Neler Yeni

Asus Rog Zephyrus G14 vs Acer Nitro 5

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Eğer bana uygun değilse paramı boş yere vermek istemiyorum.
Bence acer devam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bellek yönetiminin iyileşmesi ne ifade ediyor?
Normalde oyun 11gb ram kullanıyorsa 9-10gb kullanıyor. Çünkü daha hızlı veri iletişimi var.

AMD Ryzen işlemcileri, GPU'nun GDDR6 grafik belleklerine doğrudan ve tam erişim sağlayabiliyor.
bellek yönetiminin iyileşmesi ne ifade ediyor?

Hocam bu arada Acer Nitro 8Gb RAM ile beraber 31.500TL oldu, bende https://www.trendyol.com/dell/g15-5...-11-laptop-dell-turkiye-garantili-p-455090103
Bunu buldum. Yorumlarda 140w olduğu yazıyor, eğer öyleyse bu fiyata bedava
dell tavsiye etmem, onun yerine hp victuslarda bakabilirsiniz. monitör ile kullanacağım diyorsunuz. O yüzden mux olup olmaması sizi bağlamaz.

Astrhal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ata
Bence acer devam.

Normalde oyun 11gb ram kullanıyorsa 9-10gb kullanıyor. Çünkü daha hızlı veri iletişimi var.

dell tavsiye etmem, onun yerine hp victuslarda bakabilirsiniz. monitör ile kullanacağım diyorsunuz. O yüzden mux olup olmaması sizi bağlamaz.
Her zaman değil, tatillerde monitör kullanacağım ama genel olarak monitörsüz kullanacağım, neden dell'i tavsiye etmiyorsunuz? Yorumları iyi.

Bence acer devam.

Hocam Acer'a 1.5k zam gelmiş artık onu alamam.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

PNSHER

80+ Bronze
Herkese merhaba,
Yeni bir bilgisayar alacağım (bütçem 30k) ama hangi ekran kartını alsam diye kararsız kaldım ve buraya sorma ihtiyacı duydum.

1. seçenek: Asus Rog Zephyrus G14 - R7 6800HS, RX 6700S ( 8Gb 128 bit 80w, smartshift ile 100w)
2. Seçenek: Acer Nitro 5 AN515 58 - İntel Core İ7 12700H, RTX 3060 (6GB 192 bit 140w)

İlk seçenek daha çok 14" olması, iyi bir ekran, iyi malzeme kalitesi ve iyi bir batarya ile ön plana çıkıyorken ikinci seçenek ilk seçeneğe göre daha iyi işlemci ile ön plana çıkıyor. (ekran kartı daha mı iyi daha mı kötü bilmiyorum)

Sorum ise şu, ben oyun oynamayı seven biriyim (elimde olsa 24 saatin 10-12 saatini oyuna veririm) ve genelde Valorant, FH 4, NFS Heat, CarX, RDR 2 oynuyorum aynı zamanda bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum fakat aynı zamanda gezen biriyim (bazen hafta sonları bile başka bir yere kalmaya gidiyorum) yani kısacası benim için hem performans hemde taşınabilirlik önemli ama bunlardan hangisi benim için daha uygun bilemiyorum çünkü ROG modelin bu varyasyondaki incelemesi yok ayrıca yurt dışındaki kanallarda en erken 7 ay önce testlerini yapmış en erken incelemede 1 yıl öncesinden kalma. Sizce hangisini tercih etmeliyim

Bu arada ROG modelindeki SMA ve Smartshift nimetlerini çöpe atmak olmaz beni arada bırakan şey bu.
Başka önerilere açığım bu arada.
2 Tane Nitro serisi cihaz deneyimledim. Nitronun kalitesi rakibi Tuf serisinden de kötü. Zephyrus kesinlikle daha mantıklı.
Ayrıca 2022 Nitroların fanları çok hızlı döndüğü için kasada titreşim yapıyor, uzak durmanızı öneririm.

Son düzenleme:

Astrhal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ata
2 Tane Nitro serisi cihaz deneyimledim. Nitronun kalitesi rakibi Tuf serisinden de kötü. Zephyrus kesinlikle daha mantıklı.
Ayrıca 2022 Nitroların fanları çok hızlı döndüğü için kasada titreşim yapıyor, uzak durmanızı öneririm.
Hocam zam gelmiş zaten artık istesemde almam biraz zor.

Astrhal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ata
@HmzaY Hocam bu bütçe için bir öneri yapabilir misiniz? max 31.000Tl

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

PNSHER

80+ Bronze
bütün fanlar öyle, hareketli parça titreşim yapar
Hayır bütün fanlar öyle değil. 2022 nitro serisine özel bir sorun. Kullandığım 2021 modelde titreme yoktu.

Kaan31

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Tuna
Hayır bütün fanlar öyle değil. 2022 nitro serisine özel bir sorun. Kullandığım 2021 modelde titreme yoktu.
Hocam yeni kasalı nitro serisinide kullandınız mı kullandıysanız neden kötü bir deneyim elde ettiniz bende nitro bakıyordum da kafam karıştı şimdi dediklerinizden dediğiniz kadar kötüyse bütçeyi zorlayıp tuf alabilirim

PNSHER

80+ Bronze
Hocam yeni kasalı nitro serisinide kullandınız mı kullandıysanız neden kötü bir deneyim elde ettiniz bende nitro bakıyordum da kafam karıştı şimdi dediklerinizden dediğiniz kadar kötüyse bütçeyi zorlayıp tuf alabilirim
Evet 2021 ve 2022 modellerini kullandım. İki model de bana sıkıntı çıkardı.

Astrhal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ata
Evet 2021 ve 2022 modellerini kullandım. İki model de bana sıkıntı çıkardı.

Hocam https://www.trendyol.com/acer/nitro...4_za1u3cm&adjust_campaign=epey_urun_listeleme

Bu modeli alsam ne kadar sorun çıkartır? veya şu anda alınmaya değer bir model mi? İşlemci 11. nesil olduğu için biraz kafam karıştı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,011
Üyeler
165,622
Son üye
DC_387
Top Bottom