Neler Yeni

Asus G16 RTX 4060 Laptop sadece tek bir yerde mi satılıyor?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
genel kullanım olarak çok memnun olduğumu söyleyemem.
5 yılda çok değişim oldu.
Ayrıca yeni serileri kasa kalitesi olarak eski omenlerden daha kalitesiz gibi geliyor..
Bilmiyorum bana da kasa, menteşe ve güç olarak aksine kalite artmış gibi geliyor.
g513rm-HQ163 kodlu modelde 3060 olmasına rağmen 300w adaptör var diye hatırlıyorum.
Evet vardı, o yüzden diyorum zaten 4060'ı nasıl besleyecek 280W ile. Bataryadan yiyecek işte.
Sizin sorun yaşadığınız model hangisiydi ?
Asus Rog Zephyrus G15 - Ryzen7 6800HS + RTX3060(120W) (200W adaptör)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu bir şey ifade etmiyor ki. Somut veri gerekli. Aynı gpu, aynı cpu. Biri 240w, diğeri 300w. Nasıl bir fark olabilir ki? İnternette arama yaparsanız Msi, Casper, Asus, Gigabyte bu watt meselesi ile ilgili bir çok konu görürsünüz. Boş vaktimde gerekli testleri yapacağım.
Dediğim gibi siz bilirsiniz. Ben sadece uyarıyorum. Asus servisine düşerseniz korkunç oluyor.

sefa142

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Sefa
Msi'ın 240w adaptör+ 15w nos özelliği ile 4060'ı 140w, işlemciyi de 45-55w olarak besleyen laptopun incelemesini atabilir misiniz? Aynı testlerde akşam denemek istiyorum.

Laptop son derece şık ve güzel. İlk izlenimlerime göre olumsuz bir durum görmedim. Tavsiye ederim ben.
Watt olayı ile ilgili 280w - 4060 için yetersiz diyenler 330w - 4080-4090 için yeterli diyorlar. Ortada bir mantık var mı?
Hocam hayırlı olsun benimde cihaz elime ulaştı akşam kurulumunu yapacağım.Oynadigim oyunlarda da çok fazla bir ekran kartı kullanımı olmuyor 2060da bile genellikle yüzde 55 60i geçmiyor bundan dolayı watt sorunu yaşayacagimi sanmıyorum o y SSD driveri için USB ye attım daha sonra w11 kurulduktan sonra hangi adımları izlemeliyim monster kullaniyordum driver veriyorlardı kuruyordum direk. Şimdi nasıl yapabilirim ve driver booster önerir misiniz oradan mi kurayım yoksa asusun kendi uygulaması vs var mi. Tekrardan hayırlı olsun

lydialy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Altan Yenigün
Bu bir şey ifade etmiyor ki. Somut veri gerekli. Aynı gpu, aynı cpu. Biri 200w, diğeri 280w. Nasıl bir fark olabilir ki? İnternette arama yaparsanız Msi, Casper, Asus, Gigabyte bu watt meselesi ile ilgili bir çok konu görürsünüz. Boş vaktimde gerekli testleri yapacağım.
bende bu laptopu almayı düşünüyordum ama bu konuşmalardan sonra düşünmeye karar verdim, sizin paylaşacağınız sonuçları bekleyeceğim. Özellik tam yük altında gpu nun 140w'a ulaşıp ulaşmadığını merakla bekliyorum.

Hocam hayırlı olsun benimde cihaz elime ulaştı akşam kurulumunu yapacağım.Oynadigim oyunlarda da çok fazla bir ekran kartı kullanımı olmuyor 2060da bile genellikle yüzde 55 60i geçmiyor bundan dolayı watt sorunu yaşayacagimi sanmıyorum o y SSD driveri için USB ye attım daha sonra w11 kurulduktan sonra hangi adımları izlemeliyim monster kullaniyordum driver veriyorlardı kuruyordum direk. Şimdi nasıl yapabilirim ve driver booster önerir misiniz oradan mi kurayım yoksa asusun kendi uygulaması vs var mi. Tekrardan hayırlı olsun
Sağolun hocam. Size de hayırlı olsun. Watt olayına ben de hiç takılmıyorum. Yıllardır gtx 1660 ti kullanıyorum masaüstünde. O bile çoğu oyunda %99-100'de çalışmıyor. Oyundan oyuna 60-90 arası çalışıp durdu. İşlemci darboğazı olmamasına rağmen.

