Asus TUF GAMING X870-PLUS WIFI ve Rtx 5060 ti ile PC toplama önerisi

Kynlor24

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhabalar. Sistem toplamak istiyorum bütçem ekipman hariç 70 80 bin arası Anakart olarak Asus TUF GAMING
X870-PLUS WIFI düşündüm Ekran kartı olarak 5060 ti 16 GB işlemci olarakta AMD ryzen 7800x3d düşündüm sizce iyi mi? Anakart konusunda pek emin değilim Asusun biosu kötü diyenler var bu nedenle emin değilim sizce anakart olarak Asus iyi mi veya diğer parçalardan önerileriniz var mı?
Anakartin Linki: https://www.asus.com/tr/motherboards-components/motherboards/tuf-gaming/tuf-gaming-x870-plus-wifi/

70 80 k bütçe ile sakın 5060ti falan almayın çok büyük hata yaparsınız, 5070 ti ile ortalama parçalarla bir sistem toplanabilir bu fiyata

• Beğen
Reaksiyonlar: VeV1
Peki sizin Anakart öneriniz var mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde ekran kartı olarak 9060 XT tavsiye eder misiniz

Son düzenleme:
Merhabalar. Sistem toplamak istiyorum bütçem ekipman hariç 70 80 bin arası Anakart olarak Asus TUF GAMING
X870-PLUS WIFI düşündüm Ekran kartı olarak 5060 ti 16 GB işlemci olarakta AMD ryzen 7800x3d düşündüm sizce iyi mi? Anakart konusunda pek emin değilim Asusun biosu kötü diyenler var bu nedenle emin değilim sizce anakart olarak Asus iyi mi veya diğer parçalardan önerileriniz var mı?
Anakartin Linki: https://www.asus.com/tr/motherboards-components/motherboards/tuf-gaming/tuf-gaming-x870-plus-wifi/
Saçma bir şey olur isterseniz toplayıp geleyim

Toplarsaniz çok iyi olur teşekkür ederim şimdiden

O ekran kartı ile anakart alakasız olmuş bence anakart için bütçenizi düşürün ben x870 anakartların %99 kullanıcının ihtiyacı olmadığı kanaatindeyim.

Peki sizin Anakart öneriniz var mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde ekran kartı olarak 9060 XT tavsiye eder misiniz
Hocam 5070ti veya amd tarafında 9070xt seviyesinden aşağıya inmeyin 80k gibi bütçede,anakarttan kısın gerekirse ekran kartını yükseltin.

Anladım hocam peki anakart olarak Gigabyte veya MSI iyi midir

sadece oyun için ise X870+ olmasa da olur. en en yüksek B850 düşünün derim ki o bile şart değil sadece oyun için. B650 çipset anakartlar bile 4-5 sene çok rahat götürür. yüksek hızlı veri transfer işlerim var her saniyem çok değerli diyorsanız alınır ama :)

• Beğen
O zaman anakarttan kısıp b850 alıp ekran kartını 5070 ti yapıyorum hocam doğru mudur

sadece oyun için ise X870+ olmasa da olur. en en yüksek B850 düşünün derim ki o bile şart değil sadece oyun için. B650 çipset anakartlar bile 4-5 sene çok rahat götürür. yüksek hızlı veri transfer işlerim var her saniyem çok değerli diyorsanız alınır ama :)
bu arada ekran kartı konusuna gelince de 9070XT derim, işlemci olarakda amd 7 ve üzeri 9XXX serisinden herhangi biri istediğiniz her oyunda 2k maks performansta istediğiniz perfomansı verir

• Beğen
O ekran kartı ile anakart alakasız olmuş bence anakart için bütçenizi düşürün ben x870 anakartların %99 kullanıcının ihtiyacı olmadığı kanaatindeyim.
Haklısın süper hızlı veri aktarımı yapmıyorsanız g5 m2 takmıyorsanız mantıksız eğer 9800x3d alınacaksa veya beyaz bir sistem istenirse o zaman alınabilir gibi duruyor ben beyaz sistem kuracağım için mecbur almak zorunda kalıyorum yoksa oyun için özellik kısan durumlarıda mevcut haklısınız yani

Bu görselde gösterdiği gibi ne olup ne bittiği yetiyor 9800x3d vs takılmayacaksa marka fark etmeksizin orta üst düzey b850 ler iş görür 9800x3d her anakarta takılamaz yakıyor işlemciyi

Ekler

• IMG_3455.webp
    IMG_3455.webp
    109.1 KB · Hit: 22
Geri