B350'den B550'ye geçmek

cnut

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
210
Yazılım şirketinde çalışıyorum yeri geliyor photoshop yapıyorum yeri geliyor video düzenliyorum. Sistemim biraz eskimeye başladı neredeyse 4 senelik bir sisteme sahibim artık güncelleme yapma vakti geldi mi kararsızım. 1. nesilden 5. nesile geçiş yapmayı düşünüyorum lakin DDR5 teknolojisi gelecek diye birkaç haber okumuştum. Ne yapmamı önerirsiniz bekleyim mi yoksa dizeyim mi?

Sistemim biraz eskimeye başladı neredeyse 4 senelik bir sisteme sahibim artık güncelleme yapma vakti geldi. 1. nesilden 5. nesile geçiş yapmayı düşünüyorum lakin DDR5 teknolojisi gelecek diye birkaç haber okumuştum. Ne yapmamı önerirsiniz bekleyim mi yoksa dizeyim mi?
Sistemin bence yeterli. Belki ekran kartını değiştirebilirsin. 1 sene idare eder sonra duruma göre değerlendirirsin"bence".

Sistemim biraz eskimeye başladı neredeyse 4 senelik bir sisteme sahibim artık güncelleme yapma vakti geldi. 1. nesilden 5. nesile geçiş yapmayı düşünüyorum lakin DDR5 teknolojisi gelecek diye birkaç haber okumuştum. Ne yapmamı önerirsiniz bekleyim mi yoksa dizeyim mi?
DDR5 destekli anakartlar çıkıp yaygınlaşınca şimdiki sistemi satıp DDR5'li sistem dizmeniz daha mantıklı.

Bence ddr5 destekli anakartlar çıkıp yaygınlaşınca şimdiki sistemi satıp DDR5'li sistem dizmeniz daha mantıklı.
DDR5 beklemek mantıklı geliyorda bu teknoloji ne kadar olacak ve dolar kuru ne alemde olacak biraz akılda soru bırakıyor. Evet beklemek sorun değil ama dönüpte keşke sistemi zamanında güncelleseydim demek istemiyorum :D pahalı olursa alamam.

Yazılım şirketinde çalışıyorum yeri geliyor photoshop yapıyorum yeri geliyor video düzenliyorum. Sistemim biraz eskimeye başladı neredeyse 4 senelik bir sisteme sahibim artık güncelleme yapma vakti geldi mi kararsızım. 1. nesilden 5. nesile geçiş yapmayı düşünüyorum lakin DDR5 teknolojisi gelecek diye birkaç haber okumuştum. Ne yapmamı önerirsiniz bekleyim mi yoksa dizeyim mi?
Yazılım şirketinde yazılım mühendisi olarak mı çalışıyorsunuz ? Yeri gelince video editliyorum demişsiniz, Farklı dallarda da mı iş alıyorsunuz ?
Bende yazılım mühendisliğine başlayacağım da ondan sordum kusura bakmayın :)

DDR5'i beklemek ne kadar mantıklı tartışılır. Çünkü bizim karşılayabileceğimiz bir fiyatta olmayacaklar çünkü uzun süre.

Daha ve daha hızlı bir teknoloji olan ddr5 belleklerini beklemeniz daha mantıklı aynı şekilde bende hemen hemen aynı işi yapıyorum hız cok önemli
not : ( tabikide sadece ram önemli degil )

Ddr4 hâla çok iyi bir teknoliji.Fazlasına gerek yok😃

Geri