Neler Yeni

Asus G16 RTX 4060 Laptop sadece tek bir yerde mi satılıyor?

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Motorlu motorsuz araçlar, telefon(mobil cihazlar), bilgisayar
Instagram
ayberkd50
Mühendislik olarak çok çok daha iyi. Ama ben olsam HP Omen alırdım. Kullanmayı en sevdiğim laptop oldu kendisi.
Tavsiye etmiyor musun yani? Bu cihazı almak istiyorum, almayayım mı?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Ben Tavsiye etmiyorum Asus tarafını. Sadece üst modelleri 330W ile gelenleri çok güzel. Alt modelleri kırpılmış. Ben olsam bekler OMEN alırdım.

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
ayberkd50
Ben Tavsiye etmiyorum Asus tarafını. Sadece üst modelleri 330W ile gelenleri çok güzel. Alt modelleri kırpılmış. Ben olsam bekler OMEN alırdım.
Adaptör değiştirsem olur. Bilmiyorum bakıcam bi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ali express den 330w adaptör alsam olmaz mı 😂😂

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Adaptör değiştirsem olur. Bilmiyorum bakıcam bi.
Dediğim gibi aleti yakabilirsiniz. Ama iyisini umalım sorun hiç olmasın.

Bol şans diliyorum. Hayırlısını diliyorum.

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
ayberkd50
Dediğim gibi aleti yakabilirsiniz. Ama iyisini umalım sorun hiç olmasın.

Bol şans diliyorum. Hayırlısını diliyorum.
Bütçemdeki en iyi cihaz bu. Teşekkür ederim. Hayırlısı artık. İnşallah sorun olmaz.

HP omende de dynamic boost var ama 330W adaptör koyduğu için hem bataryadan yemiyor, asus amerikada 4060 modellerini 330W adaptör ile satıyor, 3070 modellerini de 330W ile satıyor. Ama Türkiye'ye gelince aynı modelde 2 kuruş daha kar etmek için 280W veriyor.

kendi videom

Asusun reklamı
Alıntıyı görüntüle

Kutu içeriği
Alıntıyı görüntüle

Uyanık olun :D paranızın hakkını arayın.
Reklam broşürleri vb. tanıtımlar hep en üst seviye donanıma göre yazılıyor. Dikkat ederseniz 4080-4090 ekran kartında da 330 w kullanılıyor. Onlarda 350-400 kullanıp 4060 için 330 kullanmış olsaydılar haklıydınız. Güç farkından dolayı f/p olabilmesi için 280w tercih edilmiştir.
Msi'ın 240watt adaptörü ile ilgili açıklamanız yeterli değil ve teknik bilgiden oldukça uzak. NOS özelliği dediğiniz şey tamamen yazılım ile ilgili.
msi 240w > asus 280w adaptör şeklinde teziniz mi var ?

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
ayberkd50
Reklam broşürleri vb. tanıtımlar hep en üst seviye donanıma göre yazılıyor. Dikkat ederseniz 4080-4090 ekran kartında da 330 w kullanılıyor. Onlarda 350-400 kullanıp 4060 için 330 kullanmış olsaydılar haklıydınız. Güç farkından dolayı f/p olabilmesi için 280w tercih edilmiştir.
Msi'ın 240watt adaptörü ile ilgili açıklamanız yeterli değil ve teknik bilgiden oldukça uzak. NOS özelliği dediğiniz şey tamamen yazılım ile ilgili.
Bende öyle düşünüyorum çünkü msi a baktım çok yakın özellikteki laptopunda 200w adaptör kullanmış. Arkadaşın yaşadığı sorun bence zepyhrus ile alakalı. Kesinlikle oyun laptopu değil. Tasarımı nedeniyle ısınıyor. O da taşıma kolaylığı için.

