Neler Yeni

Çözüldü✓ Athlon 3000G İçin Ekran Kartı Önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
neyim yanlış ifade edersen sevinirim
Ben sana demedim onu dostum yanlış anlama. Alperen'e söyledim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

neyim yanlış ifade edersen sevinirim

adamlar açıklamaya 2 yıllık yazıyor 570 ve 580 e fatura olmadıkça güvenebilir misin
Tekrar söylüyorum, benim aldığım kart dahil bu kartları satan kişi facebook'Ta GPU World'un kurucusu ayrıca ModArt PC grubunda çok güvenilir bir satıcı kendisi. Dağ kadar referansı var. Yazılımsal donanımsal her şekilde malının arkasında duran bir kişi. Ben şans eseri sağdan soldan bulduğum bir kartı öneremem önermem de zaten. Başta önermeyeceğim bir kart olsa parasını verip kendim almazdım öyle düşün.

Egemengnz2121

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Egemen
Ben sana demedim onu dostum yanlış anlama. Alperen'e söyledim.

Tekrar söylüyorum, benim aldığım kart dahil bu kartları satan kişi facebook'Ta GPU World'un kurucusu ayrıca ModArt PC grubunda çok güvenilir bir satıcı kendisi. Dağ kadar referansı var. Yazılımsal donanımsal her şekilde malının arkasında duran bir kişi. Ben şans eseri sağdan soldan bulduğum bir kartı öneremem önermem de zaten. Başta önermeyeceğim bir kart olsa parasını verip kendim almazdım öyle düşün.
yalnız bölüyorum alperene katıldığım bi nokta var 570 900tl ye yok:)

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
yalnız bölüyorum alperene katıldığım bi nokta var 570 900tl ye yok:)
Almak veyahut bilgi almak isterseniz satıcıya yönlendirebilirim sizi. Forumda ki birkaç arkadaşı yönlendirdim onlar da kendisiyle konuştuktan sonra almaya karar verdiler.

VisnaSuyu

80+
Ulan en ucuz gtx 1650 2 bin tlden başlıyor sarı sitede onu geçtim Rx570 3 fps fazla vermiyor daha fazlasını veriyor :D Nvidia fanboyluğu yapıyorsun şuan yaptığın başka bişey değil yani :D

Sana şöyle bir açıklık getiriyim
Miningde %100 kullanım olduğu doğru fakat güç direkt olarak çipe binmiyor. Mining yapan herkes Core clocktan kısıp memory clock'a verir ki daha verimli olup daha az güç tüketsin. Daha az güç tüketimi dolayısıyla daha az ısınma demek. Miningli kartlarda bilinenin aksine performans kaybı gibi şeyler yaşanmaz ki yaşansa zaten o kart aynı mh'ı uzun süre vermez, veremez.

Onu da geçtim tanıdığım satıcıların hepsi malına güvenen insanlar ben burada bir insana bir şey öneriyorsam o ürünün arkasında durarak öneriyorum. Bu kartlarda wattman gibi sorunlar olsaydı sorunsuz diye satılamazdı veya kullanılamazdı zaten.

900 TL'ye %100 yükte 38 Dakika boyunca kalıp max 47 derece görmüş, GTX 1650'den daha iyi bir kart öneriyorum
Sen ise 2000 fiyatı 2000 tlden başlayan, Rx570'in 2 katından daha fazla fiyata sahip olup daha az fps veren bir kart öneriyorsun.

