Shady Made AC
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1
- İsim
- Caner Cengiz
Evet selamlar. Asus X550VX model bir cihaza ssd yükseltmesi yaptım. Ssd yi sata 3 portuna eski harddiski ise aparat ile cd roma yerleştirdim. Temiz bir kurulum yaptım. Kurulum sırasında harddiskide silip temizledim. Kurulum bittikten ve tüm sürücüleri yükledikten sonra bir sorun ile karşılaştım. Bilgisayar durup dururken kendi kendine uyku moduna geçiyor. Tekrardan mouse ya da klavyeden herhangi bir tuşa tıklayıp açıyorum. Belirli bir zaman sonra sadece 1 kere yaşadım, bilgisayar uyku moduna geçti sonra kendi kendine geri açıldı. Ve tüm bunlardan sonra ekran koruyucu ayarlarından boş seçeneği ile bir deneme yaptım. Uyku sorunu çözüldü. Artık uyku moduna geçmiyor. Ama hala bir sıkıntı var. Bilgisayarı kullanmayı bıraktıktan 10-15 saniye sonra ekran kararıyor. Klavyeden bir tuş ya da mouse oynatıldığı anda hemen görüntü düzeliyor. 3-4 defa format denedim. En yeni chipset sürücülerini kurdum. Asus un kendi sitesinde verdiği chipseti kurdum bu sorunu düzeltemedim. Sinir bozucu bir sorun yardımcı olabilecek varsa iyi olur. Acaba sorun ssd diskte mi?