Neler Yeni

Asus Rog Zephyrus G14 vs Acer Nitro 5

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,528
İsim
Olcay akbulut

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Herkese merhaba,
Yeni bir bilgisayar alacağım (bütçem 30k) ama hangi ekran kartını alsam diye kararsız kaldım ve buraya sorma ihtiyacı duydum.

1. seçenek: Asus Rog Zephyrus G14 - R7 6800HS, RX 6700S ( 8Gb 128 bit 80w, smartshift ile 100w)
2. Seçenek: Acer Nitro 5 AN515 58 - İntel Core İ7 12700H, RTX 3060 (6GB 192 bit 140w)

İlk seçenek daha çok 14" olması, iyi bir ekran, iyi malzeme kalitesi ve iyi bir batarya ile ön plana çıkıyorken ikinci seçenek ilk seçeneğe göre daha iyi işlemci ile ön plana çıkıyor. (ekran kartı daha mı iyi daha mı kötü bilmiyorum)

Sorum ise şu, ben oyun oynamayı seven biriyim (elimde olsa 24 saatin 10-12 saatini oyuna veririm) ve genelde Valorant, FH 4, NFS Heat, CarX, RDR 2 oynuyorum aynı zamanda bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum fakat aynı zamanda gezen biriyim (bazen hafta sonları bile başka bir yere kalmaya gidiyorum) yani kısacası benim için hem performans hemde taşınabilirlik önemli ama bunlardan hangisi benim için daha uygun bilemiyorum çünkü ROG modelin bu varyasyondaki incelemesi yok ayrıca yurt dışındaki kanallarda en erken 7 ay önce testlerini yapmış en erken incelemede 1 yıl öncesinden kalma. Sizce hangisini tercih etmeliyim

Bu arada ROG modelindeki SMA ve Smartshift nimetlerini çöpe atmak olmaz beni arada bırakan şey bu.
Başka önerilere açığım bu arada.
oyun için g14 alınmaz.

Astrhal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ata
oyun için g14 alınmaz.
Hocam 6700S varyasyonuna sahip birini buldum driver ayarlari falan anlatacağıni söyledi o sırada oyun konusunda sorarım çünkü Nitro modelini alsam hem universitede zorlayacak hem de yanımda her zaman taşıyabileceğim bir model değil ama daha iyi performansı var diye almak istemiyor değilim.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hocam 6700S varyasyonuna sahip birini buldum driver ayarlari falan anlatacağıni söyledi o sırada oyun konusunda sorarım çünkü Nitro modelini alsam hem universitede zorlayacak hem de yanımda her zaman taşıyabileceğim bir model değil ama daha iyi performansı var diye almak istemiyor değilim.
emin ol zorlamaz. 2kilo o üründe. Boyutuna gelecek olursak büyük boy defter kullanan biriysen aynı boyutta olacak laptop zaten. Alacağı çanta bile 15.6inç laptopa göre olacak. O yüzden taşıma işini boşver.

pile gelecek olursak evet g14 6 saat pil süresi verir ve PD kullanacaksan telefon adaptörü ile şarj edebilirsin. (35w ve üstü şarj aleti lazım.)

dlss ile amd yarışamıyor emin olabilirsin. fsr rezalet. Bende amd işlemci olduğu için fsr ın kapasitesinden tam anlamıyla yararlanabiliyorum. Ama Dlss e asla yetişemez. O yüzden oyun düşünüyorsan nvidia kesinlikle çok iyi. ama valo için de Dlss lazım değil.

İki bilgisayarda güçlü fakat benim tavsiyem böyle bir karşılaşmada acer olur.
Ayrıca servis konusunda türkiyede asus en kötü firma. Onu da söyleyeyim. Bir sorun olursa paranla rezil olursun. Ölü piksel, ışık sızması vsvs

Astrhal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ata
emin ol zorlamaz. 2kilo o üründe. Boyutuna gelecek olursak büyük boy defter kullanan biriysen aynı boyutta olacak laptop zaten. Alacağı çanta bile 15.6inç laptopa göre olacak. O yüzden taşıma işini boşver.

pile gelecek olursak evet g14 6 saat pil süresi verir ve PD kullanacaksan telefon adaptörü ile şarj edebilirsin. (35w ve üstü şarj aleti lazım.)

dlss ile amd yarışamıyor emin olabilirsin. fsr rezalet. Bende amd işlemci olduğu için fsr ın kapasitesinden tam anlamıyla yararlanabiliyorum. Ama Dlss e asla yetişemez. O yüzden oyun düşünüyorsan nvidia kesinlikle çok iyi. ama valo için de Dlss lazım değil.

