Herkese merhaba,
Yeni bir bilgisayar alacağım (bütçem 30k) ama hangi ekran kartını alsam diye kararsız kaldım ve buraya sorma ihtiyacı duydum.
1. seçenek: Asus Rog Zephyrus G14 - R7 6800HS, RX 6700S ( 8Gb 128 bit 80w, smartshift ile 100w)
2. Seçenek: Acer Nitro 5 AN515 58 - İntel Core İ7 12700H, RTX 3060 (6GB 192 bit 140w)
İlk seçenek daha çok 14" olması, iyi bir ekran, iyi malzeme kalitesi ve iyi bir batarya ile ön plana çıkıyorken ikinci seçenek ilk seçeneğe göre daha iyi işlemci ile ön plana çıkıyor. (ekran kartı daha mı iyi daha mı kötü bilmiyorum)
Sorum ise şu, ben oyun oynamayı seven biriyim (elimde olsa 24 saatin 10-12 saatini oyuna veririm) ve genelde Valorant, FH 4, NFS Heat, CarX, RDR 2 oynuyorum aynı zamanda bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum fakat aynı zamanda gezen biriyim (bazen hafta sonları bile başka bir yere kalmaya gidiyorum) yani kısacası benim için hem performans hemde taşınabilirlik önemli ama bunlardan hangisi benim için daha uygun bilemiyorum çünkü ROG modelin bu varyasyondaki incelemesi yok ayrıca yurt dışındaki kanallarda en erken 7 ay önce testlerini yapmış en erken incelemede 1 yıl öncesinden kalma. Sizce hangisini tercih etmeliyim
Bu arada ROG modelindeki SMA ve Smartshift nimetlerini çöpe atmak olmaz beni arada bırakan şey bu.
Başka önerilere açığım bu arada.