Yardım Asus TUF Yatay Siyah Çizgiler Oluştu

Alperrium

80+
Reaksiyon skoru
21
Dostlar muhtemelen yapacak bir şey yok bu duruma biliyorum ama bir umuttur yaşamak buraya bir sorayım dedim:

Asus TUF VG27AQM1A monitörü 2 yıla yakın süredir sorunsuz kullanıyorum ama 10 gün kadar önce ekranın en alt kısmında ince, yatay, siyah bir çizgi çıktı. Buraya görüntüsünü koyamıyorum screenshot'da gözükmüyor haliyle.

GPU olarak 5070Ti kullanıyorum, satın alalı 6 aya yakın oldu. Bu çizgi haricinde bir performans kaybı veya ısınma vesaire deneyimlemedim. Daha önemlisi eski bir Acer monitörü ikinci monitörüm olarak kullanıyorum ve onda hiçbir sorun yok yani sorunun GPU kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Driver'ları güncelledim, Windows Update'deki güncellemeleri yaptım, display port kablosunu GPU'nun farklı çıkışında test ettim ama hiçbiri o tek çizgiyi çözmedi.

Çok aşağıda ve çok ince olduğu için kabul edip kullanmaya devam ettim. Ancak bugün çalışırken, spesifik bir aksiyon olmadan bilgisayar orta yükte çalışırken o tek çizginin etrafında 8-10 çizgi daha çıktı, görmezden gelinemez hale geldi. Sanıyorum panel arızası ve yapacak bir şey yok ama yine de önerebileceğiniz bir şeyler var mı sormak istedim. Monitör bir darbe almadı, ani bir elektrik kesintisi vesaire olmadı, aşırı sıcak çalışmıyor, bir sıvı teması vesaire olmadı.

Önerebileceğiniz bir şey var mıdır?

Hocam tek çözümü servise gönderip 0 monitör ile değişim istemek bende de g24f2 vardı aynı şekilde panelin alt kısmında cizgiler çıkmıştı gün geçtikçe articak ve bi süre sonra görev çubuğunu göremicek hale geleceksiniz, garantisi bitmeden en musait zamanında servise vermek en mantıklı hareket şuan.

Hocam tek çözümü servise gönderip 0 monitör ile değişim istemek bende de g24f2 vardı aynı şekilde panelin alt kısmında cizgiler çıkmıştı gün geçtikçe articak ve bi süre sonra görev çubuğunu göremicek hale geleceksiniz, garantisi bitmeden en musait zamanında servise vermek en mantıklı hareket şuan.
Trendyol'dan almıştım 17 ay olmuş servise verme işlemini nasıl yapıyorum Trendyol siparişlerim kısmında iade, teknik servis falan gibi bir seçenek gözükmüyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,134
Üyeler
183,786
Son üye
maksut
Geri