EşekKaçakçısı
80+
- Reaksiyon skoru
- 12
........h
Son düzenleme:
B6 besinlerden tamamlanamazmı hocamArkadaşlar, bilindik bir markadan gainer aldım. Ürünü almadan önce piyasadaki neredeyse tüm gainer’ları analiz ettim; içeriklerine baktım, ne kadar mineral ve vitamin içerdiklerini inceledim ve bunları günlük alım sınırlarımla karşılaştırarak hepsini bir köşeye not ettim.
Ürünü aldığım sitede B6 vitamini miktarı 0,21 mg olarak gösteriliyordu. Ancak bana gelen ürünün üzerinde 4,0 mg B6 vitamini yazıyor. Günlük alım sınırı bazı kaynaklarda 1,3 mg olarak belirtilirken, yabancı üniversitelerin yaptığı araştırmalarda bu sınırın 10 mg’a kadar çıkabildiği ifade ediliyor.
Bu durumda ne yapmam gerektiği konusunda kararsız kaldım. Yardımcı olabilir misiniz?
Not: 18 yaş altında olduğum için bu sınırlara özellikle dikkat ediyorum. Bu yüzden konunun üzerinde bu kadar duruyorum. Ayrıca markayla iletişime geçtim ve iade şansım var; ancak iade etmeden önce son kez tekrar araştırma yapmak
istedim.
![]()
Read
Read chapter Vitamin B-6: Widely regarded as the classic reference work for the nutrition, dietetic, and allied health professions since its introduction...www.nationalacademies.org
en alttaki 2 site ile en üstt
eki 2 sitenin verdiği bilgiler çakışıyor
50-100 mg değil ama her gün 4 miligram alırsam bir ayda toplam 120 miligram b6 almış olacağımGünlük tüketim çok değişken ve başka parametrelere bağlı bir durumdur. B6 vitamini de günlük az alınan ve zararlı sınırı çok daha fazla olan bir vitamindir. 3mg-4mg ile olacak iş değil yani. Senin günlük kullanımının üstünde almak her zaman risk anlamına gelmiyor. Yetersiz miktarda almak,yeterli miktarda almak, ihtiyaç fazlası almak ve zararlı miktarda almak 4 ayrı seviyedir. İhtiyaç miktarından zararlı miktara geçmez yani adım olarak. 1mg civarı sana yetebilir ama 50-100mg almadıkça düzenli olarak hasar oluşturmaz. Ergenlikte biraz daha farklı ve detaylı bakmak gerekli tabii ki orada haklı ve bilinçli duruyorsun. Ben senin yerinde olsam ergenlikte eksikliğini saptamadığım bir takviye kullanmazdım. Ama üst sınırlara (günlük ihtiyaç üst sınırı) yakın tutabilirsin.
B6 eksikliğim yok zaten hocam konu b6 vitamininin günlük alım sınırı yani 4 miligram fazla mıdır az mıdır onu tartışıyoruzB6 besinlerden tamamlanamazmı hocam
Toplam miktar değil o. Günlük 4 fazla gelse de bir şey olmaz yani.50-100 mg değil ama her gün 4 miligram alırsam bir ayda toplam 120 miligram b6 almış olacağım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
B6 eksikliğim yok zaten hocam konu b6 vitamininin günlük alım sınırı yani 4 miligram fazla mıdır az mıdır onu tartışıyoruz
Ama şimdi şöyle bir şey var b6 sadece gainerdan almıyorum ki doğal beslenmeyle bu rakam dahada artmazmı gün içindeToplam miktar değil o. Günlük 4 fazla gelse de bir şey olmaz yani.
Artar orayı hesaba katacaksın zaten. Ama günde toplam 4-5mg tutuyor diye kesmene gerek yok.Ama şimdi şöyle bir şey var b6 sadece gainerdan almıyorum ki doğal beslenmeyle bu rakam dahada artmazmı gün içinde
Gerekli değil fakat kilo alamıyorum bir yandan gainer kullanıp bir yandanda beslenmeyi artıracağımArtar orayı hesaba katacaksın zaten. Ama günde toplam 4-5mg tutuyor diye kesmene gerek yok.
Zaten ben multivitamin veya multivitamin içeren şeyleri beyaz yaka söğüşleme itemi olarak görüyorum. Gerekli bir şey değil. Gainer'ın kendisi dahil. Paketini bitirince kendi gainer'ını kendin yap bence. İştah problemi yaşamıyorsan, kusacak kadar yemiyorsan gainer ile uğraşmayı gereksiz buluyorum.