B550 Anakart

Reaksiyon skoru
6
Selam dostlar, ben ingilterede yasiyorum. Burda onumuzdeki ayin 16'sinda B550 anakartlari cikiyor. Bu anakartlar pcie 4.0'i destekliyecek ve ayni zamanda 4. nesil ryzen islemcilerini de destekleyecek. AMD bu anakarti cikartma zorunda kaldi cunku diger anakartlarin 16mb bios saklama alani tamamen dolu. Onumuxdeki ayi bekleyip en iyi b550 anakarti mi alayim yoksa 100 pound sterlin daha fazla olucak gigabyte x570 pro anakartini mi alayim?

Bence bekle b550 al
Oyle mi dersin? B550 anakartinin toplamda 20 pcie 4.0 lane'i bulunuyor. Boylece grafik kartina 16 pcie gen 4 laneleri geliyor ve 1 adet pcie 4.0 m.2 ssd kullanabiliyorsun. B550 cipinin de kendine ayit 10 pcie gen 3 laneleri bulunuyor. Fakat X570 chipsetinin kendine has (cpunun kendi 16 pcie gen 4 lane lerine ek olarak) 16 pcie laneleri bulunuyor

Oyle mi dersin? B550 anakartinin toplamda 20 pcie 4.0 lane'i bulunuyor. Boylece grafik kartina 16 pcie gen 4 laneleri geliyor ve 1 adet pcie 4.0 m.2 SSD kullanabiliyorsun. B550 cipinin de kendine ayit 10 pcie gen 3 laneleri bulunuyor. Fakat X570 chipsetinin kendine has (cpunun kendi 16 pcie gen 4 lane lerine ek olarak) 16 pcie laneleri bulunuyor
Bak bu bilgileri herkes bilmez :D. Çok iyi bir noktaya değinmişsiniz, çoğu kişi B550 ile X570'in arasında böyle bir farklılığın olduğunu bilmiyor. Bence X570 chipsetli bir anakart almalısınız.

Oyle mi dersin? B550 anakartinin toplamda 20 pcie 4.0 lane'i bulunuyor. Boylece grafik kartina 16 pcie gen 4 laneleri geliyor ve 1 adet pcie 4.0 m.2 SSD kullanabiliyorsun. B550 cipinin de kendine ayit 10 pcie gen 3 laneleri bulunuyor. Fakat X570 chipsetinin kendine has (cpunun kendi 16 pcie gen 4 lane lerine ek olarak) 16 pcie laneleri bulunuyor
yani hangisi x570 mi b550 mi ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Selam dostlar, ben ingilterede yasiyorum. Burda onumuzdeki ayin 16'sinda B550 anakartlari cikiyor. Bu anakartlar pcie 4.0'i destekliyecek ve ayni zamanda 4. nesil ryzen islemcilerini de destekleyecek. AMD bu anakarti cikartma zorunda kaldi cunku diger anakartlarin 16mb bios saklama alani tamamen dolu. Onumuxdeki ayi bekleyip en iyi b550 anakarti mi alayim yoksa 100 pound sterlin daha fazla olucak Gigabyte x570 pro anakartini mi alayim?
yani ben senin yerinde olsam x570 alır kafamın rahatlıgını yaşarım b550 bilmiyorum nasıl olur ama x570 den ucuz ve daha güçlü bi kart cıkaramazlar haberin ola :D ben asus rog x 570 - f modelini alıcam bayrama dogru gigabyte pro yerine bu da olabilir haverin olsun

Selam dostlar, ben ingilterede yasiyorum. Burda onumuzdeki ayin 16'sinda B550 anakartlari cikiyor. Bu anakartlar pcie 4.0'i destekliyecek ve ayni zamanda 4. nesil ryzen islemcilerini de destekleyecek. AMD bu anakarti cikartma zorunda kaldi cunku diger anakartlarin 16mb bios saklama alani tamamen dolu. Onumuxdeki ayi bekleyip en iyi b550 anakarti mi alayim yoksa 100 pound sterlin daha fazla olucak Gigabyte x570 pro anakartini mi alayim?
ha bide internette 2133 mhz diyor ram frekansı icin haberin olsun dikkat et yanlıs alma

