Neler Yeni

Asus G16 RTX 4060 Laptop sadece tek bir yerde mi satılıyor?

En İyi Cevap
3
Buradan Downloadf6vmdflpy-x64.zip bunu indirince olacak galiba.

Bunu bulana kadar 4 tane eski driver kurdum. Onları nasıl sileceğim bilmiyorum ama üstüne bunu indirip kurunca ssd'yi gördü şimdi:)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı model mi? İşlemciye göre yükleniyor çünkü.
Evet aynı modelden aldım hocam. Sizi görüp aynısından aldım:)

En İyi Cevap
3
Buradan Downloadf6vmdflpy-x64.zip bunu indirince olacak galiba.

Bunu bulana kadar 4 tane eski driver kurdum. Onları nasıl sileceğim bilmiyorum ama üstüne bunu indirip kurunca ssd'yi gördü şimdi:)

Evet aynı modelden aldım hocam. Sizi görüp aynısından aldım:)
Driver bu, eski driverları kurmanız bir şeyi değiştirmez en sonuncuyu kurun halloluyor.

Struggle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
ERTAŞ
En İyi Cevap
3

Struggle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
ERTAŞ
Bunu görünce diğer bilgisayarıma ne kadar bilgisayar denirdi bilmiyorum :D Her konuda farkını hissettiriyor.
Soğutması nasıl hocam en yüksek kaç dereceleri görüyor. Bu arada timespy da 140 watt gördü mü laptop denedinizmi

En İyi Cevap
3
Soğutması nasıl hocam en yüksek kaç dereceleri görüyor. Bu arada timespy da 140 watt gördü mü laptop denedinizmi
timespyda 140 alamadım sanırım, bir sürü işi aynı anda yapıyordum o yüzden kesin mi bilmiyorum. Soğutması güzel.

Struggle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
ERTAŞ

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
timespyda 140 alamadım sanırım, bir sürü işi aynı anda yapıyordum o yüzden kesin mi bilmiyorum. Soğutması güzel.
Bataryadan yemez umarım. Benim yaşadığımı yaşarsınız sonra. Ağır grafikli oyun ile test yapın.

Aynı anda iş yapmanız gpu yu yüke sokup daha çok watt tüketmesini sağlar. Yani daha çok şey açtıkça 140 a yaklaşmanız gerekiyordu. Ama adaptör besleyemediği için 140 göremediniz furmark taki gibi.

En yüksek kaçı gördü hocam peki
tahminim 100-120 arası.

Son düzenleme:
Bataryadan yemez umarım. Benim yaşadığımı yaşarsınız sonra. Ağır grafikli oyun ile test yapın.
Timespy testinde ekran kartının 140w görmesi mi gerekiyor? Adaptör ile arasındaki ilişki nedir? Adaptör zaten 280w.
Bir önceki mesajlarda umarım 100-120 watt'da kalmaz demişsiniz. Bu wattlarda kalması neyi ifade ediyor ki?

Akşam istediğiniz testi yapayım. Laptopu dün akşam kurdum ben de.

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Motorlu motorsuz araçlar, telefon(mobil cihazlar), bilgisayar
Instagram
ayberkd50
Teslim aldınız mı ?

Kanka PC geldimi?
Yok knk alışım gecikti biraz

@DA_mødları_çok_iyi
knk şuan tek merak ettiğim nerelerinde rgb bulunuyor? 😂
1- klavye de var
2- ön altta var
3- arka alt?
4- rog gözü?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Timespy testinde ekran kartının 140w görmesi mi gerekiyor? Adaptör ile arasındaki ilişki nedir? Adaptör zaten 280w.
Bir önceki mesajlarda umarım 100-120 watt'da kalmaz demişsiniz. Bu wattlarda kalması neyi ifade ediyor ki?

Akşam istediğiniz testi yapayım. Laptopu dün akşam kurdum ben de.
Cihazın ekran kartı 140W TDP değerine sahip, yani karttan tam verim aldığınız anda çektiği elektrik 140W

Fakat eğer adaptör beslemesi yetmiyorsa, ekran kartı gücünü CPU ile paylaşır. Bu durumda da cihaz yük altında, yani oyunlarda hem işlemciden tam faydalanamazsınız hem de ekran kartından tam faydalanamazsınız.

üstüne üstlük ekran kartının enerji ihtiyacından ötürü GPU bataryadan güç çekmeye başlar.

Bu durumda da şu oluyor. Nasıl telefonu şarjda oynadığınızda aşırı ısınmaya başlar, laptopta aynısı oluyor. Batarya sürekli GPU ya enerji yolluyor, bir yandan adaptör sürekli bataryayı şarj etmeye çalışıyor. Ve bu döngüde batarya yüksek sıcaklıklara ve strese maruz kalıyor.
Ve piliniz adaptör takılı olmasına rağmen sürekli azalıyor.

Sonucunda da bataryayı yıpratmış oluyorsunuz. Cihazı aldığınızda bataryası 6 en az saat giderken 1-2 ay sonra 4 saat, 1 yıl sonunda 1 saat gitmeye başlayacak. Yani bataryayı bu durum mahfediyor.

Üstüne üstlük ekran kartı ve işlemcinizi de tam performansta kullanamıyorsunuz. 36K ya aldığınız 4060 lı pc 3070 i geçmesi gerektiği yerde 3060 ın bir tık üstünde performans veriyor.

Yapabileceğiniz en iyi test TimeSpy testi ve gerçek oyun testi. Forza Horizon 4, Cyberpunk gibi oyunlar.

bu da asus deneyimim.

Top Bottom