Herkesin akıl mantığı farklıdır fakat ben bu RX570'ten aldım,kullanıyorum performansından da çok memnunum az ısınmasından da.
Amd kartların bu sebepten oldukça fazla besleme sorunu yaşadığını, kartların kısa devreye düştüğünü, vramlerin üzerinde kullanılan termal pedlerin ısınmadan dolayı terleme yapıp özelliklerini tamamen kaybetmelerine ve board’a zarar vermeleri vs vs. Ayrıca eski bir kart alınacaksa nvidia tarafının tercih edilmesi herdaim daha mantıklıdır. Hiçbir markanın fanboyluğunu yapmıyorum. Kendimde rx6600 almayı düşünen biri olarak söylüyorum bunları.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
Amd kartların bu sebepten oldukça fazla besleme sorunu yaşadığını, kartların kısa devreye düştüğünü, vramlerin üzerinde kullanılan termal pedlerin ısınmadan dolayı terleme yapıp özelliklerini tamamen kaybetmelerine ve board’a zarar vermeleri vs vs. Ayrıca eski bir kart alınacaksa nvidia tarafının tercih edilmesi herdaim daha mantıklıdır. Hiçbir markanın fanboyluğunu yapmıyorum. Kendimde rx6600 almayı düşünen biri olarak söylüyorum bunları.
Bahsettiğin olayların %80i bakımsız ve yıpranmış kartların başına gelen şeyler. Düzenli bakım yapılan kartların hiçbirinde bu soruna rastlamadım da rastlayanı da görmedim. Eski kart konusunda Ben de Nvidia taraftarıyım fakat rx570 benim gözümde aman aman eski bir kart değil.

VisnaSuyu

80+
Bahsettiğin olayların %80i bakımsız ve yıpranmış kartların başına gelen şeyler. Düzenli bakım yapılan kartların hiçbirinde bu soruna rastlamadım da rastlayanı da görmedim. Eski kart konusunda Ben de Nvidia taraftarıyım fakat rx570 benim gözümde aman aman eski bir kart değil.
Besleme ve ram sorunlarının bakımsız kartlarla ilgisi yok dostum. Amd tarafı ham güçte nvidia’ya göre daha performanslı olması ve daha ucuz olması sebebiyle mining işi yapan arkadaşların pençesinde harap oldu. Kartlara yüklendikçe yüklendiler, ramleri haşat edinceye kadar kullandılar, birazdaha fazla kazalım diye yapmadıkları overclock kalmadı. Hatta üstüne gidip kartları modladılar. Öyleki işlemci altındaki lehimler bile soğuk lehime düştü. Bu kadar yıpranmış bir kartı almak rus ruletinden farksız. Temizi varmıdır? İllaki. Ama eline attığın 10 kartın 7-8’i böyle bi durumdayken önermek mantıksızlıktan başka hiçbirşey değildir.

FAG389

80+ Bronze
Besleme ve ram sorunlarının bakımsız kartlarla ilgisi yok dostum. Amd tarafı ham güçte nvidia’ya göre daha performanslı olması ve daha ucuz olması sebebiyle mining işi yapan arkadaşların pençesinde harap oldu. Kartlara yüklendikçe yüklendiler, ramleri haşat edinceye kadar kullandılar, birazdaha fazla kazalım diye yapmadıkları overclock kalmadı. Hatta üstüne gidip kartları modladılar. Öyleki işlemci altındaki lehimler bile soğuk lehime düştü. Bu kadar yıpranmış bir kartı almak rus ruletinden farksız. Temizi varmıdır? İllaki. Ama eline attığın 10 kartın 7-8’i böyle bi durumdayken önermek mantıksızlıktan başka hiçbirşey değildir.
Öyle deme yarı fiyatına ve tertemiz bu

Hasan344

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
Durum bu şekilde olduğu için millet söylediklerime genelde önyargı ile yaklaşıyor. Ama önerdiğim kartın geçmişi bilindiği için öneriyorum zaten. Dediğim gibi,kimseye adı sanı bilinmeyen ne olduğu belli olmayan bir kart önermem,şimdiye kadar da hiç önermedim. Şuan kullandığım kartın sadece pcbsini dahi görseniz nasıl bir durumda olduğunu siz dahi anlarsınız. Etiketleri dahi üzerinde hala.