İki bilgisayarda güçlü fakat benim tavsiyem böyle bir karşılaşmada acer olur.
Ayrıca servis konusunda türkiyede asus en kötü firma. Onu da söyleyeyim. Bir sorun olursa paranla rezil olursun. Ölü piksel, ışık sızması vsvs
Ya hocam ben bir şeyi çok merak ettim, Nitro beni ne kadar götürür? Zephyrus ne kadar götürür?
Bir de FSR neden rezalet ayrıca SmartAccesMemory işe yaramıyor mu?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Ya hocam ben bir şeyi çok merak ettim, Nitro beni ne kadar götürür? Zephyrus ne kadar götürür?
Bir de FSR neden rezalet ayrıca SmartAccesMemory işe yaramıyor mu?
Sam o kadar da iyi bir teknoloji değil abartıldığı kadar. Ddr5 ile benzer performansı yakalamak mümkün.
Fsr sadece ölçekleme teknolojisi ama Dlss kenar yumuşatma ve ölçeklendirme bir arada. Yapay zeka çekirdekleri kullanıyor. Tamamen donanımsal bir özellik, fsr ise yazılımsal.

İkisi de uzun seneler götürür ama birini kullanmaktan keyif alırsınız. Zorlamaktan korkmazsınız (acer)
Ama zephyrus daha narin. Hem 14 inç çok keyifli olsa da uzun oyun için iyi değil. Göz yoruyor diyebilirim.

Astrhal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ata
Sam o kadar da iyi bir teknoloji değil abartıldığı kadar. Ddr5 ile benzer performansı yakalamak mümkün.
Fsr sadece ölçekleme teknolojisi ama Dlss kenar yumuşatma ve ölçeklendirme bir arada. Yapay zeka çekirdekleri kullanıyor. Tamamen donanımsal bir özellik, fsr ise yazılımsal.

İkisi de uzun seneler götürür ama birini kullanmaktan keyif alırsınız. Zorlamaktan korkmazsınız (acer)
Ama zephyrus daha narin. Hem 14 inç çok keyifli olsa da uzun oyun için iyi değil. Göz yoruyor diyebilirim.
Hocam zaten daha çok valorant oynayacağım için 23 inç monitör ile kullanacağım.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hocam zaten daha çok valorant oynayacağım için 23 inç monitör ile kullanacağım.
O zaman işiniz zephyrus ile daha zor. ekranı kapatamazsınız, çünkü klavyeden de hava çekiyor. Yoksa aşırı ısınıyor.

Ki zaten 14inç kasa soğumaz sürekli fan sesi dinlersiniz.
Laptopların en büyük derdi.

Gürültü engelleyici kulaklık öneririm.

Astrhal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ata

Hocam bu arada eklemeyi unuttum, SAM FSR için işe yarar mı demek istemiştim çünkü yazılım işlemci temelli bir şey ve SAM açıldığı zaman işlemci ekran kartının tamamına erişebiliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O zaman işiniz zephyrus ile daha zor. ekranı kapatamazsınız, çünkü klavyeden de hava çekiyor. Yoksa aşırı ısınıyor.

Ki zaten 14inç kasa soğumaz sürekli fan sesi dinlersiniz.
Laptopların en büyük derdi.

Gürültü engelleyici kulaklık öneririm.
Blackshark V2X yeter mi? (Şu andada kullandığım laptop muhtmelen Zephyrustan daha sesli) soğutma konusunda hakli olabilirsiniz, peki ne kadar ısınıyor?

Eğer bana uygun değilse paramı boş yere vermek istemiyorum.
@HmzaY

Son düzenleme:

Astrhal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ata
Biz konuşurken 3k zamlanmış :D

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

Astrhal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Ata
O bellek yönetimini iyileştirir 😄 sadece o kadar.
AMD Ryzen işlemcileri, GPU'nun GDDR6 grafik belleklerine doğrudan ve tam erişim sağlayabiliyor.
bellek yönetiminin iyileşmesi ne ifade ediyor?

AMD Ryzen işlemcileri, GPU'nun GDDR6 grafik belleklerine doğrudan ve tam erişim sağlayabiliyor.
bellek yönetiminin iyileşmesi ne ifade ediyor?
Hocam bu arada Acer Nitro 8Gb RAM ile beraber 31.500TL oldu, bende https://www.trendyol.com/dell/g15-5...-11-laptop-dell-turkiye-garantili-p-455090103
Bunu buldum. Yorumlarda 140w olduğu yazıyor, eğer öyleyse bu fiyata bedava

Son düzenleme:
Top Bottom