Neler Yeni

ASUS VG24VQ Flickering sorunu

JustPlayer004

80+ Bronze
Merhaba yaklaşık 2ay önce Asus tuf VG24VQ 144hz 1ms monitörünü aldım fakat bi sorunum var cihazda gysnc yani adaptive sync açınca flickering denen bir parlama gibi bişey oluyor bunun bi çözümü varmıdır acaba ben araştırdığımda pauggenin sertifikalı dp kablosunu alanlarda çözen olmuş sanırsam sizce kesin bi çözümü varmı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,521
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Maalesef hayır, doğrudan gsync desteklemeyen monitörlerde oluyor diye biliyorum ben de yaşıyorum.

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,614
İsim
oğuzhan ege
gerçekten bi kablo parçasına okadar veriyorlarmı ya şaka gibi 20 tllik aldığım kablo sayesinde yıllardır kullanıyorum.

JustPlayer004

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Maalesef hayır, doğrudan gsync desteklemeyen monitörlerde oluyor diye biliyorum ben de yaşıyorum.
peki az önce bi konu gördüm gtx 1660supere güncelleme gelmiş mart ayında ve çözüldüğü söylenmiş 1050ti a da gelme durumu yokmu güncellemenin

gerçekten bi kablo parçasına okadar veriyorlarmı ya şaka gibi 20 tllik aldığım kablo sayesinde yıllardır kullanıyorum.
bende şaşırdım ama dışı demir karışım metalla kaplanmış gibi hatta yorumlarda tır çekersin diyen bile vardı yani kısacası ömürlük kablo diyorlar

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,614
İsim
oğuzhan ege
peki az önce bi konu gördüm gtx 1660supere güncelleme gelmiş mart ayında ve çözüldüğü söylenmiş 1050ti a da gelme durumu yokmu güncellemenin

bende şaşırdım ama dışı demir karışım metalla kaplanmış gibi hatta yorumlarda tır çekersin diyen bile vardı yani kısacası ömürlük kablo diyorlar
dostum genelde hepsi pazarlama sanatı kablo dediğin tak çalıştır mantığıdır kendi önerim.

JustPlayer004

80+ Bronze
dostum genelde hepsi pazarlama sanatı kablo dediğin tak çalıştır mantığıdır kendi önerim.
bende öyle sanıyordum ama 8k çözünürlükte fln 60fps vs vs yazıyor işin doğru kısmı bu flickering sorunu da canımı sıkmıyor değil en son çare bende alırım herhalde o kabloyu

açıkçası şu yorum kafamdaki düşünceyi alma yönüne çekti diyebilirim

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    17.2 KB · Hit: 57
kablodan kaynaklı sorun olabilir denemekte fayda var , çevrende ödünç alıp deneyebileceğin biri varsa önce öyle dene sorun düzelirse alırsın

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,223
İsim
haro
Aynı ekran vardı 1 sene önce kullandım FreeSync açınca aynı sorun yaşanıyordu. Sonra ögrendim, Samsung'un Ürettigi VA panellerin en az yüzde 80'ninde bu sorun varmış. Çözümü yok. Samsung bir update yapacak anca öyle.

JustPlayer004

80+ Bronze
Aynı ekran vardı 1 sene önce kullandım FreeSync açınca aynı sorun yaşanıyordu. Sonra ögrendim, Samsung'un Ürettigi VA panellerin en az yüzde 80'ninde bu sorun varmış. Çözümü yok. Samsung bir update yapacak anca öyle.
peki samsung güncelleme yaparmı yani güncellemeyle ilgili bi problemmi panelin üstünde fiziksel müdahaledemi bulunmak lazım

yani uzaktan erişimle çözülebilecek bi problemmi

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,223
İsim
haro
peki samsung güncelleme yaparmı yani güncellemeyle ilgili bi problemmi panelin üstünde fiziksel müdahaledemi bulunmak lazım

yani uzaktan erişimle çözülebilecek bi problemmi

Pek bilgim yok çünkü Bu sorunun aynısı en pahalı monitörlerinden biri olan Samsung Odyssey G7'de de yaşanmıştı. Bİr güncelleme ile çözülmüştü firmware güncellemesi galiba, ama bu kadar ucuz bütçeli ekranlara bu güncellemeyi yapmaları bence imkansız. Hatta bu çakallar bana sorarsan bilerek bu titreme sorununa yatırım yapmayıp maliyeti kıstılarda kıstılar ve iyice kar ettiler. Tabi etik mi dersen degil. Haram lokma yemek bu resmen.

JustPlayer004

80+ Bronze
Pek bilgim yok çünkü Bu sorunun aynısı en pahalı monitörlerinden biri olan Samsung Odyssey G7'de de yaşanmıştı. Bİr güncelleme ile çözülmüştü firmware güncellemesi galiba, ama bu kadar ucuz bütçeli ekranlara bu güncellemeyi yapmaları bence imkansız. Hatta bu çakallar bana sorarsan bilerek bu titreme sorununa yatırım yapmayıp maliyeti kıstılarda kıstılar ve iyice kar ettiler. Tabi etik mi dersen degil. Haram lokma yemek bu resmen.
anladım peki önerdiğin bişe varmı gysnc kapatıncada oyun zevk vermiyor açıncada bu canımı sıkıyor ne yapsam bilemedim

Muammer Beytekin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Muammer Beytekin
Kendimde bu monitörü kullanıyorum bu sorun bende de var fakat şöyle çözülüyor AMD için freesync açın veya Nvdia içinden monitördekini kapayın yırtılma olmuyor fakat freesync uyumlu çalışıyor.

JustPlayer004

80+ Bronze
Kendimde bu monitörü kullanıyorum bu sorun bende de var fakat şöyle çözülüyor AMD için freesync açın veya Nvdia içinden monitördekini kapayın yırtılma olmuyor fakat freesync uyumlu çalışıyor.
anlamadım hocam bende gtx 1050ti var nvidia panelde gysnc açık monitördede adaptive sync seçeneği açık ne yapmam lazım dediğinizi anlamadım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,184
Üyeler
160,971
Son üye
YigitAkbulut
Top Bottom