Neler Yeni

B segmentinde sizce hangisi

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,289
İsim
Berkecan Ergin
Bütçe
500000
1- Corsa 1.2T 100hp elegance
2-1.33tce 130hp clio icon yada touch
3- 1.0tce 100hp clio icon yada touch

Bu 3 aracı deneyimleyen var mı? bütçe 450-500k+10k daha çıkabilirim. Aslında 1.33tce edc şanzımandan dolayı kuşkuda bırakıyor ama bazılarıda bu daha sorunsuz daha iyi yeni nesil ıslak şanzıman diye okudum birkaç yerde.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,289
İsim
Berkecan Ergin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bu 3lü arasında açık ara clio 1.33 bide icon alırsan tadından yenmez.

Yakıtta vergide çok sorun değil açıkcası. Sadece haftasonları kullandığım için yılda 6-7k km anca yapıyorum. o yüzden kullanırkende zevk alayım diye aynısını düşündüm de edc acaba sonra benim cüzdana öpücük atar mı :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

2020 ve üzeri otomatik orta yada üst paket öneriside alabilirim. Birde dizel istemiyorum önerecek arkadaşların bilgisi olsun

okocpinar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Oğuzhan Koçpınar
2019 model vardı kuzenimde geçen sene sattı sıkıntı yaratmadı hatta bakım harici hiç sanayiye gitmedi desem yeridir.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,289
İsim
Berkecan Ergin
2019 model vardı kuzenimde geçen sene sattı sıkıntı yaratmadı hatta bakım harici hiç sanayiye gitmedi desem yeridir.
Sıf şanzımanı corsanın daha sorunsuz diye onu yazdım mesela yoksa iç alan hacmi olarak vasat. clio' da sonradan satmaya kalkarsam daha kolay satılır düşüncesindeyim

nigelhayesdavis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
Arda
Açık ara:
2-1.33tce 130hp clio icon yada touch.
Uçuyor araç 1.33 ile.

Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
Hüseyin Umut Yüksel
Biz hiç edc şanzıman araç kullanmadık. Başımıza az sorun açsın diye Japon tercih etmeye çalışıyoruz ama yakın bir abimizde megane var. Geçenlerde şanzımandan ötürü 36 bin lira masraf yaptığını biliyorum. Ha şimdi şanzıman güzel oldu vites geçişlerini bile hissetmiyorsun arabasında ama masraf çıkarıyor mu? Ona çıkardı. Mesela o babasına yeni araba aldı gitti tercihini Nissan Micra dan yana yaptı. Masraf çıkarana kadar her arabanın kendince güzel tarafları var masraf çıkardı mı hepsi kötü. Çıkardığı masrafa ve masraf çıkarma yüzdesine göre karar vermeni tavsiye ederim. Yakıtı vergisi önemli değilse bile çıkaracağı bir masrafta artık önemli hale gelebilir. Ha çok kilometre yapılmayan ve dikkatli kullanılan araçlarda uzun yıllar zaten masraf çıkmaz. Yıllık bakımdan bakıma masrafın olur. Ama her gün 60 70 kilometre yol yapıyorsan sorun çıkaracak araçta iki üç sene sonra aracın yorgunluğu ile sorunlar çıkmaya başlıyor.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,289
İsim
Berkecan Ergin
Biz hiç edc şanzıman araç kullanmadık. Başımıza az sorun açsın diye Japon tercih etmeye çalışıyoruz ama yakın bir abimizde megane var. Geçenlerde şanzımandan ötürü 36 bin lira masraf yaptığını biliyorum. Ha şimdi şanzıman güzel oldu vites geçişlerini bile hissetmiyorsun arabasında ama masraf çıkarıyor mu? Ona çıkardı. Mesela o babasına yeni araba aldı gitti tercihini Nissan Micra dan yana yaptı. Masraf çıkarana kadar her arabanın kendince güzel tarafları var masraf çıkardı mı hepsi kötü. Çıkardığı masrafa ve masraf çıkarma yüzdesine göre karar vermeni tavsiye ederim. Yakıtı vergisi önemli değilse bile çıkaracağı bir masrafta artık önemli hale gelebilir. Ha çok kilometre yapılmayan ve dikkatli kullanılan araçlarda uzun yıllar zaten masraf çıkmaz. Yıllık bakımdan bakıma masrafın olur. Ama her gün 60 70 kilometre yol yapıyorsan sorun çıkaracak araçta iki üç sene sonra aracın yorgunluğu ile sorunlar çıkmaya başlıyor.
meganelarda eski tip var edc şanzıman bu clio 5 te yeni tip ıslak varmış daha sorunsuz diyorlar. eski tipler kuru kavrama diye geçiyormuş

Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
Hüseyin Umut Yüksel
meganelarda eski tip var edc şanzıman bu clio 5 te yeni tip ıslak varmış daha sorunsuz diyorlar. eski tipler kuru kavrama diye geçiyormuş
Dediğiniz doğrudur. Biz ailecek çift kavrama sevmiyoruz. Güzel artıları var ama sakin bir aileyiz zaten biz tam otomatik şanzıman tercih etmeye çalışıyoruz. Başkası performans arar gider çift kavrama tercih eder. İnşallah hızlıca rahat bir şekilde elektrikli araçlara geçeriz de şu dertlerimiz azalır. Onların da kendince sorunları olacakta değişimde lazım. Elektrikli araçlarda tork çok yüksek hızlıca yüksek hızlara ulaşabiliyorlar hem de böyle şanzımandı vitesti gibi dertleri daha az var.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,289
İsim
Berkecan Ergin
Dediğiniz doğrudur. Biz ailecek çift kavrama sevmiyoruz. Güzel artıları var ama sakin bir aileyiz zaten biz tam otomatik şanzıman tercih etmeye çalışıyoruz. Başkası performans arar gider çift kavrama tercih eder. İnşallah hızlıca rahat bir şekilde elektrikli araçlara geçeriz de şu dertlerimiz azalır. Onların da kendince sorunları olacakta değişimde lazım. Elektrikli araçlarda tork çok yüksek hızlıca yüksek hızlara ulaşabiliyorlar hem de böyle şanzımandı vitesti gibi dertleri daha az var.

Onlarında kendine göre derdi olacak. sorunsuz araç olsa servisler ne kazanacak. Gelen gideni aratabilir yani. Corsada tam otomatik şanzıman var. eat8 çok başarılı. Bakalım hayırlısı

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mehmet Çaybugün
Corsa 1.2T EAT8 ve Clio 1.3TCE EDC tercih edilebilir şanzıman konusunda Corsa EAT8 ile daha önde gözüküyor

Top Bottom