Ateist olarak bir teorim var sizce iyi bir teori mi?

bir şey daha eklemek istiyorum dediklerinin çoğu yerine mutlak surette katılıyorum müslümanlığı adam gibi yaşasak keşke bu konuda hükümete çok kızıyorum.
müslümanlığı adam gibi yaşamak için türkçe kuranlar çoğalmalı arapça yerine ezanlar türkçe okunabilir bazı ayetlerin cok farklı anlamları olabiliyor onlara daha uzman kisiler mesela arap olan soyu atanabilir fikrimce arapça kutsallaştırılmamalı kuranın anlamı kutsaldır arapçasını okumak değil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mesela ben ateistim İslam dinine göre cehhenemliğim. Boşver dünyayı cennete çevirelimde öbür dünyada yanarız Tanrı için. İyi ki dinlerde çıkmış yoksa dünyada Çok karmaşa olurdu 🙃
20 sene iyi yaşamak için milyon yıllar yakmak alınabilcek risk değil ve müslüman olupta dünyayı niye cennete çeviremeyesin sadece ateistlermi dünyada iyi yaşıyorlar

Mesela ben ateistim İslam dinine göre cehhenemliğim. Boşver dünyayı cennete çevirelimde öbür dünyada yanarız Tanrı için. İyi ki dinlerde çıkmış yoksa dünyada Çok karmaşa olurdu 🙃
mantıken inanmadığın tanrının cennetinide istemezssin ayrıca 80-90 yıllık hayat için sonsuz hayattan vazgeçmek çok büyük risk

Haklısın dostum, kastım benim gibi farkındalığı olman Müslüman, ateist fark etmez. Bizim gibi insanların çoğalması. Ben çocuğumu İyi yetiştireceğime söz veriyorum Müslümanda olabilir ateiste orasına karışmayacağım. Mesela Allaha inanmakta değil aslında. Sadece Tanrı için iyilik yapılmaması gerektiğinin farkında olmak. Sen ben gibi insanların çocuğu olursa bu dersleri çocuğuna aşılamalı ki sizin, bizim gibi insanlar çoğalıp dünyanın daha iyi bir yer olmasını sağlayıp iyilik için iyilik yapmayı öğrenelim. Böyle böyle cinayetler azalır, tecavüzler biter.

Haklısın dostum, kastım benim gibi farkındalığı olman Müslüman, ateist fark etmez. Bizim gibi insanların çoğalması. Ben çocuğumu İyi yetiştireceğime söz veriyorum Müslümanda olabilir ateiste orasına karışmayacağım. Mesela Allaha inanmakta değil aslında. Sadece Tanrı için iyilik yapılmaması gerektiğinin farkında olmak. Sen ben gibi insanların çocuğu olursa bu dersleri çocuğuna aşılamalı ki sizin, bizim gibi insanlar çoğalıp dünyanın daha iyi bir yer olmasını sağlayıp iyilik için iyilik yapmayı öğrenelim. Böyle böyle cinayetler azalır, tecavüzler biter.
olması gereken haklısın zaten herkesin dini kendinedir kimseyi bağlamaz asıl biri sırf annesi babası müslüman diye müslüman olursa daha saçmadır kendisi araştırıp öğrenmelı cunku anne babalar kendı toplumlarının gelenek goreneklerıne gore yasar genelde ıslamı yanı kısaca kendi araştırsın seçsin pek bağlamaz ben muslumanım diye uymak istersede açıp anlamına baksın körü körüne gelmesin peşimden aslında doğunca herkes dinsizdir cogu aile zoruyla müslüman oluyor yada çevresinden saklıyor utanıyor bişey derler diye böyle böyle soguyorlar dınden turkiyede birazda eşit davranılmıyor musluman olmayanlara

müslümanlığı adam gibi yaşamak için türkçe kuranlar çoğalmalı arapça yerine ezanlar türkçe okunabilir bazı ayetlerin cok farklı anlamları olabiliyor onlara daha uzman kisiler mesela arap olan soyu atanabilir fikrimce arapça kutsallaştırılmamalı kuranın anlamı kutsaldır arapçasını okumak değil

20 sene iyi yaşamak için milyon yıllar yakmak alınabilcek risk değil ve müslüman olupta dünyayı niye cennete çeviremeyesin sadece ateistlermi dünyada iyi yaşıyorlar
Türkçe arapçayı tam olarak karşılamıyor bu yüzden anlam eksikliği oluyor ve arapça evrensel sestir ezan için. Bosna herseğe gitsen ordada arapça somaliye gitsen ordada arapça. Birde insanlar neden kılmadığı namazın çağrısına karışıyorlarki?

Meal konusunda ise çok seçici olmak gerekiyor gidipte di*anetin mealini okursan Kuranı bile taraflı okumuş sayılırsın. Seyyid kutub gibi kişilerin meallerinin okunması gerekiyor.

Türkçe arapçayı tam olarak karşılamıyor bu yüzden anlam eksikliği oluyor ve arapça evrensel sestir ezan için. Bosna herseğe gitsen ordada arapça somaliye gitsen ordada arapça. Birde insanlar neden kılmadığı namazın çağrısına karışıyorlarki?

Meal konusunda ise çok seçici olmak gerekiyor gidipte di*anetin mealini okursan Kuranı bile taraflı okumuş sayılırsın. Seyyid kutub gibi kişilerin meallerinin okunması gerekiyor.
zaten kılanlar için dedim karışmayıda anlam bozukluğunda haklısın ama arapçayıda tamamen öğrenemessin sonucta arapça öğrensende bazen anlam eksikliği olur seyyid kutub gibi doğru kişiler dedin ya onların mealleri yayılmalı işte bence arapça hiç anlamıyorsun sonucta ve çogu ınsan ogrenemez yasta artık öğrensede genede eksiklik olabilir dedigim gibi zaten olmasa cevirenlerin hepsi doğru olurdu arapçada kelimelerin cok anlamı var ondan böyle olsa gerek baya kapsamlı

kimse anlamıyor iyi evrensel olsunda burda arapçanın hiçbir önemi olduğunu düşünmüyorum kuranda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,556
Üyeler
183,854
Son üye
akrml
Geri