Bak bu bilgileri herkes bilmez :D. Çok iyi bir noktaya değinmişsiniz, çoğu kişi B550 ile X570'in arasında böyle bir farklılığın olduğunu bilmiyor. Bence X570 chipsetli bir anakart almalısınız.
Ama 1 tane pcie gen 4 m.2 yetmez mi? AMD 4. nesil ryzenden sonra AM4 platformunu degisterecek. Simdi B550 alip 1 tane pcie gen 4 ssd kullanip 1 tane de pcie gen 3 ssd kullanabilirim. Cogu m.2 ssdler zaten x4 bandwdth kullaniyor. boylece chipsette hala 6 tane pcie gen 3 laneleri kaliyor. yani toplamda 1 adet pcie gen4 ssd the 2 adet de pie gen3 ssd ve 2 adet de anakarttaki single lane slotlari kullanabilirim. X16 socketler zaten 1. GPU'nun laneleri ile paylastiriliyor, kisacasi X570 chipseti tum m.2 slotlari pcie gen4 ssd leri ile kullanicaksan mantikli. Ve belirttigim gibi AMD AM4 socketi 2020 den sonra kullanilmayacak. bu nedenle bence B550 anakarti benim isimi goruyor, sonucta 100 pound daha ucuz olacak

yani hangisi x570 mi b550 mi ?

yani ben senin yerinde olsam x570 alır kafamın rahatlıgını yaşarım b550 bilmiyorum nasıl olur ama x570 den ucuz ve daha güçlü bi kart cıkaramazlar haberin ola :D ben Asus rog x 570 - f modelini alıcam bayrama dogru Gigabyte pro yerine bu da olabilir haverin olsun

ha bide internette 2133 mhz diyor RAM frekansı icin haberin olsun dikkat et yanlıs alma
2113mhz ram'in base clock speed'i. Bunu XMP ile 5000 mhz'a kadar cikarabilirsin tabi bu ram ve anakarta gore degisiyor

Ama 1 tane pcie gen 4 m.2 yetmez mi? AMD 4. nesil ryzenden sonra AM4 platformunu degisterecek. Simdi B550 alip 1 tane pcie gen 4 SSD kullanip 1 tane de pcie gen 3 SSD kullanabilirim. Cogu m.2 ssdler zaten x4 bandwdth kullaniyor. boylece chipsette hala 6 tane pcie gen 3 laneleri kaliyor. yani toplamda 1 adet pcie gen4 SSD the 2 adet de pie gen3 SSD ve 2 adet de anakarttaki single lane slotlari kullanabilirim. X16 socketler zaten 1. GPU'nun laneleri ile paylastiriliyor, kisacasi X570 chipseti tum m.2 slotlari pcie gen4 SSD leri ile kullanicaksan mantikli. Ve belirttigim gibi AMD AM4 socketi 2020 den sonra kullanilmayacak. bu nedenle bence B550 anakarti benim isimi goruyor, sonucta 100 pound daha ucuz olacak

2113mhz RAM'in base clock speed'i. Bunu XMP ile 5000 mhz'a kadar cikarabilirsin tabi bu RAM ve anakarta gore degisiyor
Bence B550

Son düzenleme:
Ama 1 tane pcie gen 4 m.2 yetmez mi? AMD 4. nesil ryzenden sonra AM4 platformunu degisterecek. Simdi B550 alip 1 tane pcie gen 4 SSD kullanip 1 tane de pcie gen 3 SSD kullanabilirim. Cogu m.2 ssdler zaten x4 bandwdth kullaniyor. boylece chipsette hala 6 tane pcie gen 3 laneleri kaliyor. yani toplamda 1 adet pcie gen4 SSD the 2 adet de pie gen3 SSD ve 2 adet de anakarttaki single lane slotlari kullanabilirim. X16 socketler zaten 1. GPU'nun laneleri ile paylastiriliyor, kisacasi X570 chipseti tum m.2 slotlari pcie gen4 SSD leri ile kullanicaksan mantikli. Ve belirttigim gibi AMD AM4 socketi 2020 den sonra kullanilmayacak. bu nedenle bence B550 anakarti benim isimi goruyor, sonucta 100 pound daha ucuz olacak
Öyle yapabilirsiniz ancak ben size kendi yaşadığım şeyi söyleyeyim. Anakartım TUF B450-PRO GAMING modeli. Bu anakartta 2 tane M.2 yuvası var ve birinci olanı kullanıyorum (PCIe 3.0 x4 hızında). Aklımda bir tane daha M.2 SSD almak var ancak alırsam almam gereken hızı alamayacağım çünkü ikinci yuva chipset tarafından kontrol edilen yuva ve bu yuva PCIe 2.0 x4 hızında çalışıyor. Böyle olunca da maksimum 2 GB/s hız alacağım. Anakartı alırken aklıma gelmedi eve gittiğimde "Ulan bi' kontrol etseydim." demiştim. Sizin için böyle bir sorun olmayacağı için B550 de alabilirsiniz X570 de. Seçim size kalmış :).

Geri