Bende öyle düşünüyorum çünkü msi a baktım çok yakın özellikteki laptopunda 200w adaptör kullanmış. Arkadaşın yaşadığı sorun bence zepyhrus ile alakalı. Kesinlikle oyun laptopu değil. Tasarımı nedeniyle ısınıyor. O da taşıma kolaylığı için.
Laptopun bu haliyle rtx 3060'dan bir tık iyi olduğunu söylüyor. rtx 3060 sahibi biri ile hem oyun hem de sentetik testlerde 2 laptopu da kıyaslayalım. Bakalım bir tık mı iyi çıkıyor :)

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
İstediğiniz gibi anlayabilirsiniz yeterince teknik döküman ve bilgi sunduğumu düşünüyorum. Yine de cihazı her şeye rağmen almak isterseniz sizin seçiminiz.

Msi verimliliği sayesinde 240W + 15W bataryadan nos özelliği ile yiyerek 4060'ı 140W işlemciyi de 45-55W olarak besleyip çalıştırabiliyor.

Asus 280W adaptör ile 115W da kalıyor, işlemci de 40-45W ile kalıyor. Üstüne bataryanız azalıyor.

Nasıl böyle bir sonuç çıkardınız 6 sayfa yazıdan sonra onu anlamadım.

Kesinlikle oyun laptopu değil.
Evet incelemesini de yaptım

ama ısındığını söyleyemem, metal macun sürülüyken işlemci 76-80 dereceyi geçmiyor, gpu da 72 derece civarında.

Ama Batarya ısınmasını sonradan fark ettiğim için videoya ekleyemedim. Bataryada böyle saçma bir durum olmasa güzel bir bilgisayar zaten.

Paranızı daha verimli kullanın diye dil döküyorum sadece, yoksa bana ne :D istediğiniz gibi harcayın, para sizin.

İstediğiniz gibi anlayabilirsiniz yeterince teknik döküman ve bilgi sunduğumu düşünüyorum. Yine de cihazı her şeye rağmen almak isterseniz sizin seçiminiz.

Msi verimliliği sayesinde 240W + 15W bataryadan nos özelliği ile yiyerek 4060'ı 140W işlemciyi de 45-55W olarak besleyip çalıştırabiliyor.

Asus 280W adaptör ile 115W da kalıyor, işlemci de 40-45W ile kalıyor. Üstüne bataryanız azalıyor.

ama ısındığını söyleyemem, metal macun sürülüyken işlemci 76-80 dereceyi geçmiyor, gpu da 72 derece civarında.

Ama Batarya ısınmasını sonradan fark ettiğim için videoya ekleyemedim. Bataryada böyle saçma bir durum olmasa güzel bir bilgisayar zaten.

Paranızı daha verimli kullanın diye dil döküyorum sadece, yoksa bana ne :D istediğiniz gibi harcayın, para sizin.
Msi'ın 240w adaptör+ 15w nos özelliği ile 4060'ı 140w, işlemciyi de 45-55w olarak besleyen laptopun incelemesini atabilir misiniz? Aynı testlerde akşam denemek istiyorum.

Laptop son derece şık ve güzel. İlk izlenimlerime göre olumsuz bir durum görmedim. Tavsiye ederim ben.
Watt olayı ile ilgili 280w - 4060 için yetersiz diyenler 330w - 4080-4090 için yeterli diyorlar. Ortada bir mantık var mı?

Ekler

• 1.jpg
    1.jpg
    312.7 KB · Hit: 71
Son düzenleme:

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
1678275716536.png

Adamlar özellikle belirtiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
aytaç tan
Alan arkadaşlara hayırlı olsun. Ben almadım çünkü ilk serileri her zaman sorunlu oluyor. Ayrıca işim gereği hep seyehat halindeyim 512 ssd var ama zaten iş dosyalarım 500 gb.. İnceleme videolarınızı bekliyorum.

Hocam bir önceki g513rm-HQ163 kodlu modelde 3060 olmasına rağmen 300w adaptör var diye hatırlıyorum. Sizin sorun yaşadığınız model hangisiydi ? Siz hp omen önermişsiniz bende şuan 2018 model omen var ama kasa tasarım olarak gayet iyi ama genel kullanım olarak çok memnun olduğumu söyleyemem. Ayrıca yeni serileri kasa kalitesi olarak eski omenlerden daha kalitesiz gibi geliyor..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,425
Üyeler
164,666
Son üye
bur4k.emre
Top Bottom