Neler Yeni

Ayağıma paslı raptiye girdi bir sıkıntı çıkarırımı ?

DonanımFikir

2025 Artık Sen Hoşgel
Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,805
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Okulda bir sürü ine yapmışlardı tetonoz yokmudur içlerinde
Genelde 8.sınıfta olunuyor tetanoz eğer okulda yaptırdıysan, hatırlamaya çalış, yaptırmamışlarsa da yaptırabilirsin garantiye almak için işi.

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Mikail
Ayağımın tam topuk kısmına baya paslı bir raptiye girdi ama sadece ucu girdi çok azıcık, bir şey olur mu ? Elimle sıktım çok az kan çıktı sonra banyo da el sabunu ile iki kere yıkadım
Bişey olmaz be en fazla ölürsün

lcecube

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
Gürol kara
Ayağımın tam topuk kısmına baya paslı bir raptiye girdi ama sadece ucu girdi çok azıcık, bir şey olur mu ? Elimle sıktım çok az kan çıktı sonra banyo da el sabunu ile iki kere yıkadım
Aşı ol bu işin şakası yok.zaten yakın zamanda olduysan orada bilgilendiriyorlar.

predator

80+ Silver
tetanoz vurul hemen hiç bir yorumun doğruluk payı olmaz bu konuda

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Hezekiel
Git

Son düzenleme:

Dušan Tadić

80+ Silver
Tetenoz aşısı yaptırman lazım. Eğer 5 yıl içinde olduysan gerek yok diye biliyorum ancak emin değilim

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Öncelikle pas ve tetanozun ilişkisinden bahsedeyim,

Bunu yıllar önce araştırmışlar, tetanoza sebep olan bir bakteridir, yani alkol veya sirke gibi yüksek ph bakteriden eser bırakmaz.

Tetanoz (Clostridium tetani) toprak ve demir bileşenine sahip her yerde görebilirsiniz, pasla ilişkisi tamamen oksitlenmiş demir yüzeyinden kaynaklanır, öncelikle oksitin peşinden gider bakteri yani kan, çok sık terleyen birisi değilsen çok risk yaratmaz, cilt 3 katmanlıdır ilk 2 katmana girdiyse hiç riskin yok, 3. katman besin geçişisini sağlar dediğim gibi etanol (saf alkol), yeşil peri (%70 alkol) %50'nin üstündeki bir alkol türevi orayı hızlıca toparlar, elma veya beyaz sirke veya kezzap aynı şekilde yüksek asitlik bu bakterileri öldürüyor çünkü asit oksiti ve demiri ayrıştırır. geçmiş olsun,

eğer 24 saat sonra sinir ve kas yapıda kasılma olursa en ufak bir durumda hastaneye gitmende fayda var

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,890
İsim
Mert Can Ergün
Aşı olmazsan ayağın da ciddi sorunlar yaratabilir

Top Bottom