SSD driver'ını flash belleğe attıktan sonra windows kurulum ekranında (disk seçme ekranı) gözat dedikten sonra ilgili dosyayı seçip kurunca disk ekranında ssd disk görünüyor ve devam ediyorsunuz. 13. nesile uygun driver'ı indirdiyseniz o kısım gayet basit.

Driver konusunda işlemci yeni nesil olduğu için windows 11 pro'nun en yeni versiyonunu indirseniz dahi cihazın hiçbir şeyini görmüyor. Kurulum ekranında touchpad dahi çalışmıyor. Mouse yanınızda bulundurun.
Windows kurulum ekranında wifi çalışmadığı için ethernet bağlantısı da istedi benden. O konuda da bilginiz olsun.
Driver konusuna gelince windows update'de görünen tüm driverlerı kurduktan sonra bluetooth, wifi çalıştı. Tüm windows update'leri bitince eksik olan ses sürücüsü vs. asus rog'un kendi sitesinden indirdim kurdum. Akşam müsait olunca tüm driver sürümlerini kontrol edip kendi sitesinden güncelleyeceğim.

Biosun da son sürümünü kurmanızı tavsiye ederim. 302 ile geliyor. Sırası ile 303 ve 304'ü de kurdum. 303'ü kendi kurdu. (Windows update indirdi diye düşünüyorum.). 304'ü rogun kendi sitesinden indirdim. Performans iyileştirmelerini içeriyormuş.

MBekirT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mehmet Bekir Tuğbay
Arkadaşlar ben harici monitör ile sadece valorant ve fıfa oynuyorum bu cihazın 4050 olanı nasıldır 32600tl alınır mı watt sorunu yaşar mıyım dediğiniz gibi

En İyi Cevap
3

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
1678288974801.png

muhteşem teknorya cevabı

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
aytaç tan
5 yılda çok değişim oldu.

Bilmiyorum bana da kasa, menteşe ve güç olarak aksine kalite artmış gibi geliyor.

Evet vardı, o yüzden diyorum zaten 4060'ı nasıl besleyecek 280W ile. Bataryadan yiyecek işte.

Asus Rog Zephyrus G15 - Ryzen7 6800HS + RTX3060(120W) (200W adaptör)

Dediğim gibi siz bilirsiniz. Ben sadece uyarıyorum. Asus servisine düşerseniz korkunç oluyor.
Sizi anlıyorum asus Türkiye servisinin çok kötü olduğunu daha önce okuduğum hatırlıyorum. Zaten satın almadım. Yeni gelen modeller ilk seri olacağı için çok fazla kronik arıza olacak biliyorum. Arkadaşlar kulansın bakalım ondan sonra gerekirse 2 3k fazla verip yine alınabilir. Ama sizi dikkate alarak hp omen modellerini radarıma aldım. Gönül isterdi ki msi alalım ama msi fiyat politikası ile kafayı yemiş dostum şaşırmış adamlar.

Kopyala yapıştır bir cevap gibi. Doğrusu bilgi sahibi olduklarını sanmıyorum. Cahil bir kadroya sahip olma ihtimali yüksek.

En İyi Cevap
3
Bu arada bataryadan yeme gibi bir durum yok ancak timespyda basic ayarlarla 110w gördü. Custom deneyeceğim birazdan.

Hocam aslında çoğu magaza böyle trendyol,hepsiburada gibi büyük e ticaret mağazaları bile kutu açıldıktan sonra garantiye yönlendiriyor amazon dışında hiçbiri sattığı ürünün arkasında durmuyor
+1 bu dedikleri cevapı ben lenovo servisindende almıştım biraz şeyler...

Ayrıca sorun olursa premiumsanız hb ye yszın o kadar yardımcı oluyorlarki anlatamam. 2 aylık cihaznı 2 günde para iadesi geldi.

RoXaRy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
ercan demir
Bu arada bataryadan yeme gibi bir durum yok ancak timespyda basic ayarlarla 110w gördü. Custom deneyeceğim birazdan.

Ayrıca sorun olursa premiumsanız hb ye yszın o kadar yardımcı oluyorlarki anlatamam. 2 aylık cihaznı 2 günde para iadesi geldi.
Sonucu merak ediyorum bakalim customda 140i görecek mi ve bataryada azalma olacak mi

lydialy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Altan Yenigün

110 üstüne çıkabildiniz mi ?

En İyi Cevap
3
110 üstüne çıkabildiniz mi ?
Furmarkta 140 görüyor onda sorun yok ama timespy da görmüyor, custom deneyeceğim bir ara ancak şuna ihtiyaç duymuyorum valo da 400 civarı fps alıyorum :D.

Top Bottom