam verdiğimiz linkten dosyayı indirin. win11 pro rufus ile yazdırdığınız (veya windows aracı ile) usb bellek içerisine dosyayı atın. Windows kurulum ekranında disk seçim ekranında göz at deyip flash bellek içerisinde ilgili klasörü seçin ve ilgili dosyayı yükleyin. Ondan sonra ssd görünüyor. Recep Baltaş'ın konu hakkında youtube'da videosu mevcut.

Bence karışık 5 çıkar
Laptopu açmadan önce full şarj ettim. Windows'u kurduktan sonra prizden kabloyu çekince 1.75 saat civarında gösteriyordu. Batarya hiç deşarj olmadığı için ve herhangi bir yazılım kurmadığım için doğru göstermiyor olabilir Karışık 5 saat fazla gibi geldi.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Adaptörlere baktım da 2500 diyor
Adaptör alsanız dahi anakart nasıl tasarlandı bilmiyoruz, anakartı yakabilirsiniz.

Akşam kontrol edeceğim. Ancak sizin adaptörünüz 200w bu ise 280w görünüyor. Tabi işlemci ve gpu farkından dolayı ihtiyaç duyulan w gücü de fazla. Sizin yaşadığınız sorun sizin laptopa mı özel yoksa tüm modelde aynı durum mu söz konusu?
Benim cihazım 2022 versiyonu, 2023 değil ama hala sorunu düzeltmemişler.
Benim cihazım Asus Rog Zephyrus G15 - Ryzen7 6800HS + RTX3060(120W)
Koca firmanın bu durumu es geçeceklerini sanmıyorum. Yanıldığınız bir nokta olabilir mi?
Mekatronik mühendisiyim, güç elektroniği dersimi AA ile geçtim. Adaptör ve elektronik nasıl çalışır iyi biliyorum. Ki Asus tarafı bana adaptör değişimi yapıp 230W adaptör verdi ve sorunu kabul etmeden adaptör değişiminin gerekli olduğunu istemese de kabul etti.
1678266192491.png

Aşağıdaki msi yeni nesil laptop daha fazla ram ve ssd barındırmasına rağmen 240w güç adaptörü kullanmış. Eğer ortada bir sorun varsa da yazılım ile düzeltileceği kanaatindeyim.
Yazılım ile değil düzgün elektronik tasarım ve verimlilik ile çözülür. MSİ ve Asus kıyaslanamaz. Ayrıca MSİ laptoplarda bataryadan yiyecek şekilde tasarlanıyor cihazlar https://www.msi.com/faq/notebook-684 NOS özelliği var laptoplarda. Bataryaları aşırı yüksek kalite.

Son düzenleme:

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
ayberkd50
Adaptör alsanız dahi anakart nasıl tasarlandı bilmiyoruz, anakartı yakabilirsiniz.

Benim cihazım 2022 versiyonu, 2023 değil ama hala sorunu düzeltmemişler.
Benim cihazım Asus Rog Zephyrus G15 - Ryzen7 6800HS + RTX3060(120W)

Mekatronik mühendisiyim, güç elektroniği dersimi AA ile geçtim. Adaptör ve elektronik nasıl çalışır iyi biliyorum. Ki Asus tarafı bana adaptör değişimi yapıp 230W adaptör verdi ve sorunu kabul etmeden adaptör değişiminin gerekli olduğunu istemese de kabul etti.
Alıntıyı görüntüle

Yazılım ile değil düzgün elektronik tasarım ve verimlilik ile çözülür. MSİ ve Asus kıyaslanamaz. Ayrıca MSİ laptoplarda bataryadan yiyecek şekilde tasarlanıyor cihazlar https://www.msi.com/faq/notebook-684 NOS özelliği var laptoplarda. Bataryaları aşırı yüksek kalite.
Msi çok daha mı iyi yani?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Top Bottom