Ateist ile arkadaş olmak günah mı?

Soru ve bazı yorumlar korkunç.Bazı arkadaşlar cahiliye döneminde kalmış anlaşılan yada öyle yetiştirilmişler...

Troll veya değil cevap vereyim,
Müslüman için;
Gayrimüslim ve katli vacip olmayanlar, dine davet edilir ( islam’ın emridir) kişinin kendi hür iradesine bağlıdır, arkadaşlık vb. sorun değildir.

Hristiyanlık, sorun teşkil etmez, misyon gereği dine davet edilir ( mezhebe göre) isa’dan bahsedilir.

Musevilik, kişinin inancına göre mesafe vardır, dine davet edilmez. Katı mezhep değil gruplarında dışlama kendi içlerinde görev gibidir ( mezhepçilik gibi)

Özetle, dine göre değil insanlığına; vicdanına göre arkadaş seçin.

günah değil ama seni ateist falan yaparsa sıkıntı o zaman çünkü yoldan çıkar imandan sonra tanrıyı görebiliyormusun dokunabiliyormusun olursun yani seni etkilemez ise sıkıntı yok bizdede deist var müslümanlıktan geçti

ateist hristiyan yahudi veya hangi inanışa inandığı fark etmez önemli olan arkadasının senin imanına bi zararı varsa ssorun cıkar benim görüşüm bu
al i imran suresi 28. ayet de yazıyor. uzak dur

Son düzenleme:
Günah deil arkadaşlik ama onun parasıyla yemek vb şeyler günah diye biliyorum. Onu da geçtim senn dinle ilgili bilgilerin azsa sana sorucagi seytani sorularla aklını bulandirip mazAllah dinden cikmana vesile olabilir

Aynı soruyu vaktinde @stereohearts için cevaplamıştım:

Arkadaşlık derken kast ettiğine göre değişir kısaca. Sırdaşlık, ahbaplık, dostluk yasaklanmıştır. Bu seviyede olmayan ilişkiler içinse bir problem yoktur. Bu seviyede olmayan bir ilişki ise zaten en fazla birbirinizi ismen tanıdığınız ve pek etkileşiminizin olmadığı bir ilişkidir. Maslahat icabı bir iş için buluşmuşsunuzdur. Ticaret, seyahat, oyun... Örnekler çoğaltılabilir. Onları insan yerine koymamayı, onlara zulmetmeyi, onlarla yiyip içmemeyi yahut konuşmamayı emreden bir ayet yok anlayacağın. Sınırlarını bil diyor sadece.

Gayrimüslim olanlara selam vermek bile mekruhtur

Arkadaşlar ateist ile arkadaş olmak günah mı?
Olmaman gerekir. Üzüm üzüme baka baka kararır diye bir söz var. Ek olarak şöyle bir şey de var. Kim Allah dostlarıyla beraber olursa onlarla haşrolur ve günahları sevaba çevrilir. Kim Allah düşmanlarıyla beraber olur o kişinin sevapları günahlara çevrilir. Ek olarak gavurlarla takılıp dostluk kurmak Allah korusun imanınızı kaybetmeye de sebebiyet verebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,917
Üyeler
183,918
Son üye
Berat.zeze
Geri