VisnaSuyu

80+
Durum bu şekilde olduğu için millet söylediklerime genelde önyargı ile yaklaşıyor. Ama önerdiğim kartın geçmişi bilindiği için öneriyorum zaten. Dediğim gibi,kimseye adı sanı bilinmeyen ne olduğu belli olmayan bir kart önermem,şimdiye kadar da hiç önermedim. Şuan kullandığım kartın sadece pcbsini dahi görseniz nasıl bir durumda olduğunu siz dahi anlarsınız. Etiketleri dahi üzerinde hala.
Seçim kriteri günün sonunda senin dediğin gibidir.

Ben bi para ödeyeceğim;

Daha kötü ama mining yapılmamış bi kart
Çok daha iyi fakat mining yapılmış bi kart

İşi bilen adam 2. Seçenekte temiz kartlar bulur. Ama bişi bildiğini sanıp hiçbirşey bilmeyen adamda haşat olmuş bi kartı alıp pişman olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
Seçim kriteri günün sonunda senin dediğin gibidir.

Ben bi para ödeyeceğim;

Daha kötü ama mining yapılmamış bi kart
Çok daha iyi fakat mining yapılmış bi kart

İşi bilen adam 2. Seçenekte temiz kartlar bulur. Ama bişi bildiğini sanıp hiçbirşey bilmeyen adamda haşat olmuş bi kartı alıp pişman olur.
Aslında burada benim dediğim olay devreye giriyor. İnsanları elimden geldiğince yönlendiriyorum çünkü Uygun olup iyi performans veren çok az sistem var artık. 900 TL'ye bile o kadar az ve o kadar eski kartlar bulunuyor ki verdiği performans,verdiği bozulma korkusundan daha az o derece.

Beni bu konu için eleştiren insanlar da var millete ölü kart öneriyorsun vesaire diye fakat kimse hikayenin aslını dinlemiyor ki.

Ben açık açık söylüyorum ''Size önerdiğim kartın aynısı bende de var'' Ben de onların yapacağı gibi parasını ödeyip bu şekilde aldım. Babamın oğlu vermedi yani bana bu kartı övüp sağda solda sattırayım diye.

Öneriyorum çünkü bütçesi olmayıp bilgisayar toplamak isteyen çok insan var. Geçmişi bilinen,Durumu ve fiyatı ortada, verdiği performansta ortada olan bir şey öneriyorum ben. İnanın bana satıcının bunları satmak gibi bir acelesi zaten yok. Ben forumda ki insanlar faydalansın diye bu öneriyi yapıyorum. Yoksa benim kaybettiğim bir şey de yok kazandığım bir şey de yok.

Şunu da çok net söylüyorum eğer bir gün biri benim önerdiğim bir ürün yüzünden mağdur olursa; hem o kişinin zararını karşılar, hem de bu foruma birdaha girmemek adına çıkarım. Bu kadar da emin konuşuyorum. Kendimi az çok bir bilirkişi olarak gördüğüm için tecrübesi olmayan insanlara yardım etmeye çalışıyorum sadece olayın aslı bu.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
trendyoldan mı aldınız

1650.
.

fanboy değilim adamlar 7 yıl belki daha fazla kazım yaptı durmadan şimdi satıyor ve kart ağlıyor

1-2 yıllık falan olsa 570 derim
Mantıksızsın 2 kat pahalı şeye o parayı veren insanoğlu var hemde daha düşük FPS alıyor

Egemengnz2121

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Egemen
Mantıksızsın 2 kat pahalı şeye o parayı veren insanoğlu var hemde daha düşük FPS alıyor
Rx 570 in faturası veya alinma tarihini gormeden almam

Bu konuda netim

Adam 6 yıl mining yapıyor biraz temizliğine yapıyor 2 yıllık diye satiyor kutu var fatura yok nasıl bilicen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,051,514
Üyeler
166,942
Son üye
Guck Fosu