Öneri ASUS ROG STRİX B550-F ALINIR MI ?

Tugayyy

80+
Reaksiyon skoru
34
Merhabalar sistemde ryzen 5 5600x ve asus rx6800 32gb ram var şuan anakart olarak asus prıme b450m-kII var milli yazdığım anakartı alsam bana fayda sağlar mı performans açısından ?

Merhabalar sistemde ryzen 5 5600x ve asus rx6800 32gb ram var şuan anakart olarak asus prıme b450m-kII var milli yazdığım anakartı alsam bana fayda sağlar mı performans açısından ?
performans artmaz

Bu ürünü alabilirsiniz hocam. Ben de B550 Anakart aldım. ROG Strix B550-F, en üst klasman b550 anakartlardan birisi. DDR4 ve AM4 anakart için o kadar harcama yapmanıza gerek yok. Şahsen ben de yukarıda attığım ürünü alacaktım vatan bilgisayar üzerinden 3200 TL'ye, ondan sonra forumda sağolsun 3100 TL'ye daha iyisini attılar hepsiburadadan aldım geçtim.

Bu ürünü alabilirsiniz hocam. Ben de B550 Anakart aldım. ROG Strix B550-F, en üst klasman b550 anakartlardan birisi. DDR4 ve AM4 anakart için o kadar harcama yapmanıza gerek yok. Şahsen ben de yukarıda attığım ürünü alacaktım vatan bilgisayar üzerinden 3200 TL'ye, ondan sonra forumda sağolsun 3100 TL'ye daha iyisini attılar hepsiburadadan aldım geçtim.
fiyatlara bak 2800 e b550 aorus elite v2 almıştım fiyatlar artar diye 3 aya

fiyatlara bak 2800 e b550 aorus elite v2 almıştım fiyatlar artar diye 3 aya
Siz de iyi fiyata almışsınız hocam. Vallahi çoğu şeyin fiyatı artıyor. Bi ara M2'ler düşüyordu amazon üzerinde felan ama şu anda tekrardan yükselmeye başladılar. Akakçe fiyatının altında bi ürün gördük mü direkt yapıştırmak lazım.

Siz de iyi fiyata almışsınız hocam. Vallahi çoğu şeyin fiyatı artıyor. Bi ara M2'ler düşüyordu amazon üzerinde felan ama şu anda tekrardan yükselmeye başladılar. Akakçe fiyatının altında bi ürün gördük mü direkt yapıştırmak lazım.
valla şimdi lazım değildi bir kaç aya alacaktım hyperx quadcast istediğim fiyata düştü hazır diye aldım

Sıcaklıklarınız biraz düşüp %5 performans artışı alırsınız almazsınız. Ek olarak PCIe 4.0 desteği var farklı olarak.

Kısa süre içerisinde işlemci yükseltme durumunuz yoksa 5800X3D gibi top bir işlemciye geçmeyecekseniz, gerekli olan bir yükseltme değil. DDR4 soket için artık fazla yatırım yapılmasını önermiyorum.

MSI B550 A-PRO varken bu alınmaz diyecektim PRO'nun fiyatı uçmuş, lol.

Sıcaklıklarınız biraz düşüp %5 performans artışı alırsınız almazsınız. Ek olarak PCIe 4.0 desteği var farklı olarak.

Kısa süre içerisinde işlemci yükseltme durumunuz yoksa 5800X3D gibi top bir işlemciye geçmeyecekseniz, gerekli olan bir yükseltme değil. DDR4 soket için artık fazla yatırım yapılmasını önermiyorum.

MSI B550 A-PRO varken bu alınmaz diyecektim PRO'nun fiyatı uçmuş, lol.
Evet hocam ben de forumda konu açtım 1 hafta önce felan. Vatan bilgisayarın "online özel sepette %15 indirim" kampanyasından yukarıda attığım Gigabyte kartı alacaktım. Sağolsun @Ckribrahim hocam Hepsiburada'da B550-A Pro linki attı 3100 TL'ye. Nays kullanmadım ama Nays da kullansaydım 3k altına almış olacaktım.
1691169501546.png

Ben de ROG Strix almayı planlıyordum Amazon Prime Day'da 4300 TL'ye düşmüştü sanırsam. Ama sonradan biraz daha araştırdım DDR4 ve AM4 Anakarta bu kadar gereksiz olduğunun farkına vardım. Sonuçta ileride işlemci yükseltmek istediğimde veya ddr5 geçmek istediğimde b550'nin bi anlamı kalmıyacak.

Ben aldım kullanıyorum b550 f

Geri