Neler Yeni

B450M S2H Montaj İşlemleri

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
Selamlar dostlar,
Anakart inşallah 1 2 güne elime ulaşıcak fakat bilgisayarın önündeki açma-kapama / reset gibi bağlantıları nereye yapacağımı bulamadım anakart üzerinde.
HD Audio kablosunu da nereye takacağımı bulamadım.
Ayrıca diğer anakartlar üzerinde kasa fanlarının girişleri için "cha_fan" isimli girişler de vardı fakat bu anakartta onu da göremedim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim :).
@White Ravens

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Selamlar dostlar,
Anakart inşallah 1 2 güne elime ulaşıcak fakat bilgisayarın önündeki açma-kapama / reset gibi bağlantıları nereye yapacağımı bulamadım anakart üzerinde.
HD Audio kablosunu da nereye takacağımı bulamadım.
Ayrıca diğer anakartlar üzerinde kasa fanlarının girişleri için "cha_fan" isimli girişler de vardı fakat bu anakartta onu da göremedim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim :).
@White Ravens

Çoğu takıcağın pinler en alt bölümde, anakart gelince anlarsın hepsi pinlerin yanında yazıyor.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Açma/Kapama, reset tuşları ve kasa LED'lerinin kablosunun hepsinin yeri var ve anakart kitapçığında yazıyor, takması zor gibi görünebilir ama kolay. HD Audio kablosunu da anakartın sol alttaki F_AUDIO girişine takıyorsunuz. Kasanızın önünde 3 fan, arkada da 1 fan varsa büyük bir ihtimalle o öndeki 3 fan dönüştürücü ile MOLEX'ten güç alıyordur. Anakarta egsoz fanın kablosunu takmanız yeterli.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Anakartın üstünde yazıyor HD kısmı sol alt kısımda kalıyor. Sağda USB ortada ise power gibi bağlantılar var.

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Açma/Kapama, reset tuşları ve kasa LED'lerinin kablosunun hepsinin yeri var ve anakart kitapçığında yazıyor, takması zor gibi görünebilir ama kolay. HD Audio kablosunu da anakartın sol alttaki F_AUDIO girişine takıyorsunuz. Kasanızın önünde 3 fan, arkada da 1 fan varsa büyük bir ihtimalle o öndeki 3 fan dönüştürücü ile MOLEX'ten güç alıyordur. Anakarta egsoz fanın kablosunu takmanız yeterli.
Yerlerini bulamadım, takma konusunu biraz biliyorum.
Ayrıca cha_Fan gibi bir giriş bulamaıdm. Fanları nereye takacağım acaba?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
1 tane fan girişi var PCİ slotunun üstünde SYS_Fan diye. Oraya çoklayıcı ile veya sadece 1 fan bağlantısı yapabilirsin.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Hocam anakart gelince rahat rahat bakarsınız zaten. CHA_FAN yazmıyor ama SYS_FAN yazıyor anakarttakinde, aynı şey.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
q122.png

qq-crop.png

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
Bu arada tek fanlı ekran kartı veya kısa ekran kartı kullanılmazsa en üstteki sata portu kapanıyor.
Hocam anakart gelince rahat rahat bakarsınız zaten. CHA_FAN yazmıyor ama SYS_FAN yazıyor anakarttakinde, aynı şey.
Çok teşekkürler dostlar.
Merak ettiğim bir soru daha var.
Bu kasanın ön portlarındaki usb bağlantıları ve açma kapama tuş bağlantılarının kabloları kasanın içerisinde hali hazırda mı çıkıyor?
Yani bir ucu bağlı diğer ucunu sadece anakarta takmak mı kalıyor bize?

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bu arada tek fanlı ekran kartı veya kısa ekran kartı kullanılmazsa en üstteki sata portu kapanıyor.
Evet, dediğin doğru. Aşağıdaki görselde bulunan kablodan 1 tane mevcutsa, bu sorun çözülebiliyor.
S2H'nin kutusunun içerisinden 2 tane Sata kablosu çıkıyor, bunlardan 1 tanesi L kablo olarak geliyor.
Ben şu an 4 Sata slotunu da kullanıyorum.
7809b56386a1e1fe2ec0ae1fec75b82a.jpg

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Çok teşekkürler dostlar.
Merak ettiğim bir soru daha var.
Bu kasanın ön portlarındaki usb bağlantıları ve açma kapama tuş bağlantılarının kabloları kasanın içerisinde hali hazırda mı çıkıyor?
Yani bir ucu bağlı diğer ucunu sadece anakarta takmak mı kalıyor bize?
Benim kasamda öyle oldu direk anakarta taktım kullanıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet, dediğin doğru. Aşağıdaki görselde bulunan kablodan 1 tane mevcutsa, bu sorun çözülebiliyor.
S2H'nin kutusunun içerisinden 2 tane Sata kablosu çıkıyor, bunlardan 1 tanesi L kablo olarak geliyor.
Alıntıyı görüntüle
Evet o kabloyu kullanıyorum ama en üstteki girişe ihtiyacım yok ondan henüz bir sıkıntı yok. Anakart fiyatına göre iyi iş çıkarıyor.

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
Alıntıyı görüntüle
Hangi sata portuna taktığımızın bir önemi var mı ki?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,389
Üyeler
163,488
Son üye
tyiklhmni987
Top Bottom